Goedemorgen deze morgen! Rise and shine, het is tijd voor het ontbijt! En vanochtend duik ik gelijk de keuken in om deze havermout cups met yoghurt en perzik klaar te maken. Ziet er best indrukwekkend uit hè, deze bakjes? Maar dat lijkt maar zo, ze zijn werkelijk heel makkelijk om klaar te maken. En… bevatten slechts een paar ingrediënten die je vast allemaal in huis hebt. Als jij nou alvast dus ook alvast de keuken in duikt, zet ik de koffie aan!
Weet je nog dat ik voor de zomer bijna elke zondag een ontbijtrecept op de blog plaatste? Ik vind de zondagochtend namelijk het perfecte moment om een beetje te rommelen in de keuken en wat te experimenteren. Het idee voor deze havermout cups zag ik op Pinterest (volg je mij daar al?) en liet me niet los. Kon het echt zo simpel zijn om zo’n cute bakje klaar te maken? En hoe leuk is het dan om daarna de cups te vullen met alles waar je zin in hebt?
Bereid je dus maar voor op weer meer zondagse ontbijtjes, want ik heb de smaak weer helemaal te pakken. Het werkt voor mij niet om echt standaard thema’s op bepaalde dagen aan te houden. Dat werkt op de een of andere manier beperkend. Elke vrijdag fastfood? Elke dinsdag een lunch? Dan móet ik wat verzinnen, en dan blokkeert het een beetje. Maar zo af en toe op zondag weer een verwenontbijt, dat zie ik wel zitten hoor. Gewoon omdat het ontbijt eigenlijk mijn favo moment van de dag is. Dusss, zal ik de koffie al inschenken?
Havermout cups met yoghurt en perzik
Voor 2 stuks
- 30 gram havermout
- 1 rijpe banaan
- 1 el honing
- mespuntje vanillepoeder
- 2 el (plantaardige) yoghurt of kwark
- 1/2 perzik
- 2 el muesli
- pure chocoladevlokken
Nodig;
2 siliconen muffinvormpjes, mengkom, vork
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
De siliconen muffinvormpjes hoef je niet in te vetten. Heb je nou geen siliconenvormpjes? Dan werkt een klein ovenschaaltje ook prima, deze wel even goed invetten!
Doe de havermout in de mengkom. Doe de banaan erbij en begin deze te prakken tot het een gladde puree is. Voeg de honing en het vanillepoeder toe en meng alles goed door elkaar. De honing is nodig voor de plakkerigheid en kun je dus niet weglaten.
Schep de helft van het mengsel in een vormpje en maak er een bakje van door de binnenkant een beetje aan te duwen en de randjes tegen de vorm aan te drukken. Herhaal dit voor het tweede vormpje.
Zet de havermout cups nu in de voorverwarmde oven en bak ze in zo’n 20 minuten mooi bruin. Laat even afkoelen, dan worden ze hard(er).
Schep de yoghurt of kwark in de cups en maak af met wat vers fruit zoals perzik. Strooi er vervolgens nog wat muesli en pure chocola over en genieten maar!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout cups met yoghurt en perzik? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
vraag over havermout
mensen laten mij weten dat pap gemaakt van havermout een enorme dikmaker is
is dat nu werkelijk zo?
wie kan dit motiveren, ontkrachten of…………………………..?
Ik heb de havermoutcups geprobeerd te maken, maar was niet echt een suc6.
Het mengsel was erg dun en heb er daarom wat extra havermout in gedaan. Ik had een normale maat banaan. Ik vond het net gebakken spons 🙁
Op de foto lijkt het dat ze knapperig zijn, hard dus. Klopt dat of horen ze zo zacht ook na afkoelen zoals bij de mijne….
Wat doe ik fout?
Ik hoor het graag, bij voorbaat dank!