Ik ben deze week een beetje in vakantietempo. Niet te vroeg opstaan, geen wekker, rustig opstarten. Kopje koffie erbij en langzaamaan wakker worden. Geen ochtendspits, en daar word ik wel even heel gelukkig van. Want de laatste weken waren best hectisch! Waar ik ook gelukkig van word is uitgebreid ontbijten. Bijvoorbeeld met deze gebakken havermout met rood zomerfruit. Ideaal voor frisse voorjaarsochtenden!
Eigenlijk had ik bedacht alleen nog maar frisse ontbijtjes klaar te maken. Maar met het voorjaarsweer van de afgelopen weken, heb ik toch anders besloten. Nee, ik klaag niet, want het zonnetje later op de dag vind ik heerlijk. Maar wat kan het nog koud zijn ’s morgens…!
Vandaar een soort compromis. Gebakken havermout. Met rood zomerfruit. Een warm ontbijtje maar wel met een zonnig tintje! Ik gebruikte voor dit recept trouwens diepvriesfruit, dat heb ik standaard in huis. Wel zo makkelijk. En eerlijk gezegd; vers zomerfruit eet ik het liefst gewoon zo uit het vuistje. Te lekker om dat niet te doen, toch?
Gebakken havermout met rood zomerfruit
Voor 1 schaal, ongeveer 4 personen
- 125 gr havermout
- 150 gr (diepvries) zomerfruit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen…
- 2 eieren
- 200 ml amandelmelk
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl vanillepoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- klontje boter om in te vetten
Nodig: mengkom, schaaltje of maatbeker, ovenschaal 15 x 20 cm
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
Doe de havermout in de mengkom en voeg hier de kaneel, vanillepoeder en bakpoeder aan toe. Schep even om.
Schenk de melk in een schaaltje of hoge maatbeker. Voeg de eieren toe en kluts goed. Schenk de honing bij het mengsel en roer nog even door.
Voeg het (diepvries) fruit toe aan de havermout en hussel voorzichtig door elkaar. Schep dan de ingrediënten in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de schaal.
Zorg dat het rode zomerfruit goed tússen de havermout ligt en niet te veel erboven op.
Schenk het ei-melk mengsel nu over de havermout met zomerfruit. Schuif de ovenschaal voor 25 minuten in de warme oven. Gaat de bovenkant te hard? Dek dan eventueel af met wat aluminiumfolie.
Ga jij aan de slag met dit recept voor gebakken havermout met rood zomerfruit Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
8 reacties
Nou net uit de oven gehaald maar niet na 25 minuten toen was het nog vloeibaar, dus uiteindelijk 45 minuten in de oven geweest, klopt t dat het in principe gewoon een beetje pap blijft??
Ik zie regelmatig dat er in recepten vanillepoeder gebruikt wordt. Ik heb dat tot nu toe nog niet in de winkel kunnen vinden. Waar is dit te koop?
Waarschijnlijk wordt er vanillesuiker bedoeld?
Hoi!
Nee, ik bedoel inderdaad vanillepoeder. Dat is het merg van een vanillepeul, dat er al uitgeschraapt is en als gedroogd poeder in een potje zit. Dit koop je bij de natuurwinkel. Het is dus pure vanille. Je zou ook een vanillepeul kunnen uitschrapen. Maar vanillesuiker is vanille + suiker, dat bedoel ik dus niet!
Beste,
ik werk binnenkort een project uit met gezonde voeding voor een inclusieve groep kinderen. op het einde krijgen alle kinderen een kalender mee voor de ouders met bij iedere maand, een gezond recept. Mag ik dit recept en een foto in de kalender gebruiken? Met de vermelding van de website uiteraard.
Hopend op een positieve reactie.
Met vriendelijke groeten,
Sorry, ja pas nu gaat me een lichtje branden. Ken het natuurlijk, gebruikte het lang geleden uit een potje maar tegenwoordig koop ik alleen nog vanillepeulen. Nogmaals sorry!
Nee hoor, dat maakt helemaal niet uit! Kan maar beter helder zijn toch 🙂 Fijne dag!
ik vond een heerlijk dessert om bij de koffie te geven
ik heb dit al 3 keer gemaakt ze vonden zo heerlijk lekker dat ik voor meer personen wild maken