Oeps… ik liep even vast. Hoe moest ik dit baksel nou noemen? Ik heb me suf gepiekerd, en ik kom tot de conclusie dat havermout yoghurt cake met muesli het beste de lading dekt. Gek hoor, dat je als blogger daar over na moet denken. Ik had namelijk bedacht dat ik al mijn favoriete ingrediënten voor een ontbijtje in een cake wilde stoppen. Havermout, yoghurt, muesli, eieren, rijpe banaan… maar hoe noem je zoiets dan? Ik weet het eigenlijk ook niet, maar ik weet wel dat het een heerlijke ontbijtcake was. En daar doe ik het voor!
Er ging deze week wat mis in mijn planning. Dit recept had namelijk gisteren al online moeten komen. Maar ik zat niet op te letten… Ik vertelde eerder al dat de 3e week van januari eindelijk pas echt aanvoelde als een normale (werk)week. Met aan het begin van de maand nog een week vakantie en daarna een week in Oostenrijk, was ik nu pas weer een beetje geland. Normaal deel ik op zondag een ontbijtrecept met je, maar ik was de dagen helemaal kwijt. Ik dacht dat ik nog een extra dag in het weekend had om te koken, maar toen bleek het weekend al bijna voorbij te zijn…
Maar ach, dat maakt uiteindelijk niet uit. Ook vandaag kun je vast wel wat inspiratie voor een lekker ontbijt gebruiken! Al zou ik deze havermout yoghurt cake met muesli ook als tussendoortje kunnen eten hoor. Er zit alleen maar lekkers in, en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten toch al in huis. Maak dan vandaag deze cake nog klaar, morgen een stukje als ontbijt en de rest in vriezer. Zit je mooi weer gebakken voor de rest van de week!
Nodig
- Bakvorm 15 x 20 cm
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 4 eetlepels muesli
- 2 eetlepels rozijnen
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel koekkruiden / kaneel
- snuf zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het bakpapier even nat onder de kraan, frommel op tot een prop, trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de bakvorm mee.
- Gebruik de blender of een koffiemolentje om de havermout tot meel te mengen. Doe het havermeel samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier het bakpoeder, de koekkruiden en een snuf zout aan toe, meng goed door.
- Doe de rijpe banaan in de blender (of een keukenmachine kan ook) en schep hier de yoghurt bij. Tik de eieren boven de kan/kom en blend nu tot een luchtige gladde mix.
- Schenk de yoghurt, eieren en banaan bij het meel. Roer goed door.
- Schep 3 el muesli en de rozijnen door het beslag voor de havermout yoghurt cake en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Schenk het beslag nu in de bakvorm en strooi nog een laatste beetje muesli over de cake. Schuif de havermout yoghurt cake voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Lekker als warm ontbijt, maar je kunt de cake ook laten afkoelen en dan in stukken snijden. Bewaar in de vriezer en je hebt de komende dagen een heerlijk tussendoortje!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt cake met muesli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
30 reacties
Zojuist yoghurt havermout cake gemaakt. Lekker eenvoudig en snel te bereiden. Kids en ik vinden m lekkerrrrrr. Dank je wel voor het delen van je recept.
Hoi, klinkt heel erg lekker! Zou je de amandelmeel ook kunnen vervangen door een ander soort meel?
Groetjes Anna
Wat een lekker makkelijk recept zeg, ziet er goed uit. De combinatie van yoghurt en amandelmeel is ook waanzinnig!
Ik heb ‘m afgelopen dinsdag gemaakt! Echt heerlijk! Dankjewel voor het heerlijke recept, ik ga dit zeker vaker maken!
Het toeval wil dat ik héél veel havermout in de kast heb staan :-). Een lekker ontbijt voor on the go aangezien thuis ontbijten en meestal doordeweeks gewoon niet van komt. Ik ga hem binnenkort proberen!
Had alle ingredienten toevallig in huis, behalve amandelmerl. Ipv daarvan speltmeel gebruikt. De cake is bij mij wel wat donkerder geworden dan op de foto, maar hij smaakt heerlijk!
