Goedemorgen deze morgen! Het is weer zondag en het belooft een stralend mooie dag te worden! Wat een cadeautje. Voordat je straks naar buiten gaat – ik wel namelijk – heb ik nog een heel makkelijk maar ontzettend lekker verwenontbijtje voor je klaar staan. Een ontbijt tiramisu met muesli, blauwe bessen en chocolade paaseitjes. Alvast een ideetje voor het Paasontbijt?
Volgend weekend schuif ik met de hele familie aan voor een verlaat Paasontbijt. Of eerder een brunch eigenlijk. Ik vind het leuk om dan een combi te maken tussen zoete en hartige gerechtjes. En omdat een tiramisu altijd zo feestelijk is, bedacht ik een lichte ontbijtvariant. Geen zware kost zo op de vroege ochtend….
Natuurlijk kun je deze ontbijt tiramisu alvast even voorproeven vandaag. Het staat namelijk zo op tafel. Wil je het echt goed doen, dan is het wel lekkerder om de tiramisu even in de koelkast te zetten om op te stijven. Maar ik kan me ook voorstellen dat je weinig zin hebt om te wachten op zo’n fijn verwenontbijt. Maak de tiramisu af met wat chocolade paaseitjes en ik keur het helemaal goed voor volgend weekend!
Ontbijt tiramisu met muesli, blauwe bessen en paaseitjes
Voor 4 verwenontbijtjes
- 250 ml slagroom
- 250 ml Griekse yoghurt
- 8 el van jouw favoriete muesli of granola
- 1 el poedersuiker
- 100 gr blauwe bessen
- 12 chocolade paaseitjes
Nodig; mengkom, mixer, 4 kleine glaasjes
Bereiden: Schenk de slagroom in de mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Gebruik een handmixer of de mixer van de keukenmachine om de slagroom stijf te slaan.
Voeg dan de Griekse yoghurt door de slagroom en mix nog even kort.
Vul 4 kleine glaasjes met elk 2 el muesli of granola. Schep hier ongeveer 2 flinke eetlepels van de slagroom met yoghurt op.
Maak dan een laagje van de blauwe bessen. Ongeveer 1 handje per glas. Schep nog een keer een laagje slagroomyoghurt hierop.
Hak de chocolade paaseitjes grof.
Maak de ontbijt tiramisu dan af met de gehakte chocolade paaseitjes en eventueel nog wat muesli. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor ontbijt tiramisu met muesli, blauwe bessen en chocolade paaseitjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube