Havermout met peer, kaneel en chocola. Ja, je merkt het, ik ben weer on a roll! Ik heb de smaak weer aardig te pakken, en mijn ontbijtjes pak ik gelijk maar flink aan. Ik weet ook heus wel dat ik dit niet het hele jaar vol ga houden, maar in het kader van project #backtonormal ga ik er deze maand maar even vol voor.
Eigenlijk vind ik het vooral wel heel fijn om weer lekker veel te variëren, al zal ik gelijk toegeven dat mijn lunch gisteren wel weer een boterham met kaas was. En jawel, ook met een lik mayonaise erop. Ik blijf daar gewoon dol op, en ik ben ook eigenlijk helemaal niet zo gezond als jullie allemaal denken hoor! Ik hou gewoon van lekker eten! Komt dat even goed uit, want deze havermout met peer, kaneel, chocola én pistache noten is gelukkig ook hartstikke lekker!
Havermout met peer
Zal ik maar even beginnen met een grote disclaimer bij de foto? Ik heb namelijk even getwijfeld of ik dit recept wel zou plaatsen, want ik vind de foto zelf niet heel smakelijk geworden. Zonde, want het is echt een heerlijk ontbijtje.
Ik heb Simon gevraagd wat hij van de foto vond, en hij zei okee, toch? Ik stuurde zelfs Linda een app om te vragen wat zij ervan vond. En ook zei vertelde dat het een prima foto is… Tsja, toch twijfel ik.
Vertel, vind jij het er smakelijk uit zien? Of ga je uit van mijn overtuigingskracht en ga je deze havermout met peer toch een keer proberen – ondanks de foto? En ja, als ik echt een hele profi foodblogger was geweest, dan had ik de foto gewoon nog een keer gemaakt….
Maar.dat.ben.ik.dus.niet…
Want de combinatie van peer en chocola is natuurlijk al heerlijk, maar warme peer met chocola is nóg lekkerder! En dan nog een beetje crunchy bite van de pistachenoten, dat maakt het helemaal af. Natúúrlijk is dit een koud havermout ontbijt, ik vertelde je gisteren nog dat ik gruwel van warme havermoutpap – en je zult dus ook nooit zo’n recept op mijn blog vinden #promise!
Maar zo in de koude maanden van het jaar vind ik het wel lekker om iets warms aan mijn ontbijtje toe te voegen. Ik zet de havermout in de avond klaar, en in de ochtend maak ik het af, en zo zit ik heel snel aan tafel.
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 150 ml amandelmelk
- 1 peer
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel boter
- 1 theelepel kaneel
- mespuntje vanille poeder
- 10 gram pure chocola
- 20 gram pistachenootjes
Bereiden
- Meng de havermout met de melk en een beetje kaneel in een schaaltje, roer goed door en zet in de koelkast. Ik zet het gewoon de avond van te voren in de koelkast en pak het er dan in de ochtend pas weer uit.
- Snij de peer in kwarten en verwijder het klokhuis, de steel en de schil, snij daarna in blokjes. Doe een klein beetje boter in de steelpan en zet het pannetje op het vuur. Laat de boter zachtjes warm worden en doe dan de peer erbij, samen met een beetje vanille en de honing. Laat de peer karameliseren, door ongeveer 5 minuten zachtjes te laten pruttelen en regelmatig om te scheppen.
- Hak ondertussen wat pure chocola grof, ik gebruikte ongeveer 10 gram, en ook de pistache noten kun je eventueel nog wat fijner maken.
- Haal de havermout uit de koelkast, leg hier de warme peer op en maak af met wat chocola en de nootjes. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
7 reacties
Mmm, lijkt me ontzettend lekker! Ik snap dat je wat onzeker bent van de foto, maar ik vind hem er prima uit zien hoor!
Dit lijkt me een erg lekker recept! Zaterdag staat het op de planning! Ik hoop dat het door de peer een wat lauw gerecht wordt want ik vind koude havermout gerechten niet zo lekker!
De smaakcombinatie is heerlijk, maar ik houd niet zo van koude havermout in de winter. Daarom gebruik ik wat minder vocht en bak het dan in zijn geheel als een soort dikke pannenkoek. De peer is voor mij al zoet genoeg, dus ik gebruik geen honing. Op het bord strooi ik er dan de geraspte chocolade over, die dan heerlijk smelt… Mmm, zo lekker!
Groetjes, Marjan
mmmm….toevallig zag ik gisteravond 2 repen pure chocolade liggen..ga het morgen maar eens lekker uitproberen. Foto ziet er prima uit hoor!! Leuk idee ook van Marjan om er een wat dikkere pannenkoek van te maken. En je bent echt goed bezig, de speltbroodjes maak ik voor de lunch!
Iemand die nog nooit zoiets gegeten heeft ’s ochtends, zal misschien denken “bah wat een kledder met nootjes”. Maar wie het wel kent kijkt daar doorheen en weet dat het gewoon superzalig is.
Ik vind het altijd moeilijk om papsoorten mooie en smakelijk op de foto te zetten, want het blijft toch gewoon een kledder 🙂
Dat dus…. Haha! Dank je wel!
Ziet er op de foto heerlijk uit en hoe je erover vertelt krijg ik honger. Ik ga het gauw eens proberen