De feestdagen zijn voorbij, zelfs het weekend na de jaarwisseling – met alle bezoekjes aan familie en toch nog de laatste oliebollen – hebben we gehad, en nu is het weer tijd om normaal te doen. Yes, weer een beetje terug naar de basis, en weer gewoon goed en lekker eten. Ik heb genoten van de decembermaand, maar ik zal maar eerlijk toegeven dat ik me wel een beetje heb laten gaan…. Te veel gegeten, maar het was ook zo ontzettend lekker allemaal. En ook te veel gedronken, volgens mij heb ik elke dag van de kerstvakantie aan de wijn gezeten… Te veel gesnoept ook, vanaf Sinterklaas tot Oud & Nieuw, ik kon het niet laten. En ondanks dat ik het allemaal heerlijk vond, schreeuwt mijn lijf weer om normaal doen. Daarom ga ik deze januari-maand aan de slag met #backtonormal! Ik vertel je er vandaag alles over, en deel alvast dit supersimpele ontbijtje met je; gevulde avocado met ei en zalm uit de oven.
Back to normal
Back to normal dus. Even een beetje bezinning en terug naar de basis. Ik heb in de afgelopen maand de teugels laten vieren, en me daar ook heerlijk bij gevoeld. Maar na een maand lang eten en drinken, merk ik dat de energie er een beetje uit is. Ik voel me niet zo fit, en dat komt lang niet alleen door alles wat ik in mijn mond stopte hoor.
Ik heb ook echt heel hard gewerkt in december, en omdat er een soort continue feeststemming heerste ben ik ook niet altijd op tijd naar bed gegaan. De afgelopen dagen was ik zo moe… vandaar dat je ook even niet zoveel blogs online hebt zien komen. Maar nu is het moment gekomen om daar verandering in te brengen!
Ik ga geen dieet volgen, want daar geloof ik helemaal niet in. Ook heb ik niet zoveel zin in een zware detox, ik heb daar namelijk de lol nooit zo van begrepen. Wel wil ik weer wat bewuster gaan eten, en ook zeker weer wat gezonder. Voor mij houdt dat in dat ik vooral weer heel veel groenten wil gaan toevoegen aan mijn maaltijden, en er weer op ga letten dat ik voldoende water drink op een dag.
Ook mogen de suikers wat mij betreft weer even terug de kast in, net als de boterhammen die ik de afgelopen maand steevast als lunch at. Weer wat meer variatie in de maaltijden, zorgen voor voldoende eiwitten en vetten, lekker veel zelf aan de slag. Want dat schoot er de afgelopen tijd ook nog wel eens bij in, ik heb heel wat makkelijke maaltijden gegeten…
#backtonormal
Ik ga de komende maand elke week aan de slag met een ander eetmoment. Deze week staat het ontbijt centraal, en dan volgende week de lunch, en zo verder. Voor het ontbijt heb ik al heel wat lekkers klaar staan, bijvoorbeeld deze gevulde avocado met ei en zalm uit de oven. En zo kun je nog meer lekkers verwachten deze week.
Ik wil vooral mezelf weer een boost geven, maar jij kunt natuurlijk ook meedoen met deze #backtonormal maand! Dat doe je door op social media de #backtonormal te gebruiken! Vind ik super leuk om te zien! Enne, ook Linda doet mee, dus je krijgt dubbel zoveel inspiratie deze maand!
Gevulde avocado met ei en zalm
Deze gevulde avocado met ei en zalm is de perfecte start van een nieuwe dag! Bomvol eiwitten, goede vetten, vitaminen en mineralen, waardoor je lang verzadigd blijft en ook nog eens goed voor je lijf zorgt. Eiwitten en vetten zijn namelijk bouwstoffen voor je lijf, ze helpen je gezond en fit te worden en te blijven.
Ik voeg graag nog wat kiemen toe aan dit ontbijttaartje, voor nog even een extra vitamineboost! Dit ontbijtje schuif ik zo de oven in, ondertussen maak ik me klaar voor een werkdag, en ik peuzel de avocado nog warm uit de oven op. Nou geloof me, hier kun je wel even op vooruit!
Nodig
- Lepel
- Bakblik
Ingrediënten
- 1 avocado
- 2 eieren (klein)
- 50 gram gerookte zalm
- snuf peper
- groente kiemen (alfalfa, broccolikiemen of tuinkers)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij met een scherp mes de avocado over de lange kant rondom doormidden. Pak nu beide kanten van de avocado en draai ze in tegengestelde richting, zo haal je de beide kanten van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel en hol beide helften van de avocado iets uit zodat straks de zalm en de eitjes erin passen.
- Gooi de avocado die je uitgeschept hebt niet weg, maar maak daar bijvoorbeeld een snelle spread voor op een cracker van.
- Leg nu in de avocado helften eerst een plak zalm en tik nu voorzichtig het eitje boven de avocado. Strooi wat peper naar smaak over de gevulde avocado met ei en zalm en leg beide helften in een bakblik. Schuif voor 15 minuten de oven in. Maak af met wat kiemen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Oh, dat ontbijtje ziet er echt ongelofelijk goed uit zeg! Ik ga deze maand ook even heerlijk gezond weer eten! Ben ik na al die feestdagen en vakantie ook wel aan toe zeg! Ik kan geen oliebol meer zien!
Ha Reny, is dit ontbijt? Wat bijzonder zeg, dat zou ik nooit bedacht hebben!!!
Heb je het ook weleens als lunch of borrelhapje geserveerd?
Is dit ook lekker om koud te eten? Of wordt ie dan wat klef?