Het is gewoon echt zo. Goede voorbereiding is het halve werk. Ik greep de afgelopen week een paar keer mis. En ik kon daar zó niet tegen dat ik alles opzij heb geschoven en aan de slag ben gegaan. Het kost namelijk maar een paar minuten om deze havermout granola met chocola en kokos klaar te maken. Niks lastigs aan. Maar je moet het wel even doen…. En dus dook ik mijn keuken in. Want als ik iets niet uit kan staan, is als ik wil ontbijten en de pot met granola is leeg….
Dat is natuurlijk ook mijn eigen schuld. Ik had het zelf allemaal opgegeten. Al kan Senna er tegenwoordig ook wat van. Die eet gerust eerst 2 boterhammen in de ochtend en vraagt dan nog of ze muesli mag. En dus was de pot die in mijn voorraadkast stond snel leeg…
Het liefst maak ik zelf mijn granola klaar. Ik heb namelijk allerlei soorten graanvlokken en noten, pitten en zaden standaard in huis. Dan kan ik wel in de supermarkt op zoek gaan naar een variant die ik okee vind, maar dan doe ik het net zo lief zelf. Ik heb trouwens wel 1 guilty pleasure en dat is dat ik in mijn kommetje met yoghurt en granola áltijd een beetje pure hagelslag strooi…. In deze havermout granola voegde ik dan ook wat pure chocola toe, echt een verwennerij op een drukke doordeweekse ochtend!
Havermout granola met chocola en kokos
Voor 1 flinke pot
- 100 gr havermout
- 100 gr havervlokken
- 2 el kokosolie
- 2 el cacaopoeder
- 3 el honing
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl vanillepoder
- 50 gr gemengde noten (ongebrand en ongezouten)
- 25 gr zonnebloempitten
- 50 gr pure chocola ( > 72%)
- 50 gr geraspte kokos
Nodig; mengkom, bakplaat, bakpapier, glazen pot
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de havermout met de havervlokken in een mengkom en voeg hier de cacaopoeder, kaneel, vanillepoeder en de honing aan toe.
Afhankelijk van het weer… kun je de kokosolie nog even smelten in een pannetje. Maar als deze al redelijk zacht is, voeg je deze ook toe aan de mengkom. Hussel alle ingrediënten voor de havermout granola nu door elkaar.
Schep de havermout granola to be op de bakplaat en spreid met een lepel goed uit. Bak de havermout 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Het geheim van een goede crunchy granola is dat je deze echt helemaal moet laten afkoelen als deze de oven uit komt. Dan worden de vlokken pas echt knapperig….
Hak de gemengde noten grof en voeg ze toe aan de afgekoelde havermout granola. Doe ook de zonnebloempitten en de kokos erbij.
Snij met een scherp mes de pure chocola in fijne brokjes. Doe deze bij de granola en schep nog 1 keer alles door elkaar. Doe de havermout granola daarna in een glazen pot en geniet van je ontbijtje!
Ga jij aan de slag met dit recept voor havermout granola met chocola en kokos? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
8 reacties
Lekker!
Wat is het verschil tussen havermout en havervlokken?
Havervlokken is de hele ‘vlok’. Daarna wordt ie geknipt en dan noem je het havermout.
Ik gebruik altijd verschillende “graan” vlokken. Meng deze met de gesmolten kokosolie, die gemengd is met honing (of aquave) en 2 lepels water. De pitten /zaden en nootjes rooster ik de laatste paar minuten mee.
Soms met kaneel en als het afgekoeld is met rozijntjes. Dan weer met kokos snippers en cranberry’s.
Mijn kinderen smullen hier ook zo van.
Dit klinkt ook echt goed, die ga ik ook absoluut eens proberen.
Oeoeh, lekkerrr! Ik ben dol op chocolade ♥. Thanks voor dit recept.
Hoi. Hoe lang kan je dit nu bewaren nadat je het hebt gemaakt? En maakt het dan nog uit waar je het in bewaart? Alvast bedankt.
Heerlijk deze granola!
Maar hoeveel calorieen is dit nou per portie?