Hoe leuk zijn deze mini quiches met zalm en asperges?! Echt een feestelijk hapje voor bij een uitgebreide brunch, bijvoorbeeld met Pasen! Een mini quiche met gerookte zalm en groene asperges, een heerlijke combinatie! Of je nou met z’n allen aan het Paasontbijt of aan de Paasbrunch gaat, deze kleine hartige taartjes doen het altijd goed… het recept voor deze mini quiches is echt super eenvoudig en je scoort er zeker weten punten mee.
Ik hou van kleine hapjes bij een uitgebreid ontbijt of luxe brunch. Met Pasen maken wij ook altijd allemaal wat klaar en zo staat de tafel gezellig vol met allerlei lekkers. Deze mini quiche met zalm en asperges ga ik zeker meenemen, asperges en zalm vallen altijd goed in de smaak. En ze zijn ook nog eens super makkelijk klaar te maken!
Mini quiche met zalm
Mini quiches, ik vind ze alleen al zo leuk omdat ze zo mini zijn… Ik ben echt gek op hartige taarten en quiches, en met de feestdagen vind ik het altijd zo gezellig op tafel, van die kleine hartige taartjes! Een beetje het idee van een luxe high tea of uitgebreid brunch buffet. Je maakt ze makkelijk van tevoren klaar en piept ze van tevoren even kort op in de oven.
Deze mini quiche met zalm en groene asperges past wat mij betreft helemaal bij het voorjaar! Ik maakte al eerder eens een grote quiche met zalm en asperges klaar en die combinatie is natuurlijk een klassieker en dus eigenlijk altijd goed. In dit recept ga ik voor groene asperges, die zijn wat makkelijker in de kleine quiches te verwerken.
Voor de groene asperges in dit recept voor mini quiche met zalm kun je zowel verse groene asperges als groene asperges uit de diepvries gebruiken. Wanneer je voor de laatste optie gaat, laat ze dan wel even ontdooien van tevoren en goed uitlekken! Ga je voor verse groene asperges, dan kun je ze even kort blancheren voordat je de asperges gaat wokken.
Voor de zalm gebruik ik plakken gerookte zalm. Je hebt – omdat de taartjes zo mini zijn – uiteindelijk niet heel veel zalm nodig en de rest zet je dan eenvoudig als broodbeleg op de tafel voor de Paasbrunch. Of gebruik de zalm voor andere recepten, zoals deze bagels met eiersalade en gerookte zalm of de croissant rolletjes met zalm en paprika. Dat zijn ook heerlijke hapjes om op tafel te zetten.
Mini zalm quiche
Voor deze mini quiche met zalm en groene asperges ging ik ook aan de slag met roomkaas met kruiden. Deze kun je uiteraard zelf maken – ook leuk om met Pasen op tafel te zetten! – of je gaat voor een kuipje uit de winkel. De roomkaas zit natuurlijk boordevol smaak en meng je – in plaats van melk – met de eieren.
Door de roomkaas luchtig op te kloppen met de eieren krijg je een heerlijke zachte fluffy vulling van de mini quiche met zalm. Lekker luchtig dus, en perfect om als ontbijt gerechtje of bij een luxe Paasbrunch op tafel te zetten!
Meer mini quiche recepten:
Op zoek naar meer recepten voor mini quiches of hartige taartjes. Ik heb uiteraard weer wat lekkere suggesties voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Mini pizza quiches met salami
- Mini quiche met gekarameliseerde ui en mascarpone
- Hartig taartje met brie en peer
- Mini quiche met courgette en spek
- Hartig taartje met pompoen en geitenkaas

Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 100 gram groene asperges
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- 2 eetlepels roomkaas met kruiden
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 takjes verse peterselie
- boter (om in te vetten)
- olie (om te bakken)
- 2 eetlepels havermout
Bereiden
- Vet de quiche vormpjes in met wat boter en snij het bladerdeeg op maat, je wilt ongeveer 1 cm bladerdeeg laten overhangen. Uiteraard kun je ook 1 grote quichevorm gebruiken.
- Snij de groene asperges in stukken van zo'n 2 cm. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm een druppel olie in een hapjespan en fruit hier de ui in aan, pers de knoflook uit en voeg de groene asperges toe. Roerbak zo'n 2 minuten.
- Doe de roomkaas in een mengkom en tik hier de eieren bij. Snij de verse peterselie heel fijn en voeg toe. Roer met een garde tot een glad mengsel.
- Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quiche vormpjes met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met havermout.
- Schep dan de groene asperges met ui en knoflook in de vormpjes. Verdeel de zalm over de quiches en schenk daarna het ei - roomkaas mengsel in de vormpjes.
- Bestrooi de quiche met groene asperges en gerookte zalm nog met wat geraspte Parmezaanse kaas en schuif ze voor 15 - 20 minuten in de warme oven.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor mini quiche met zalm en groene asperges? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.