Goedemorgen! Het is weer tijd voor een lekker verwenontbijtje, en deze keer een zomerse variatie. Volgens mij komt die zomer er namelijk echt wel aan, en kun je daar zelfs invloed op uitoefenen door vooral heel positief te denken en lekkere zonnige gerechtjes op tafel te zetten. Laten we de zon dus afdwingen met deze mango smoothie bowl! De zonnestralen vang je zo in dit schaaltje en hiermee start je de dag weer goed. Vandaag zet ik dit als zondags verwenontbijt op tafel, maar eigenlijk is deze smoothie bowl ook zeker geschikt voor doordeweekse dagen, want het is echt zo gemaakt. Let the sun shine! Heb je trouwens meer zin in chocola? Dan is deze smoothie bowl met chocola ook zeker een aanrader!
Ik heb net nog even naar de weersverwachting gekeken, en die zon moet je er de komende tijd echt maar zelf bij denken. Oh wat was ik al weer gewend aan het mooie weer, lekker veel naar buiten toe en alles net even rustiger aan doen. Ik hou er helemaal niet van om te klagen over het weer, want in ons land is het eigenlijk nooit goed, dus daar ga ik verder niet aan beginnen. Toch ga ik wel heel hard duimen draaien voor dat zonnetje, want als de zon schijnt lijkt altijd alles net even makkelijker te gaan.
Dit weekend doe ik trouwens ook even rustiger aan…. Ik heb een weekendje leuke dingen gepland met mijn zus en hou de laptop even dicht. De afgelopen weken waren nogal hectisch namelijk, met veel dagen buiten de deur voor events en campagnes, en tussendoor probeerde ik de blog ook nog te vullen met lekkere recepten, leuke hotspots en natuurlijk mijn tips en trics. In al die drukte vond ik het toch ook wel belangrijk om het sporten weer op te pakken, want van hele dagen op mijn kont achter de laptop zitten word ik natuurlijk ook niet gezonder.
Voor mij blijft dat sporten toch ook elke keer weer een uitdaging hoor. Ik begin ergens mee, heel enthousiast, om vervolgens na een week of wat toch andere dingen belangrijker te vinden. Excuses als geen tijd, komt morgen wel en ik voel me niet zo lekker komen dan voorbij. Stom eigenlijk, want ik hou er wel van om te sporten. Of nee, ik hou ook vooral van het gevoel erná, dat je zo lekker voldaan bent en genoeg energie voor de hele wereld hebt. Ik móést van mezelf weer in beweging komen, en dus ben ik afgelopen week weer eens wat gaan doen… Die spierpijn, daar ga ik het maar niet over hebben verder… ik ga gewoon het recept voor de mango smoothie bowl met je delen!
Mango smoothie bowl met geroosterde havermout
Voor 1 verwenontbijtje:
- 4 el kwark
- 1/2 mango
- 1/4 avocado
- 1/2 kiwi
- 30 gr havermout
- 1 el kokosrasp
- 1 el kokossnippers
- 1 tl 5 spices kruidenmix (peper, anijszaad, venkelzaad, kruidnagel, kaneel)
- 1 klontje boter
Nodig; keukenmachine of staafmixer, klein steelpannetje, kommetje
Bereiden: Schil de mango en doe in de keukenmachine, hou een paar stukjes apart voor de garnering. Doe de avocado en kwark ook bij de mango en blend tot een gladde smoothie.
Verwarm een klontje boter in een steelpannetje en voeg hier de havermout aan toe. Strooi wat kokosrasp en de 5 spices kruidenmix erbij en rooster de havermout in de pan. Schep goed om, laat de havermout niet aanbakken.
Maak de kiwi schoon en snij in stukjes.
Schep de mango smoothie in een kom (bowl) en maak de mango smoothie bowl nu af met de kiwi, mango, kokossnippers en de geroosterde havermout. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor mango smoothie bowl met geroosterde havermout? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
dit was lekker! 🙂
Hoi Rent,
wat doe jij met het fruit dat je overhoudt? Zeker een avocado, die verkleurt zó snel!
groetjes!
Als ik een avocado doormidden snij, laat ik de pit in de ene helft zitten. Dan afdekken met een stukje folie of plastic zakje en in de koelkast bewaren.
Kun je dit ontbijt ook s’avonds maken voor de volgende ochtend? Of is dat niet aan te raden met de avocado in dit recept?