Vooruit, nog een ontbijtje deze week op de blog! Meestal deel ik op zondag een uitgebreid verwenontbijtje met je, en aangezien 90% van mijn lezers vrouw is, ga ik altijd lekker los met vers fruit, chocola, eieren en gezonde granen. Dat is voor mij echt pure verwennerij op de zondagochtend. Maarrr, vandaag zijn de mannen aan de beurt, het is tenslotte Vaderdag! En als ik aan mijn man vraag waar hij aan denkt bij een verwenontbijt, dat zegt hij eieren met spek. Dus… dat gaan we maar doen! Voor 1 keertje dan, eieren en spek op de blog. Ik vind deze ontbijt muffins met spek en ei stiekem zelf ook gewoon heel erg lekker, dus ze krijgen gewoon een plekje op Mind Your Feed.
Hartige ontbijt muffins met spek en ei
Over verwenontbijtjes in het weekend heb ik niets te klagen hoor. Meestal mag ik zelfs een kopje koffie drinken op de bank, terwijl Simon druk in de keuken bezig is. Hij maakt een sapje klaar, ontfermt zich over de eieren, schuift broodjes in en uit de oven en als ik zin heb in een eigen creatie, dan maak ik dat tegelijkertijd even klaar. Maar vandaag mag hij lekker rustig aan doen, en maken de meiden en ik deze ontbijt muffins met spek en ei klaar. Ik vind het net kleine quiches, super feestelijk om deze dag mee te beginnen! Kopje koffie erbij, alles op het dienblad en dan uiteraard ontbijt op bed!
De afgelopen weken waren trouwens een beetje een rollercoaster, je hebt er al wat over kunnen lezen (zien) in mijn fotodagboeken van de afgelopen tijd. Wat heb ik veel leuke dingen mogen doen, bijna allemaal blog-gerelateerd, en ik knijp mezelf nog elke dag eventjes hoor! Zo bijzonder vind ik het écht, en ik geniet er zo van om al mijn tijd aan mijn blog te kunnen besteden. Dit weekend is het eerste weekend waarin ik even wat rustiger aan kon doen, ook wel eens lekker. Vanaf morgen pak ik alles weer op, vandaag eerst nog even quality time met de family!
Voor deze ontbijt muffins met spek en ei gebruikte ik volkoren Allison brood, wist je dat dit een van de weinige soorten brood is waar geen suiker aan wordt toegevoegd? Niet dat dit voor Simon wat uitmaakt hoor, hij is – net zoals waarschijnlijk heel veel andere mannen – echt een broodeter, er gaan hier rustig ruim 2 broden in de week doorheen. Er is natuurlijk helemaal niets mis met brood, en ik deelde afgelopen vrijdag al mijn recept voor de lekkerste tosti’s met je, maar zelf word ik gewoon niet zo heel blij van zoveel brood… Ik kies liever voor een ontbijt of lunch zonder brood, er is nog zoveel ander lekkers! Je zou natuurlijk dit ontbijtje ook met glutenvrij brood kunnen klaar maken.
Ingrediënten
- 4 volkoren boterhammen (evt. glutenvrij)
- 4 eieren
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 cherry tomaatjes
- 1 lente ui
- verse peterselie
- snuf peper
- boter
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij met een scherp mes de korstjes van het brood af. Leg de boterhammen op een schoon werkblad en rol ze met de deegroller plat. Besmeer 1 kant van elke boterham met een laag boter.
- Druk de boterham met de ingesmeerde kant onder voorzichtig in de muffinvorm. Je hoeft de vorm dus niet in te vetten, het vet zit al aan het brood.
- Leg in elke ontbijt muffin een plakje ontbijtspek. Strooi hier een snuf peper over.
- Snij de tomaatjes doormidden en de lente ui in ringen. Leg de groenten op het spek.
- Tik voorzichtig in elk van de broodbakjes een ei. Schuif nu de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de ontbijt muffins met spek en ei in 15 minuten af. Het ei is dan gestold, en de broodjes zijn lekker knapperig geworden! Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor ontbijt muffins met spek en ei? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Wat leuk bedacht zeg! Ziet er heerlijk uit!
Ik ga het zondag maken, maar mis in het recept even wat ik met de tomaatjes en lente-ui moet doen?
Net gemaakt als verjaardag’s ontbijt voir mijn 17 jarige zoon…