Goedemorgen, het is weer zondag! En ik vond mijn zelfbedachte gewoonte om de zondagochtend met een verwenontbijtje te starten eigenlijk wel een goede… Daarom heb ik vandaag weer iets lekkers voor je, en uiteraard is dit ontbijt niet alleen geschikt voor zondagochtenden.
Maar toevallig is het vandaag ook nog eens Pasen, dus maak ik in elk geval ruim de tijd om wat lekkers op tafel te zetten. De ingrediënten voor deze havermout ontbijtcake met blauwe bessen heb ik standaard in huis, en als dat bij jou nou niet het geval is, dan zou ik je zéker aanraden om dat voortaan wel te doen. Want dit is echt een traktatie in de ochtend!
Ontbijt taartje met blauwe bessen
Ik kan echt zo blij worden van een goed ontbijt! En ik hou er dus helemaal niet van om elke ochtend hetzelfde te eten. Er is zoveel lekkers om de dag mee te starten, dat ik soms ’s morgens gewoon niet kan kiezen. Dan weet ik niet waar ik nou écht trek in heb, en dan maak ik uiteindelijk maar een smoothie klaar.
Maar veel leuker en lekkerder is het om even de keuken in te duiken, en bijvoorbeeld dit taartje klaar te maken. Want ja, zo kan ik dit ontbijt wel noemen, een taartje om de dag mee te beginnen!
Verwen ontbijtjes
Hoe gaan jouw Paasdagen eruit zien? Hier thuis is het huis goed gevuld, mijn 2 nichtjes zijn te logeren, dus we hebben ineens 4 kids. Gezellig! En een huis vol met meiden, Simon is er maar wát gelukkig mee! Straks mogen we bij mijn ouders aanschuiven voor een uitgebreide paasbrunch, waarbij traditiegetrouw iedereen wat lekkers mee neemt.
Ik duik dus zo nog even de keuken in, mijn bijdrage wordt een frittata met groene asperges en natuurlijk maak ik die lekkere chocolade croissantjes weer klaar. En we gaan een nieuwe traditie maken…. Senna wilde zo graag eieren zoeken! Dat wordt geregeld, dat gaan we dus straks doen. Herinneringen maken voor later, heerlijk!
Havermout mugcake
Deze havermout ontbijtcake staat zo in de oven, zo makkelijk is het om klaar te maken. Daarna moet je wel heel even geduld hebben, maar dat heb je er graag voor over kan ik je nu al vertellen. Dit is mijn variatie op de mug cake, een cake in een mok.
Ik gebruikte gewoon een ovenschaaltje en dus ook de oven om de havermout ontbijtcake klaar te maken. Want het zou ook in de magnetron kunnen, maar daar ben ik zelf nooit zo’n voorstander van. Even in de oven dus, en daarna smullen maar!
Nodig
- 2 kleine ovenschaaltjes
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 2 rijpe bananen
- 50 gram blauwe bessen (diepvries kan ook)
- 2 eieren
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel bakpoeder
- boter
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter.
- Prak de bananen fijn en meng ze in de kom met de havermout en het amandelmeel. Voeg 1 tl bakpoeder toe, en de honing mag er ook bij. Tik 2 eitjes boven de kom en roer ze los door het beslag.
- Schep nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag voor de havermout ontbijtcake. Verdeel het mengsel over de 2 schaaltjes.
- Bak in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout ontbijtcake met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
41 reacties
Deze sla ik even op, die lijkt me nou zo lekker!
Ziet er heerlijk uit! Kan dit ook met boekweitmeel, rijstmeel of speltmeel ipv de amandelmeel?
Dat was precies mijn vraag!
Benieuwd naar het antwoord
Vandaag gemaakt met boekweitmeel omdat ik niks anders in huis had. Gaat prima…ik zit nu heerlijk te smullen.
Lijkt me heerlijk, meteen gepind!
Erg lekker maar volgens mijn berekening is 343 calorieën veel te weinig zouden er gezien de ingrediënten 456 moeten zijn.
De ingrediënten zijn voor 2 ontbijtcakejes, dus de totale hoeveelheid in calorieën van de ingrediënten wordt nog weer door 2 gedeeld.
Net gesmuld van dit heerlijke havermoutpotje! Ik had alleen nog een beetje kaneel toegevoegd omdat ik daar dol op ben. Komt bij mijn favoriete recepten, voor herhaling vatbaar!
Op dit moment m’n favoriete zondags ontbijtje! We zitten er nu weer van te smullen
Ik heb geen speciale ovenschaaltjes. Kan het ook in kleine soepkommetjes BV? Want ik weet nooit precies wat er allemaal in de oven mag.
