Goedemorgen! Het is vandaag weer zondag, en dat betekent dat ik weer zin had in een ontbijtrecept. En dit keer een eenvoudig recept, want hoewel zondagochtenden perfect zijn voor verwenontbijtjes, hoeft het van mij niet altijd zo ingewikkeld. Juist van simpele gerechtjes kan ik ook heel erg genieten. En aan dit recept voor gebakken banaan uit de oven is echt niks moeilijks. Maar dit is me toch een partijtje lekker… echt genieten!
Oh, volgens mij heb ik het wel eens eerder met je gedeeld, maar ik vind gebakken banaan uit de oven dus echt heel lekker. Zo heeft iedereen vast zijn eigenaardigheden, maar wanneer je een banaan verwarmd, wordt ie nog zoeter. Heerlijk! Vroeger, als kind al, at ik graag pisang goreng, en toen we twee jaar geleden op Bali waren kon ik het niet laten om regelmatig te ontbijten met deze treat. Wat een feestje in de ochtend….
Eerder deelde ik al een recept voor yoghurt met gebakken banaan met je, maar toen bakte ik de banaan in de pan. En ik heb dus nu ontdekt dat het ook heel makkelijk in de oven klaargemaakt kan worden. Eigenlijk is dat zelfs nog eenvoudiger, want nu had ik er helemaal geen omkijken meer naar. Kon ik mooi een kop koffie inschenken en alvast een krantje lezen. Je begrijpt, zo ziet mijn ideale lazy sunday morning er ongeveer uit…
Gebakken banaan uit de oven
Voor 2 personen:
- 2 bananen
- 1 el kokosolie
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
- mespuntje vanillepoeder
- 2 el havermout
- 4 el muesli of granola
- kwark of Griekse yoghurt
- pure chocoladevloken
- kokosrasp
Nodig; steelpannetje, ovenschaal
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie in een steelpannetje en laat smelten. Doe de honing, kaneel en een mespuntje vanillepoeder erbij en roer door. Schep dan de havermout door de kokosolie.
Schil de bananen en leg deze in de ovenschaal. Schenk het mengsel van de kokosolie, honing en havermout over de banaan heen. Zorg dat in elk geval alle bananen een laagje kokosolie over zich hebben en dat de havermout goed is verdeeld.
Schuif de ovenschaal nu voor 15 minuten in de oven. Check halverwege even of de havermout niet te hard gaat, elke oven is tenslotte anders.
Haal de gebakken banaan uit de oven en verdeel over 2 borden. Schep hier nog wat kwark of Griekse yoghurt bij en maak het ontbijtje af met de granola of muesli, wat pure chocoladevlokken en kokosrasp. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor gebakken banaan uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
11 reacties
Lees ik er nou over heen of…..
Wat doe je met de 4 el muesli of granola?
Ga dit zeker een keer proberen
Heel goed opgelet van jou 😉 Ik strooide dit er als laatste over heen. Staat nu ook in het recept, thanx!
Haha, ik dacht al ben ik nou gek. Miste ook de müsli en zie het nu wel staan. Tot dat ik de reactie net lees
Ik bak banaan altijd in een pannetje, leuk om het ook eens in de oven te doen.
Ik moet zeggen, ik vind veel van je recepten erg lekker. Vaak geef ik er nog een eigen draai aan, maar door jouw recepten word ik wel altijd geinspireerd. Bedankt daarvoor.
Wauw wat een lekker idee! Dit ga ik straks meteen uitproberen voor mijn ontbijt. Nu al zin in!
Wat een top idee, dat ik hier nog nooit aan gedacht heb.. Lijkt me heerlijk!
Oewwww deze ga ik ook eens maken! Lekker!
Heerlijk!!!!
Het recept staat nu in de oven. Ben benieuwd.
OMG, wat en feestje.
Heb overigens de vlokken vervangen voor cacao nibs maar voor de rest het recept volledig gevolgd.
Wat een goede morgen