De problemen van een foodblogger. Begrijp me niet verkeerd, ik heb de leukste baan van de wereld! Maar soms zijn er van die dingen… een normaal mens zou er zijn hoofd niet over breken. Ik dus wel. En dan heb ik het dus over de titel van deze blog. Want ja, die moet wel een beetje pakkend zijn. Dat jij denkt, heee, ik lees verder want ik ben benieuwd naar het recept. Maar ik weet werkelijk waar niet hoe ik dit moet noemen. Lekker was het. Dat zeker! En makkelijk om te maken ook. De naam? Ik weet het nog steeds niet. Een ontbijttaart met yoghurt en aardbeien. Zoiets?
Ik vind mijn baan nog steeds helemaal te gek, maar ik had van tevoren nooit bedacht dat er zoveel bij zou komen kijken. Wat ooit begon met een beetje bloggen, is nu een fulltime bezigheid geworden en daar ben ik nog steeds maar al te blij mee. Maar dat je dan moet nadenken over hoe je een recept noemt… pfff, soms weet ik het zelf gewoon niet. Ik gooide namelijk lukraak wat ingrediënten bij elkaar en toen kwam deze lekkere ontbijttaart tevoorschijn….
Ik had het best gemist, uitpakken voor het ontbijt. Tot mijn grote schaamte zag ik dat het laatste ontbijtrecept van begin juni was. Oeps…. Ik weet wel hoe dat komt. Want sinds die tijd is het bij ons gewoon enorm druk in het weekend. Ik heb helemaal geen tijd voor uitgebreide ontbijtjes…. Na de vakantie wil ik daar zeker verandering in gaan brengen. En deze ontbijttaart met yoghurt en aardbeien is alvast een goed begin!
Ontbijttaart met yoghurt en aardbeien
Voor 1 verwenontbijtje
- 20 gr havermeel
- 20 gr amandelmeel
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 1/2 tl vanillepoeder
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el volle kwark
- 5 aardbeien
- 1 tl amandelschaafsel
- beetje boter om in te vetten
Nodig; zeef, mengkom, klein ovenschaaltje
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
Hang de zeef boven de mengkom en zeef hier het havermeel en het amandelmeel in. Heb je geen havermeel in huis, dan kun je ook 20 gr havermout tot meel malen in de blender of in een koffiemolentje.
Voeg dan de vanillepoeder, kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe.
Prak de rijpe banaan en voeg toe aan de kom. Tik het ei boven de mengkom en kluts even goed door. Schep een flinke lepel kwark bij het beslag.
Snij 4 van de 5 aardbeien in kleine stukjes. Laat de laatste aardbei nog even heel. Roer de aardbeien door het beslag.
Schenk nu de inhoud van de mengkom in het ovenschaaltje. Snij de laatste aardbei in plakjes en leg deze bovenop de ontbijttaart met yoghurt en aardbeien. Strooi nog wat amandelschaafsel on top.
Schuif het ontbijttaartje voor 20 – 25 minuten in de warme oven. En dan, goedemorgen!
Ga jij aan de slag met dit recept voor ontbijttaart met yoghurt en aardbeien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
12 reacties
Jammmie! Klinkt heel erg goed! Maarre… in “ontbijttaart met yoghurt” verwachtte ik yoghurt ipv kwark 😉
Tja, een van de moeilijkste dingen is het bedenken van een pakkende kop. Vaak moet het er in een keer uitkomen. Inderdaad yoghurttaart met aardbeien is een kookboekterm, niets mis mee maar zeker niet uitnodigend. Nu even terug naar het recept. LAURA merkt terrecht op dat er geen spat yoghurt in verwerkt wordt. Kwark is natuurlijk een afgeleide van yoghurt dus het blijft in de familie.
Overigens ziet het er smaakvol uit en deze week ga ik het zeker uitproberen want ik heb het gevoel dat ik een ingrediënt mis. Ik laat je zeker weten wat mijn ervaring is. Maar hoe dan ook weer bedankt. Ga er maar aan staan om iedere dag weer duizenden mensen te laten genieten van je culinaire rubriek. Klasse, ik doe het je niet na. Geniet van je zondag!
Kun je de amandelmeel in gelijke hoeveelheid vervangen voor (spelt/volkoren) meel?
Dat kan zeker! Hou er dan wel rekening mee dat het geen glutenvrij recept meer is. Maar als dat niet belangrijk is, dan kun je het zeker vervangen.
Waarom kan ik deze recepten niet uit printen.
Hoe het ook heet, het ziet er lekker en smakelijk uit:) al denk je bij een taartje dat je ongezond bezig bent en dat is hier zeker niet het geval!
kan ik ook spelt meel gebruiken ipv amandelmeel?
Zomerkoninkjes taart?
Hoi kan ik dit receot ook al een dag van te voren maken? Gr miranda
Hi, ja dat kan zeker! De volgende dag even opwarmen in de oven is wel lekker!
Hmmm net gemaakt (met dubbele hoeveelheden want voor 2 personen) maar het is erg dun van binnen. Klopt dit?
Ik zet het nu nog maar even terug in de oven…
Het zou wel een stevig taartje moeten worden… is het uiteindelijk wel gelukt?