Ontbijt wraps met gerookte zalm, roomkaas, groene asperges, frisse tuinkers en een zacht ei. Hoe klinkt dat als ontzettend lekker luxe verwenontbijt? Ik weet het wel hoor, deze ontbijtwraps – of eigenlijk zijn het tortilla wraps – mogen wat mij betreft met Pasen op tafel komen. Of bij een zondags ontbijtje, ook erg lekker. Het recept voor deze ontbijt wraps met zalm is heerlijk eenvoudig, en de smaakcombinatie echt een feestje!
Luxe ontbijtrecepten. Of gerechten waar je op de Paasbrunch mee aan kan komen…. Zo aftellend naar Pasen heb ik nog wat last minute inspiratie voor je. Wat ik vooral hoop is dat je vooral heerlijk gaat genieten met lieve mensen om je heen, lekker samen zijn en samen eten. Wil je een beetje uitpakken, zet dan deze ontbijt wraps met gerookte zalm en een zacht gekookt eitje op tafel, smullen maar.
Ontbijt wraps met zalm en ei
Bij het ontbijt denk je misschien nog niet direct aan tortilla wraps… maar eigenlijk zie je deze wraps in dit recept als een soort broodje. Of een hartige pannenkoek, dat lijkt er misschien meer op. De wraps kun je met allerlei lekkers beleggen en ik hou wel van een hartige ontbijt wrap met gerookte zalm. Omdat we met Pasen lekker uitpakken, voeg ik nog wat meer lekkers toe! Ik gebruik in dit recept trouwens die allerkleinste tortilla wraps, niet die hele grote die je met het avondeten serveert.
Die wraps rooster ik wel eerst even kort in de grillpan, zo worden ze lekker knapperig. Na het roosteren besmeer je de wraps met jouw favoriete roomkaas. Wil je helemaal uitpakken, dan kun je ook aan de slag met zelfgebakken tortilla wraps of bijvoorbeeld eens zelf roomkaas maken… Het is niet ingewikkeld, je hebt er vooral even tijd voor nodig!
Ik hou ervan om met het ontbijt uit te pakken en van mij hoeven ontbijtjes zeker niet altijd zoet te zijn! Ik ben net zo dol op hartige ontbijt recepten en een gouden combinatie wat mij betreft is gerookte zalm en een zacht gekookt eitje. Zo’n ei waarbij het wit is gestold en het geel nog vloeibaar is. Dat bij het opensnijden heel langzaam leeg loopt… yum!
Voor zo’n perfect zachtgekookt eitje hou ik meestal een kooktijd van zo’n 5 minuten aan…. Yes, daar zet ik dan een timer bij aan, want voor je het weet is de dooier net te lang gekookt en dus niet zo heerlijk zacht meer. Hou je meer van hardgekookte eieren, kook de eitjes dan iets langer!
Tortilla wraps met zalm en ei
Voor dit feestelijke ontbijt grilde ik nog wat groene asperges in dezelfde pan als waar je de tortilla’s in aan bakt. Verder kun je natuurlijk avocado en wat veldsla toevoegen. Maak de ontbijt wraps met zalm af met wat frisse pittige tuinkers en het verwen ontbijt is wat mij betreft compleet!
Wil je helemaal uitpakken met een tafel vol met lekkere en feestelijke recepten voor een uitgebreid ontbijt of voor een rijkelijke Paasbrunch? Zet dan bijvoorbeeld deze kipcocktail met mango en avocado op tafel. Of wat dacht je van deze gezellige mini quiches met zalm en asperges? Zelfgemaakte huzarensalade valt ook altijd goed in de smaak. Ga lekker aan de slag en schuif aan tafel met de liefste mensen om je heen, ik hoop dat het een zalig Pasen wordt!
Meer ontbijt recepten met zalm:
Ben je net zo gek op zalm als ik en vind je dit ook heerlijk om als hartig ontbijtje te eten? Dan zou ik zeker deze ontbijt tortilla met zalm en ei eens proberen! Maar, wil je daarna nog meer zalm bij het ontbijt, ga dan zeker ook eens aan de slag met deze recepten:
- Croissant rolletjes met gerookte zalm
- Wrap ei muffins met gerookte zalm
- Gevulde avocado met ei en zalm
- Mini quiche met zalm en asperges
- Hartige scones met Parmezaanse kaas en zalm
- Mini sandwich gerookte zalm en avocado
- Bagels met eiersalade en gerookte zalm

Ingrediënten
- 2 kleine tortilla wraps
- 2 eetlepels roomkaas met kruiden
- ½ avocado
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram groene asperges
- 2 eieren
- 2 handjes veldsla
- tuinkers
Bereiden
- Snij de harde uiteinden van de groene asperges. Verwarm de grillpan, laat goed heet worden en grill hier de asperges zo'n 2 a 3 minuten in, draai ze dan om en grill nog weer 2 a 3 minuten.
- Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren in de pan en kook ze zo'n 4½ minuut, zo blijft het ei-geel straks lekker zacht.
- Was de veldsla. Schep de avocado uit de schil en snij in fijne partjes. Knip alvast wat tuinkers af. Snij de gerookte zalm in plakjes.
- Wanneer de asperges zijn gegrild, haal je deze uit de pan. Draai het vuur niet uit, grill nog even kort de tortilla wraps in de pan tot ze een beetje knapperig zijn.
- Haal de wraps uit de pan, besmeer met de roomkaas. Beleg de ontbijt wraps met gegrilde asperges, veldsla, avocado, gerookte zalm en wat tuinkers.
- Pel de eieren en leg deze on top of the ontbijt wraps. Snij ze vlak voor het serveren pas open, zodat het eigeel zo lekker uit kan lopen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor mini quiche met zalm en groene asperges? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.