De spanning stijgt… Al een dikke week is het hier in huis te voelen, maar nu komt de Sint toch wel echt dichtbij. Gisteren bracht hij een bezoekje aan ons dorpje en afgelopen nacht reed hij ook niet stilletjes ons huisje voorbij. Hij, of zij, zal wel moe zijn vanochtend, en daarom maakte ik speciaal voor alle Sinten en Pieten deze ontbijt trifle met speculaas granola klaar. Want als je in de avond zo hard aan het werk bent, dan moet je jezelf in de ochtend wel goed verwennen natuurlijk! En aangezien het zondagochtend is, mag een lekker verwenontbijt deze ochtend niet ontbreken….
Ik weet niet hoe het bij jou is, maar het is hier gekkenhuis. Twee stuiterende meiden, en een moeder die probeert orde in de chaos te houden. Niet alleen vanwege de Sint heerst er zoveel spanning, maar ook is Senna deze week nog jarig. Alles zo dicht op elkaar zorgt voor een heleboel onrust. Dus, deze ochtend, pak ik even een moment voor mezelf en maak ik deze ontbijt trifle met speculaas granola klaar. Alle smaken die ik bij het Sinterklaasfeest vind passen, stopte ik in een potje.
Van deze speculaas granola bakte ik weer een bakplaat vol. Bijna elke week schuif ik een bakplaat vol met ontbijtgranen de oven in. Het is maar net wat het seizoen is, of hoe mijn pet staat, wat er dan uiteindelijk nog meer in de granola-mix gaat. En dat is in deze tijd natuurlijk duidelijk. Speculaaskruiden kunnen overal bij, en ik heb nog heel wat meer lekkers met je te delen in de komende weken.
Het recept voor granola is eigenlijk vrij simpel…. Ik geef je weer de ingrediënten voor een flinke pot. Die is zeker binnen een week leeg, maar dan kun je natuurlijk gewoon weer een nieuwe batch maken. Ontbijten met wat yoghurt, fruit en knapperige granen blijft echt mijn favoriet. Voor deze speciale gelegenheid maakte ik mijn ontbijt trouwens wel af met kruidnootjes. Moet kunnen toch? Koffie erbij?
Ontbijt trifle met speculaas granola
Voor 1 flinke pot speculaas granola:
- 100 gr havervlokken
- 100 gr havermout
- 50 gr walnoten
- 3 el kokosolie
- 3 el honing
- 1,5 el speculaaskruiden
- 1 mespunt vanillepoeder
Voor de ontbijt trifle met speculaas granola:
- 3 el speculaas granola
- 150 ml kwark of yoghurt
- 1 mandarijn
- kruidnootjes + amandelschaafsel ter garnering
Nodig; mengkom, bakplaat, bakpapier, schaaltje of potje
Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de havervlokken met de havermout in de mengkom. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe.
Voeg de speculaaskruiden toe aan de mengkom.
Laat de kokosolie smelten en schenk hier de honing bij. Meng nu de kokosolie en honing met de havervlokken en havermout. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en spreid de speculaas granola dan uit over de bakplaat.
Schuif de baklaat met granola nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege even om en hou de oven wel in de gaten. Elke oven is weer anders en de vlokken moeten niet te bruin worden. Laat daarna de speculaas granola helemaal afkoelen.
Voor de ontbijt trifle met speculaas granola schep je ruim 2 el van de granola in een potje. Een schaaltje kan uiteraard ook! Schep hier wat kwark over heen, leg er een mandarijntje op en schep nog weer wat yoghurt over de mandarijn. Maak jouw verwenontbijtje af met wat amandelschaafsel en kruidnootjes. Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor ontbijt trifle met speculaas granola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest