Zo. Goedemorgen!… Voor het eerst in weken. En ik overdrijf niet. Is dit een zondagochtend waarop ik he-le-maal niets hoef! Wat is dat lekker zeg…. De afgelopen maanden stonden mijn weekenden in het teken van de sport van de meiden. En hoewel ik dat echt geweldig vind, kan ik er niet aan wennen dat er op zondagochtend een wekker staat. En niet zo’n wekker van ik mag niet te laat wakker worden. Nee, gewoon vroeg zeg maar. 7 uur. Op zondag. Koekoek… Maar vandaag is alles anders. Ik start heel rustig op, zet de koffie aan en duik de keuken in voor deze kokos yoghurt pannenkoekjes. Die ik afmaak met wat yoghurt, kiwi en knapperige muesli. Kijk, zo hoort een zondag te zijn toch!
Deze zondagochtenden heb ik wel een klein beetje gemist hoor. Ik hou ervan om de dag in het weekend rustig te beginnen en nog niet direct heel veel te hoeven. Of moeten eigenlijk. Want ja, met die wedstrijden van de meiden móet je op een bepaalde tijd klaar staan. En soms is die bepaalde tijd niet helemaal schappelijk, vind ik dan.
Vandaag dus een lekkere rustige rommeldag. Het schijnt mooi weer te worden en aangezien ik vlakbij het strand woon, denk ik dat we die kant op gaan straks. Nog maar 2 weken voordat de meiden vakantie hebben en de komende dagen gaan nog druk zat zijn. Zo ben ik de alleen volgende week alweer 2 dagen buiten de deur. Daardoor schiet het koken voor de blog er nog wel eens bij in, met al die drukte.
Maar over 2 weken staan ook de Paasdagen voor de deur. En ik heb nog zoveel lekkere recepten die ik met je wil delen. Er staan er trouwens al genoeg online, of je nu uitgebreid gaat ontbijten of brunchen. Kijk gerust even rond. Ik ga nu lekker de koffie inschenken, rustig opstarten, kokos yoghurt pannenkoekjes bakken en kijken wat de dag brengt. Fijne dag lieverd!
Nodig
- Soeplepel
Ingrediënten
- 50 gram meel (volkoren)
- 2 bananen (rijp!)
- 3 eieren
- 50 ml Griekse yoghurt
- 3 eetlepels kokosrasp
- snuf kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- olie (om in te bakken)
Voor de topping:
- 1 kiwi
- schepje yoghurt
- beetje muesli
Bereiden
- Prak de bananen tot moes en doe in de mengkom. Voeg hier het meel, het bakpoeder en de kaneel aan toe en tik de eieren boven de kom. Schep ook de Griekse yoghurt in de mengkom.
- Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.
- Voeg de kokosrasp toe aan het beslag voor de kokos yoghurt pannenkoekjes en meng met de mixer nog 1 keer door.
- Verwarm de koekenpan op het vuur en verwarm een drup olie. Gebruik een kleine saus/soeplepel om kleine beetjes beslag in de pan te scheppen. Het beslag zal iets uitlopen, zo maak je van die kleine pannenkoekjes.
- Zet het vuur niet al te hoog en bak de kokos yoghurt pannenkoekjes zo’n 2 minuten, draai dan voorzichtig om en laat de andere kant gaar en mooi bruin worden. Bak door tot het beslag op is.
- Serveer de kokos yoghurt pannenkoekjes met wat extra yoghurt, plakjes kiwi en een beetje krokante muesli. Geniet van de zondag!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kokos yoghurt pannenkoekjes met muesli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Zou ik bij dit gerecht kokosyoghurt mogen gebruiken ipv Griekse, ik kan nl niet tegen melkproducten
Ja, dat kan zeker! En lijkt me lekker ook 😉
Hoi deze kokos yoghurt pannenkoekje lijken mij super lekker…maar kan ik ook een koolhydraatarme meel variant gebruiken voor deze pannenkoekjes?
Aan welke meelsoort denk je dan? Boekweit, kikkererwten? Ik heb het zelf niet geprobeerd maar ga zeker lekker experimenteren in de keuken!