Ontbijten met taart, goedemorgen! Dat leek mij dus een prima idee en ik kan je alvast verklappen dat dat het ook zeker was… Zeker op koude zondagochtenden zijn deze havermout appeltaartjes een goed idee want de hele kamer vult zich met verwarmende geuren. Dan nog een kop verse koffie erbij… Ik kan me geen betere manier voorstellen om deze ochtend te beginnen! Of eigenlijk nog wel; dit heerlijke ontbijtje op bed geserveerd krijgen! Hint….
Ik vond dat het wel weer eens tijd was voor een nieuw ontbijtrecept. Ik probeer het een beetje af te wisselen, de ene keer een recept voor de lunch en dan weer voor het avondeten. Maar het laatste ontbijtje dat ik met je deelde is al weer even geleden… Dat komt vast omdat ik zelf – hoewel ik dat wel graag doe – in het weekend ook niet uitgebreid de tijd meer neem om te ontbijten. Dat komt vast wel weer hoor, als we straks in ons nieuwe huis zitten en niet elk vrij uurtje in het teken van klussen staat.
Nog een paar weken en dan gaan we echt over. Dan moeten we ons huis uit, want de nieuwe eigenaren staan te trappelen om erin te gaan. Of het dan echt allemaal helemaal klaar is in het nieuwe huis is nog even spannend. Deze weken gebeurt er zó veel tegelijk, er lopen zoveel mensen door het huis, hard aan het werk voor de laatste dingen. Binnenkort plaats ik weer een update hoor!
Nu nog zorgen dat we ook echt klaar zijn om te verhuizen. Tussen alle bedrijven door ben ik aan het opruimen – ronde 2 – en aan het inpakken. Nog wat last minute klappen geven op de exacte kleur van de vloer en wel of niet een behangetje op de muren… Maar vanochtend doe ik even rustig aan en schuif ik deze havermout appeltaartjes in de oven. Kop koffie erbij en langzaam opstarten. Even bijtanken, want dat is ook wel eens nodig!
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 30 gram havermout
- 1 eetlepel honing
- 1 appel (klein)
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneel
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- De siliconen muffinvormpjes hoef je niet in te vetten. Heb je nou geen siliconenvormpjes? Dan werkt een klein ovenschaaltje ook prima, deze wel even goed invetten!
- Doe de havermout in de mengkom. Doe de banaan erbij en begin deze te prakken tot het een gladde puree is. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. De honing is nodig voor de plakkerigheid en kun je dus niet weglaten.
- Verdeel het mengsel in 3 gelijke delen. Schep in een vormpje en maak er een bakje van door de binnenkant een beetje aan te duwen en de randjes tegen de vorm aan te drukken. Herhaal dit voor de andere vormpjes.
- Zet de bodem van de havermout appeltaartjes op het rooster van de oven en bak 10 minuten voor.
- Snij intussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij er daarna kleine blokjes van.
- Doe de appel blokjes in een schaaltje en voeg de rozijnen en een beetje kaneel toe. Schep goed om.
- Haal de bodem van de havermout appeltaartjes uit de oven en verdeel de appel met rozijnen en kaneel over de bakjes. Schuif nu nog weer voor 10 minuten de warme oven in.
- Zet een kop koffie en haal de taartjes uit de oven. Eet smakelijk en begin de dag lekker!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor havermout appeltaartjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
23 reacties
Lekker, ga ik morgen ochtend maken, kijk er al naar uit!
Terwijl we aan het ontbijt zaten met het heerlijke havermout ontbijtpannetje met blauwe bessen, kwam jou nieuwe berichtje binnen voor havermout appeltaartjes. Ziet er ook erg lekker uit. Wordt nog moeilijk kiezen.
Bedankt weer voor al dat gezonde lekkers
Een vraagje: mijn dochter vindt banaan echt niet lekker en ik kom het zo vaak tegen dat er banaan wordt gebruikt. Heb het al geprobeerd om het te maken en dan niks te zeggen over de banaan, maar ik kan haar niet voor de gek houden. Kan ik de banaan vervangen door iets anders? Dank!
Je zou eens kunnen proberen of een beetje appelmoes (zonder suiker) ook werkt!
Gemaakt! Ik zie alleen dat jij amandelschaafsel er op hebt gedaan maar dat stond niet in de beschrijving. Ze zijn heerlijk. Ik heb ipv rozijnen noten gebruikt want rozijnen lusten ze hier niet
gisteren geprobeerd, mmm alleen kreeg k geen mooie bakjes te nat, volgende keer maar iets meer havermout denk ik, maar verrukkelijk, dankjewel, zo is ontbijten een feestje
Ik had de vormpjes met havermout in de oven gezet 12 min maar ze bolde alleen maar op. Nog helemaal niet gaar. Wel eruit gehaald en de appeltjes erop gedaan en toen 15 min in oven gezet.
Nog niet gaar.
Ik denk dit die ik eens even maar mooi niet dus.
Wat gaat er niet goed?
Heteluchtoven op 180 gr gezet
Hi Gerry, ik weet natuurlijk niet exact wat er fout is gegaan, ik stond er niet naast. Maar heb je van de havermout met banaan en honing wel ‘bakjes’ gemaakt? Ze hoeven geen 12 minuten in de oven, 10 is genoeg. En dan vullen met de appeltjes en nog een keer 10 minuten. Het klopt dat de bakjes niet helemaal ‘hard’ zijn als ze uit de oven komen. Als je ze even laat staan, worden ze krokant.
Heb ze in een muffinvorm gedaan met daarin papieren vormpjes.
Later op de dag nog een tijdje laten garen maar nog steeds niet goed.
Lijkt wel een bolletje deeg.
Jammer
Zeker jammer dat het niet lukt om de bakjes te maken. Ik gebruikte siliconen muffinvormpjes, dat werkt wellicht toch anders dan in papier.
Zou je dit ook vantevoren kunnen maken en opwarmen?
Of zou ’t dan minder lekker zijn?
Zou de bodem knapperig moeten worden? Dat is bij mij niet gebeurd, maar alsnog een heerlijk ontbijt!
Niet helemaal krokant hoor, wel met een bite! Fijn dat je ervan hebt zitten smullen!
Kun je ze ook maken en een dag later opwarmen? Ik wil ze graag als start voor het sporten gebruiken maar dan heb ik geen tijd om ze te maken.
Dat kan zeker, even op een lage temperatuur in de oven. Hou dan wel de taartjes in de gaten, dat ze niet te bruin worden!
Kun je ook de banaan weglaten? Ik ben niet gek op banaan.
Dat kan denk ik wel, het zorgt net voor een beetje zoetheid maar de honing zou genoeg moeten zijn om de havermout in de taartjes aan elkaar te laten plakken.
I.p.v banaan kun je ook heel goed wat ontpitte dadels gebruiken
Ah, wat een goede tip! Thanks!
Hmm ziet er lekker uit!
Doe je als ontbijt dan een zo’n taartje?
Ik kwam via Pinterest op deze site uit, dus ga zeker verder kijken!
Ik zoek wat meer gezonde recepten! En volgens mij ben ik nu op de juiste plek
Yes, dan ben je zeker op de juiste plek! Leuk dat je mijn site hebt gevonden 🙂
1 taartje is wel een beetje weinig als ontbijt… je kunt ze alle 3 opeten. Qua ingredienten is dit recept voor 1 persoon!
Heb je de hoeveelheden ook in grammen?
sorry verkeerd bericht genomen.