Mmmmmmh dit ziet er HEERLIJK uit!! Staat op mijn to do lijstje voor morgen… Ik kijk er al naar uit!
Hmmmm lekker!! En dankzij het… “wat de boer niet kent principe”, allemaal voor mama
Hahah geweldig.
Was het lekker? Ik wil hem graag maken, maar wat ik tot nu toe gemaakt heb waar banaan in zat vond ik niet zo lekker. Twijfel gevalletje dus
Heerlijk! Vanochtend met mijn man ontbeten uit 2 mini ovenpannetjes. Het smaakte erg goed en zag er nog leuk uit ook! Voor herhaling vatbaar
Zooo lekker dit! Heb het vanochtend gemaakt met diepvrieskersen omdat ik geen bessen in huis had. Smaakte super!
Zeker een van mijn favorieten. Ik heb per ongeluk wel havermout meel gebruikt ipv havermout. Is ook lekker maar mijn baktijd klopte niet….vermoedelijk daardoor. Nog een kwartiertje langer in de oven gezet om 200 graden.
geprobeerd en van genoten, wat een heerlijk recept, ik heb diabetes dus de honing weggelaten, toch zoet, moet zeggen wel wat veel, maar dat bracht mij wel op het idee om met dit recept cakejes te maken, lijkt mij een echte verwennerij en dan bv de helft met appel en de ander helft bessen, mmm, bedankt voor t delen.
Moet je blauwe bessen ontdooien alvorens ze in het beslag te mengen.
Deze gemaakt in de airfryer xl 160 gr 20 min heerlijk!
Blauwe bessen doe ik er bevroren in.
Vanavond gemaakt alvast voor morgenochtend. Ik had geen blauwe bessen maar heb er sultana’s voor in de plaats gedaan. 25 min in de airfryer op 160 graden(zonder voorverwarmen)
Ik ben benieuwd hoe hij smaakt. Ziet er mooi uit. Oh ja heb er ook een kleine eetlepel gebroken lijnzaad in gedaan
Enig idee of ik deze kan invriezen?
Ik zie in heel veel gerechten amandelmeel.
Dior wat kan dat vervangen worden ? Het is zo duur
Weet iemand hoeveel koolhydraten hierin zitten?
Moet je voor de recepten met havermout deze eerst een nacht weken.
Super weekend ontbijtje. Moest wel iets langer in de oven.
Heerlijk dit taartje. In plaats van blauwe bessen er appel en rozijnen gedaan met een beetje kaneel. Heerlijk!!!! Deze ga ik vaker maken!
Hoe zou ik dit kunnen bereiden zonder eieren? Meestal vervangen we die met banaan maar dat zit er al in. En moet er dan meer bakpoeder in voor de luchtigheid?
Je kunt lijnzaad toevoegen, samen met wat water. 1 el lijnzaad + 3 el water = 1 ei. Kun je hier wat mee?
Kan ik deze maken ook in de cake vorm?
Dat kan wel denk ik, dan zou je de hoeveelheden misschien wat moeten aanpassen. Laat je weten of het lukt?
Dit net gemaakt als lunch. Alle ingrediënten gehalveerd, zodat het precies genoeg is voor één persoon. Heerlijk. Weer eens wat anders dan yoghurt met bosbessen.
Goed idee, als lunch kan natuurlijk ook 🙂
ik heb deze al verschillende keren gemaakt de blauwe bessen die heb ik vervangen door appel en had daar een schepje kokosrasp aan toegevoegd echt heerlijk deze ochtend heb ik hem weer gemaakt en heb de blauwe bessen vervangen door rabarber stukjes werkelijk heerlijk. een aardbei er boven op .en smullen maar.
Oeh, yummm! Zo klinkt het ook wel echt heerlijk!
Rabarber klinkt ook erg goed! Doe je de rabarber stukjes gewoon rauw erdoor?
Vandaag voor het eerst gemaakt. Wat een ontzettend lekker ontbijtje 🙂 Dit ga ik vaker op tafel zetten.
Oh wat super goed!! Heerlijk zeg!
Lijkt me ook heerlijk als dessert, ipv een crumble. Lekker mer vanille ijs of een dot crème fraiche
Wat een heerlijk en makkelijk recept. Maak hem tegenwoordig vaak met alle soorten fruit erin en soms met kokosmeel ipv amandelmeel. Alleen dan moet er iets van vocht bij of natter fruit.
Probeer veel van je recepten ze zijn heerlijk
Als je volgens het moerman dieet wil of moet eten mag je de oven niet boven de 150 graden gebruiken, zou het mogelijk zijn om dat te doen en dan eventueel wat langer in de ogen laten staan.? Lijkt me een heerlijk recept
Hi, ik denk dat dat wel moet lukken hoor!