Hoi
Kan de cake ook in n gewone cakevorm gebakken worden? Heb niet zon vierkante bakvorm namelijk…
Kan wel hoor! Ik gebruikte trouwens gewoon een lage (vierkant) ovenschaal, misschien is dat nog een tip?!
Heb inderdaad n vierkante glazen ovenschaal gebruikt! Hij is lekker geworden hoor Thanx!
De vierkantswortel van een glaze ovenschaal is een plastike.
Hoi! Kan je dit recept ook met soja yoghurt maken in plaats van met magere (melk) kwark? Of heb je een andere plantaardige vervanger als tip voor me? Gr. Marjolijn
je zou misschien beter overwegen om naar geitenmelk of amandelmelk over te stappen ivm het regenwoud wat bedreigt wordt door de soyabouw. Er is ook verantwoorde soyamelk, maar dat scheelt het lezen van de kleine lettertjes.. en je bent bij Geit en Amandelmelk allergievrij. 😉
Wordt het regenwoud niet vooral bedreigd door de soyabouw voor het voeden van dieren? Er is indirect meer soya nodig om koeien kwark te produceren dan om soya yoghurt te produceren.
Ik heb hem nu in de oven staan. Ben heel benieuwd. De kinderen kunnen niet wachten 🙂
Heerlijk, heb hem al een paar keer gemaakt, helpt echt als je veel honger hebt en je neemt zo’n stukje hiervan, het vult goed.
Hoi, kan je ook amandelpoeder gebruiken?
Kun je een suggestie doen voor iemand die gruwelt van rozijnen?
Net als ik bedoel je…….ja gewoon weg laten.
Havermout yoghurt cake vanmorgen gemaakt. Heb een kleine springvorm gebruikt omdat ik geen rechthoekige cakevorm had van die afmetingen. Gaat ook prima en de cake is super lekker!!!!
Wat zit er in gezonde baksels toch vaak bananen verwerkt haha. Ik vind ze heerlijk hoor maar de bananen vliegen er hier altijd doorheen dus vaak geen rijpe bananen in huis. Nog een goeie suggestie als alternatief?
Dadelpasta of gewone dadels
Mijn dochter gruwelt van banaan. En ook als je niks zegt, proeft ze meteen de banaan. Heb haar al eerder geprobeerd te ‘foppen’. Kan ik de banaan weglaten en als zoetje dan honing gebruiken?
Simpel, lekker en gezond!
Gemakkelijk te bewaren als tussendoortjes in de diepvries.
Heerlijk! Ik maak bijna elke week deze cake. Lekker een klein stukje bij de koffie of een wat groter stuk mee naar m’n werk als lunch. Super-recept!
Heb het net gemaakt met speltmeel ipv amandelmeel (die had ik niet in huis). Schuif het nu in de oven. Ben benieuwd. 😉
Ik heb alleen volle yoghurt in huis, zou ik dit kunnen gebruiken ipv griekse yoghurt?
Bij gebrek aan rozijnen heb ik klein gesneden dadels aan toegevoegd en nog wat kokos rasp over de muesli heen. Heerlijk!
En wat een goede tip van het bakpapier, probleemloos uit het bakblik en heel makkelijk af te” pellen” zonder dat de halve cake meekomt. Bedankt
Ik werk in een hotel, waar we momenteel veel ontbijt-ingrediënten op overschot hebben (lage Corona-bezetting 🙁 ) Ik zocht een recept om wat muesli in te verwerken, en deze cake tegengekomen. Heb wat moeten improviseren met de ingrediënten die ik hier voorhanden heb: appel ipv banaan, 2 potjes gewone yoghurt ipv de griekse, en haver- en amandelmeel heb ik volledig vervangen door gemalen muesli, die deels haver bevat. Prachtige gebakje geworden, en ik denk dat onze gasten het morgen bij het ontbijt zullen appreciëren! Bedankt!
Wow, wat super dat je zo creatief aan de slag bent gegaan met dit recept en wat mooi dat je op deze manier de gasten in de watten kunt leggen! Ik hoop heel erg dat ze ervan hebben genoten! Dank je wel voor je mooie reactie, heel leuk om te lezen!
ik heb dit al 3 keer gemaakt en ze vonden zo heerlijk lekker dat ik voor 14 personen wild maken