Oh, zijn ze niet leuk deze havermout cups? Je zou er zo voor uit je bed springen en de ontbijttafel gaan dekken… en dat kan, want deze leuke ontbijttaartjes staan zo op tafel! Op doordeweekse dagen eet ik graag een kommetje yoghurt met havermout en wat vers fruit en in het weekend vind ik het heerlijk om wat meer uit te pakken. Nu we richting Pasen gaan en je van mij al volop inspiratie hebt gekregen voor de Paasbrunch, vond ik het ook wel tijd voor een Paasontbijt recept. Deze havermouttaartjes mogen zeker niet ontbreken. Lekker fris door de kokos en limoen en ze zijn echt makkelijk te maken. Nog een heerlijke kop koffie erbij en het feest is compleet!
Havermout cups
Nog 2 weken en dan vieren we Pasen. Tijd om uit te pakken met lekkere recepten voor het ontbijt en de lunch. Deze havermout cups met kokosyoghurt zijn een feestje op zich, maar worden nog lekkerder met een kop echt lekkere koffie. Zoals je weet ben ik gek op Café Intención en werkte ik al een aantal keer met ze samen om mooie gerechten bij en mét hun koffie te maken. Weet je deze gevulde pannenkoeken met espresso mousse nog? Deze keer dook ik de keuken in om aan de slag te gaan met de smaken uit Honduras, omdat daar hun 100% Arabica koffiebonen vandaan komen.
Café Intención
Met een goede kop koffie maak je mij blij maar van een goede kop koffie met een goed verhaal word ik nog gelukkiger! En daarom vertel ik je graag over de koffie van Café Intención. Dit is een biologisch koffiemerk dat ook het Fairtrade label mag dragen. De Arabica bonen die zij voor hun koffie gebruiken komen van koffieboeren uit Honduras en Peru. Eerlijke handel en goede omstandigheden voor de koffieboeren – zoals onderwijs en productie – zijn daarbij erg belangrijk! Met Café Intención drink je zuivere koffie en dat geeft natuurlijk een goed gevoel.
Deze havermout cups maak ik met havermout (…), kokosolie en honing. Voor een extra frisse touch roer ik door het beslag voor de bakjes ook nog wat kokosrasp en rasp van de schil van de limoen. Kokos en limoen zijn populaire smaken in Honduras en hiermee zet je een verrassend lekker ontbijttaartje op tafel. Schenk er nog een kop goéde koffie bij in en geniet lekker!

Ingrediënten
- 100 gram havermout (evt. glutenvrij)
- 3 eetlepels kokosolie
- 4 eetlepels honing
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1/2 limoen (rasp van de schil)
Voor de vulling:
- 200 ml kokosyoghurt
- 1/2 limoen (sap)
- 2 theelepels kokosrasp
- blauwe bessen
- kokossnippers
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie smelten.
- Doe de havermout met de kokosolie, honing, kokosrasp en de rasp van de schil van de limoen in de mengkom. Gebruik een pollepel om de ingredienten door elkaar te mengen. Het klopt dat dit een plakkerig beslag wordt!
- Schep in elk van de muffinvormpjes een flinke eetlepel van het beslag. Dit gaat straks de cup worden. Druk het deeg in het midden wat naar beneden en aan de zijkanten tegen de wand. Zo krijg je een bakje!
- Schuif de havermout cups voor 15 minuten in de warme oven.Hou de bovenkant in de gaten, elke oven is anders. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vormpjes.
- Roer het sap van ½ limoen en de kokosrasp door de kokos yoghurt.
- Haal de havermout cups uit de vorm en schep in elk van de bakjes wat van de kokosyoghurt met limoen. Maak de havermouttaartjes af met blauwe bessen, wat kokossnippers en rasp van de schil van de limoen. Zet een goede kop eerlijke Café Intención koffie erbij en genieten maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout cups met kokosyoghurt, blauwe bessen en limoen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.