Goédemorgen op deze stralende ochtend! Wat een weertje hè?! Ik kan daar wel aan wennen hoor, heerlijk die zonnestralen en warmte! Wij gaan de afgelopen dagen niet zo snel want de meiden hebben vakantie. En dat betekent dat ik ook wat minder tijd achter de laptop doorbreng en vooral zo veel mogelijk leuke dingen doe en geniet van de vrije tijd.
Vandaag wordt ook weer zo’n dag dat ik lekker veel buiten ga zijn. Maar niet voordat ik heb ontbeten met deze kokos pannenkoekjes met blauwe bessen. Wat een tropische verwennerij!
Om eerlijk te zijn was ik de Meivakantie een klein beetje vergeten. Ja, I know, oeps… Ineens stond ie voor de deur en waren de meiden 2 weken vrij. De tijd ging iets sneller dan ik dacht…. Nevermind, een weekje verplicht het tempo omlaag is natuurlijk geen straf en al helemaal niet met dit weer.
Vandaag dus ook geen lang verhaal, ik deel snel het recept voor deze kokos pannenkoekjes met blauwe bessen met je en dan kunnen we lekker naar buiten toe!
Luchtige ontbijt pannenkoeken met kwark
Voor mijn ontbijt pannenkoeken gebruik ik graag volle kwark of yoghurt in het beslag. Dit geeft veel meer romigheid dan wanneer je gewone melk gebruikt voor de pannenkoeken. Ze worden er ook net wat steviger van en voor een goed ontbijt is dat natuurlijk wel fijn!
De kwark in dit recept kun je vervangen door yoghurt. Bijvoorbeeld door een stevige Griekse yoghurt of een andere volle variant. Kies niet voor een mager zuivelproduct, want daar worden de pannenkoekjes echt minder lekker van!
Blauwe bessen compote
Bij deze luchtige ontbijt pannenkoekjes maak ik graag een snelle makkelijke blauwe bessen compote klaar! Een heerlijke zoete compote die deze kokos pannenkoekjes helemaal af maakt.
Nu de blauwe bessen in het seizoen zijn, maak ik elk ontbijtje leuker door ze eraan toe te voegen. Heb je trouwens deze ontbijtcake met blauwe bessen al eens geprobeerd? Aanrader hoor!
Nodig
- Soeplepel
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 gram volle kwark
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1 theelepel bakpoeder
- olie (om in te bakken)
Voor de blauwe bessen compote:
- 150 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel honing
- 1 1/2 eetlepel water
- 1 theelepel maizena
Bereiden
- Prak de bananen tot moes en doe in de mengkom. Voeg hier de bloem en het bakpoeder aan toe en tik de eieren boven de kom. Schep ook de kwark in de mengkom.
- Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.
- Voeg de kokosrasp toe aan het beslag voor de kokos pannenkoekjes en meng met de mixer nog 1 keer door.
- Verwarm de koekenpan op het vuur en verwarm een drup olie. Gebruik een kleine saus/soeplepel op kleine beetjes beslag in de pan te scheppen. Het beslag zal iets uitlopen, zo maak je van die kleine pannenkoekjes.
- Zet het vuur niet al te hoog en bak de kokos pannenkoekjes zo'n 2 minuten, draai dan voorzichtig om en laat de andere kant gaar en mooi bruin worden. Bak door tot het beslag op is.
- Maak ondertussen de blauwe bessen compote klaar door de blauwe bessen met 1 el honing en 1,5 el water zachtjes in een steelpannetje te verwarmen. Blijf roeren, tot de bessen zachter worden en het sap vrijkomt.
- Schenk het sap uit de steelpan in een schaaltje en meng met 1 tl maizena. Roer goed door zodat je geen klontjes hebt en schenk dan terug in de steelpan.
- Serveer de kokos pannenkoekjes met nog een beetje kwark en de blauwe bessen compote. Goedemorgen en fijne dag!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor kokos pannenkoekjes met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
4 reacties
Goedemorgen,
Weer een lekker recept. Helaas heb ik niet alle ingrediënten in huis dus dat wordt even uitstellen tot een later tijdstip. Geniet van deze stralende dag met de meisjes en tot de volgende keer. O ja, tomatensoep was lekker. Grt. Peter
Goedemorgen,
Lijkt me weer een heerlijk recept. Helaas geen blauwe bessen in huis, dus het lukt niet om ze vandaag te maken. En ik moet even kijken of ik in dit recept de eieren kan vervangen met NoEgg als ei-vervanger (mijn dochter is allergisch helaas, dus veel recepten kan ik niet maken 🙁 of moet ik aanpassen).
Fijne zondag. Groetjes Liesbeth
Kun je dit ook met havermeel maken, dan in het misschien iets voedzamer?!
Lekker ontbijt.
Gemaakt zonder bakpoeder en magere kwark ipv volle