Granola met quinoa, dat is pas een gezonde manier om je dag te beginnen! Ja, laten we er gelijk maar een beetje vaart mee maken. Nog geen anderhalve week geleden stond er geen enkel recept met quinoa op de blog, en vandaag presenteer ik je al de tweede! Na die heerlijke Thaise quinoa salade besloot ik om het restje quinoa dat ik nog over had in deze knapperige quinoa granola te verwerken. Ik voegde nog wat extra lekkers toe en geloof me, dit is echt een blijvertje…
Ik weet zeker dat dit een van jouw favoriete ontbijtopties zal worden. Zelfgemaakte, glutenvrije granola met quinoa, boekweit, glutenvrije havermout, verschillende noten, pitten, en zaden, aangevuld met wat gedroogd fruit. Deze combinatie is perfect om je dag goed mee te starten of om tussendoor van te snacken!
Granola met quinoa – gezonde ontbijtoptie
Deze quinoa granola is niet alleen heerlijk als ontbijt, maar ook perfect als tussendoortje. Ik snaai er vaak wat van uit de pot voordat ik ga hardlopen, en het is een favoriet geworden hier in huis.
Mijn man Simon, die tegenwoordig ook weer fanatiek sport, heeft zijn traditionele cruesli vervangen door deze gezonde quinoa granola. Toen hij deze gezonde, glutenvrije cruesli voor het eerst probeerde, hoorde ik hem goedkeurend smakken. Dit recept is dus echt een winnaar!
Zelfgemaakte quinoa granola – glutenvrij en knapperig
Ik maak regelmatig een grote pot van deze glutenvrije quinoa granola. Het is zo fijn om altijd iets gezonds bij de hand te hebben, of het nou voor het ontbijt, als snack tussendoor, of na het sporten is. Mijn granola ziet er trouwens nooit precies hetzelfde uit, omdat ik graag varieer met verschillende granen en zaden uit mijn keukenkastje.
Je kunt quinoa granola echt met van alles maken, zolang je het maar even in de oven roostert. Hoewel ik na het maken van geroosterde havermout ook niet zeker weet of dat nog wel nodig is – misschien kan het ook gewoon in de pan. Ik ga het zeker voor je testen!
Meer granola recepten:
Heb je de smaak te pakken en wil je vaker zelf granola maken?! Dat snap ik, het is niet alleen super eenvoudig om klaar te maken, zelfgemaakte granola is ook nog eens zoveel lekkerder dan de cruesli’s uit de supermarkt. Probeer vooral ook eens een van deze recepten:
- Pumpkin spice granola
- Havermout granola met chocola en kokos
- Tropische havermout granola
- Zelfgemaakte muesli
- Granola met gedroogde cranberries en chocola
Ingrediënten
- 100 gram quinoa
- 75 gram boekweitvlokken
- 75 gram havervlokken
- 50 gram pistache noten
- 25 gram walnoten
- 25 gram hazelnoten
- 25 gram pecan noten
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram rozijnen
- 25 gram cranberries
- 2 el kokosolie
- 4 el honing
- 1 tl kaneel
- ½ tl vanillepoeder
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Doe de quinoa, boekweitvlokken en havervlokken in de mengkom en schep hier alle noten en pitten doorheen. Hou de rozijnen en cranberries nog even apart.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de honing hier aan toe. Doe nu ook de kaneel en het vanillepoeder erbij en roer even goed door. Schenk dit mengsel in de kom met de granen, pitten en zaden en schep goed om. Zorg ervoor dat alles lekker plakkerig is en spreid dan de granola to be uit over de bekleedde bakplaat.
- Schuif de granola met quinoa, boekweit en haver de oven in en laat in ongeveer 15 minuten goudbruin roosteren. Schep regelmatig even om, ik deed het 3 keer. Laat de granola nu helemaal afkoelen, dan wordt het lekker knapperig.
- Meng nu de rozijnen en cranberries door de granola. Lekker met yoghurt, kwark, of zo uit de pot!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor granola met quinoa? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
9 reacties
Lekker recept! Maar wanneer voeg je dan de rozijnen en cranberries toe?
Na de bereiding in de oven en als het voldoende afgekoeld is!
Spoel je de quinoa ook eerst af vóór het gebruik?
Wauw lijkt me best makkelijk te maken en ziet er heerlijk uti
gr Linda
Ik maak ook altijd zo zelf granola. Heerlijk! Maar waar haal je vanille poeder vandaan? Ik kan alleen vanille suiker of extract vinden…
Vanillepoeder is o.a. te koop bij de Tuinen. Niet goedkoop, maar soms in aanbieding 2e potje een euro.
Wat een mooie frisse weblog! Ik stuitte op je weblog, omdat ik op zoek was naar een recept voor glutenvrije granola. Dit recept ga zeker maken. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard wel in huis. En handig om een grote pot vol te maken inderdaad. Succes verder met je mooie blog!
Hee, ik vind het echt een super idee om zelf granola te gaan maken! Ik wil alle ingrediënten in grote hoeveelheden kopen op Pit & Pit, zodat dit mij geld bespaard. Het enige wat ik nog moet doen, is mijn moeder ervan overtuigen dat ik hiermee toch echt goedkoper uit ben dan zelf telkens een zak granola te kopen. Daarom wil ik een rekensommetje maken 🙂
Hiervoor heb ik alleen een richtlijn nodig hoe lang 1 persoon met deze hoeveelheid ingrediënten kan doen. Hoeveel porties kan je uit deze pot halen?
Alvast bedankt!
Hallo, op welke temp in de oven laat je het roosteren?