Ontbijten. Ik zal maar eerlijk zijn, het is niet mijn sterkste punt… Ik kom eigenlijk standaard net te laat mijn bed uit en dan schiet ik zo vol de ochtendspits in… Dametjes die moeten worden aangekleed, klaar maken voor school, lunchtrommels vullen, zorgen dat de meiden wél ontbijten… Ik heb er eigenlijk gewoon geen tijd voor om in de ochtend te eten. Nou weet ik dat tijd máken een ander verhaal is. Deze kokos granola uit de pan staat bijvoorbeeld echt binnen 5 minuten op tafel. Geen excuus meer, beetje yoghurt en vers fruit erbij en ik ben klaar om te gaan!
Al van jongs af aan ben ik een slechte eter in de ochtend. Op andere eetmomenten heb ik daar dan weer totaal geen last van… haha! Maar ik zie mezelf nog zitten aan de ontbijttafel bij mijn ouders. Die boterham, ik kreeg het echt niet weg. Mijn moeder zag dat en zei me dat ik dan wel met yoghurt mocht ontbijten. Ik heb zelfs een tijd lang alleen Brinta in de ochtend gegeten. En dan dus de baby-pap variant… Ik heb gewoon echt nog geen trek zo vroeg op de dag. Maar toch wil ik ook niet met lege maag de deur uit gaan.
Sinds ik de groene sapjes hier thuis heb geïntroduceerd – al weer wat jaartjes geleden – is dat mijn redding in de spits. Ik drink gerust 2 a 3 glazen sap leeg en breng dan de kinderen naar school. Pas als ik thuis ben, ga ik bedenken wat ik ga ontbijten. Want op dat moment heb ik er ook echt zin in! Even rustig zitten met een bakje yoghurt en deze kokos granola uit de pan. Kopje koffie erbij. Dan kan ik de dag wel aan hoor!!
Kokos granola uit de pan
Voor 2 porties
- 50 gr havervlokken
- 10 pecannoten
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el sesamzaadjes
- 2 tl honing
- 1 el kokosrasp
- 1 el kokossnippers
- yoghurt
- vers fruit naar keuze
Nodig; koekenpan
Bereiden: Hak de pecannoten grof en doe ze samen met de zonnebloempitten in de koekenpan. Rooster zo’n 2 a 3 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen zodat je niets laat aanbranden.
Voeg de havervlokken toe en rooster ze 1 minuut mee. Blijf roeren en omscheppen.
Schenk 2 tl honing in de pan en roer hier de pecannoten, zonnebloempitten en havermout doorheen.
Zet het vuur uit en voeg de sesamzaadjes, kokosrasp en kokossnippers toe.
Serveer de kokos granola uit de pan met yoghurt en vers fruit naar keuze! Goedemorgen en geniet ervan!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kokos granola uit de pan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube