Oeh, als ik alleen al weer terug denk aan de heerlijke herfstgeuren die uit de oven kwamen, dan heb ik gelijk weer zin in deze granola met gedroogde cranberries en pure chocola! Wat een feestje als het huis zich vult met de warme zoete geur van versgebakken granola, zo lekker! Dan is het plots niet meer zo erg dat de herfst is begonnen hoor! Ik maakte laatst weer een flinke ovenplaat klaar en de pot was binnen een week leeg. Dat zegt genoeg denk ik! Ik bleef ervan snoepen en niet alleen bij het ontbijt. Als ik vergat om de pot terug in de kast te zetten, snoepte ik er ook regelmatig een handje uit. Gewoon midden op de dag, voor de lekker! Moet kunnen toch!
Granola recept
Mijn ontbijtgranen maak ik toch het liefst zelf klaar. Zeker de granola, want zo weet je precies wat erin gaat. En kan ik de hoeveelheid suikers ook een beetje doseren. Ook muesli maken doe ik graag, dat is nog eenvoudiger want dan gooi je gewoon alles bij elkaar! Bij ons gaan de potten echt binnen no-time leeg, dus zelf maken is ook nog eens heel praktisch! Zo grijp ik nooit mis…
Voor mijn nieuwste batch granola heb ik het een beetje in de herfstsmaken gezocht door speculaaskruiden toe te voegen. Die geven zo’n intens warme geur aan de granen en zo wordt elke hap een feestje. Ook voegde ik cranberries en chocolade toe, wat een fijne combi. Uiteindelijk is granola maken natuurlijk super simpel, ik moet gewoon vaker weer mijn creaties met je delen!
Granola met gedroogde cranberries en pure chocola
Voor 1 flinke voorraadpot:
- 75 gr havervlokken
- 75 gr havermout
- 50 gr cranberries (gedroogd, zonder toegevoegde suikers!)
- 60 gr pure chocola
- 75 gr gemengde noten*
- 3 tl koekkruiden
- 3 el honing
- 3 el kokosolie
* Ik gebruikte cashewnoten en pecannoten
Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier, oven
Zelf granola maken:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de havervlokken en de havermout in een kom en voeg hier de koekkruiden aan toe.
Hak de noten fijn. Niet te fijn, het is lekker als ze een beetje bite blijven houden. Doe de noten in de mengkom.
Smelt de kokosolie en schenk deze samen met de honing bij de haver. Schep goed door!
Schep de granola to be op de bakplaat en spreid met een lepel goed uit. Bak de granola 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Het geheim van een goede crunchy granola is dat je deze echt helemaal moet laten afkoelen als deze de oven uit komt. Dan worden de vlokken pas echt knapperig….
Snij met een scherp mes de pure chocola in fijne brokjes. Doe deze samen met de cranberries bij de granola en schep nog 1 keer alles door elkaar. Doe de granola met gedroogde cranberries en pure chocola daarna in een glazen pot en geniet van je ontbijtje!
Ga jij aan de slag met dit recept voor granola met gedroogde cranberries en pure chocola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Foto’s: Cooked by Renske