Ik krijg bijna dagelijks van Senna de vraag of het al lente is… Op de een of andere manier heeft dit voor haar ook iets magisch. En om eerlijk te zijn, kijk ik er zelf ook wel erg naar uit…. Maar als ik de weersvoorspelling mag geloven, dan is grijs de enige kleur die we gaan zien de komende week. Niks geen blauwe luchten. Niks geen voorjaar. Niks geen eerste eerste keren zonder jas naar buiten. Nou ja, dan halen we de zon gewoon maar naar binnen en begin ik vandaag mijn dag met deze kokos crumble met yoghurt.
Ik zit er echt op te wachten. Van mij mag de winter nu wel over zijn en ik vind het de hoogste tijd voor een nieuw seizoen. Gelukkig is het al wat langer licht, maar van mij kan dat grijs ook wel weg. Ik ben toe aan zon. Aan iets hogere temperaturen ook. Ik ben klaar met de dikke truien en heel veel laagjes over elkaar. Mijn batterij snakt naar zonne-energie!
Nou ben ik normaal niet zo van het klagen hoor. En we hebben natuurlijk ook echt al wel wat mooie dagen gehad. Zo was ik vorige week tijdens de vakantie nog op het strand, juist omdat het zo mooi weer was. Maar ik merk dat ik er nu genoeg van heb. Ik voel me altijd zoveel energieker en vrolijker als de zon gaat schijnen. En volgens mij ben ik niet de enige die daar last van heeft…
Deze week begint hier het echte leven weer. De vakantie is over, back to business. De afgelopen dagen heb ik heerlijk rustig aan gedaan, wat trouwens ook wel erg goed was voor mijn batterij. Fijn om niet te hoeven haasten, en ook eindelijk weer eens tijd te hebben voor een fatsoenlijk ontbijt. Ik bedacht me dat als de zon niet naar mij komt, ik de zon gewoon een beetje over mijn ontbijt strooi. Met deze kokos crumble kan ik de dag in elk geval goed beginnen en wie weet dwing ik het voorjaar zo een beetje af.
Kokos crumble met yoghurt
Voor 2 ontbijtjes
- 40 gr kokosrasp
- 25 gr havermout
- 25 gr speltvlokken
- 15 gr amandelmeel
- 3 el honing
- 2 el kokosolie
Nodig; mengkom, bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de havermout, speltvlokken, amandelmeel en de kokosrasp in een mengkom. Schep even door zodat de ingrediënten goed zijn gehusseld.
Schenk ongeveer 3 el honing in de mengkom en voeg de kokosolie toe. Gebruik nu je handen om de kokos crumble te kneden, zorg dat de kokosolie goed is verdeeld.
Schep alle ingrediënten op de bakplaat en schuif de kokos crumble voor 15 minuten in de warme oven. Tussendoor wel even doorscheppen!
Laat de kokos crumble helemaal afkoelen, dan pas wordt ie lekker krokant. Eet bij de yoghurt en voeg nog wat vers fruit toe! Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kokos crumble met yoghurt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
5 reacties
Ziet er weer lekker uit. Mooi begin van deze week.
Ziet er heerlijk uit alleen ben ik niet zo van het amandelmeel kan ik dit vervangen door iets anders of eruit laten.
Oeh, kokos geeft mij het ultieme lekkere weer-gevoel, plus het is superlekker, dus ik ga dit denk ik snel eens maken!
Waar kun je in Belgie havervlokken kopen?
Ik denk gewoon bij een natuurwinkel? Misschien ook wel in de supermarkt, maar in een speciaalzaak met natuurvoeding moet het te verkrijgen zijn!