Hoewel ik echt hoop dat we vanaf vandaag richting het voorjaar gaan, heb ik toch nog een heerlijk warm en winters verwenontbijtje voor je klaar staan vandaag. Als alles goed is gegaan – ik heb een beetje vooruit gewerkt voor mijn vakantie – ben ik vanochtend in mijn eigen bed wakker geworden. En heb ik genoten van een heerlijke week wintersport. Daarna ben ik ook altijd wel klaar met de sneeuw! En heb ik zin in lente, in waterige maar warme zonnestralen en in straks het eerste terrasje weer pakken. Vanochtend starten we nog even rustig om met deze gebakken havermout met blauwe bes en banaan. En verse koffie natuurlijk!
Het is altijd zo dubbel hè, zo’n vakantie. Aan de ene kant is het vooruitzicht heerlijk. Aan de andere kant is het altijd een hoop gestress en chaos om een beetje fatsoenlijk op weg te gaan. Dat het huis op orde is, dat het werk af is. Maar goed, een week ontspannen in de Oostenrijkse berglucht heeft dat als het goed is allemaal goed gemaakt. Vanaf vandaag gaan we weer over tot de orde van de dag!
Laat je zien!
En dat is vooral ook knallen met mijn nieuwe bedrijf. Zoals ik al vertelde, ga ik naast MYF een nieuwe business opzetten. Wat ik namelijk heel veel hoor in mijn omgeving en van mede-zelfstandig ondernemers, is dat zij nogal tegen het probleem aanlopen van zichtbaarheid. Online zichtbaarheid, om precies te zijn. Hoe bereik je nou jouw doelgroep? Hoe deel je jouw verhaal, jouw brand story? Op welke manier maak je (online) verbinding met de mensen die uiteindelijk jouw klant kunnen zijn?
En that’s where I come in… Mijn blog is ruim 5 jaar geleden echt uit hobby en passie ontstaan. En zo starten veel ondernemers natuurlijk hun bedrijf! In de afgelopen jaren heb ik zoveel geleerd over online zichtbaarheid. En als ik verder terug kijk, is dat een rode draad in mijn leven geweest. Ik ben altijd bezig geweest met schrijven, met media, met zorgen dat mijn boodschap mooi verpakt de wereld in ging. En dit ook opgepakt werd. Wat ik om me heen hoor, is dat veel ondernemers dit ontzettend lastig vinden. Schrijven op zich al, maar de hele wondere online wereld nog veel meer. En ik heb dus zo’n zin om aan de slag te gaan en hen daarmee te helpen. Wordt heel tof! En wat ik zei, ik blijf het gewoon hier ook delen, want wie weet ben jij wel precies degene die hierop zit te wachten! Laat het me dan vooral even weten!
Gebakken havermout met blauwe bes en banaan
Voor 4 personen:
- 125 gr havermout
- 250 gr blauwe bessen (diepvries)
- 2 rijpe bananen
- 200 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1,5 tl speculaaskruiden / koekkruiden
- mespunt vanillepoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- klontje boter
Nodig; ovenschaal 15 x 20 cm, mengkom, maatbeker, garde
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
Doe de havermout in de mengkom en voeg hier het bakpoeder, de speculaaskruiden en de vanillepoeder aan toe. Roer goed door.
Prak 1 van de rijpe bananen tot moes en schep daarna bij de havermout. Voeg ook de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door elkaar.
Schenk de amandelmelk in een hoge maatbeker en voeg de eieren hier aan toe. Kluts los met een garde.
Stort de havermout met blauwe bes en banaan voorzichtig in de ovenschaal en verdeel goed. Halveer de andere banaan over de lengte en leg deze bovenop de havermout. Duw iets aan.
Schenk het melk-ei mengsel over de havermout met fruit en zorg dat alle havermout in het vocht ligt. Schuif de ovenschaal voor 25 minuten in de warme oven. Gaat de bovenkant van de gebakken havermout te hard? Dek dan eventueel af met wat aluminiumfolie. Fijne zondag!
Ga jij aan de slag met dit recept voor gebakken havermout met blauwe bes en banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube