Negen van de tien keer bestaat mijn ochtendritueel uit het vooruit duwen van 2 little feed en er bij mezelf snel een rijstwafel inschuiven. De dames hebben ’s morgens altijd honderd andere belangrijkere dingen te doen dan hun ontbijt eten, en moeten er dan ook regelmatig even aan herinnerd worden om een hap te nemen. Ondertussen ben ik druk bezig met lunchtrommels en haren vlechten, en probeer ik nog een kop koffie te drinken. Nee, doordeweekse ochtenden zijn bij ons niet heel ontspannen. Reden te meer om in het weekend heel erg rustig aan te doen en een verwenontbijt op tafel te toveren. Deze frisse yoghurt pannenkoekjes met rood fruit zijn de perfecte start van een luie weekenddag. En ze zijn ook nog eens glutenvrij, want ik gebruikte glutenvrij meel van Schär.
Juist in het weekend vind ik het heerlijk om te beginnen in de keuken en een net even wat specialer ontbijt op tafel te zetten. En pannenkoekjes zijn dan altijd goed! Ik gebruik in deze pannenkoekjes wat Griekse yoghurt, waardoor ze tegelijkertijd wat romiger én wat luchtiger worden. En zo krijg je alvast wat eiwitten binnen! Nog een beetje bakpoeder erbij, maakt dat ze bijna lijken op die American pancakes.
Van de dames mag ik wel elke dag pannenkoeken bakken. En het liefst eten ze er – gelukkig! – vers fruit bij. De frambozen liggen weer bij de groenteboer en van blauwe bessen krijgt mijn oudste dochter geen genoeg, ze kan ze echt blijven eten! In dit recept maak ik gebruik van glutenvrij meel van Schär, dat echt super eenvoudig in gebruik is. Er zit wel dextrose in dit meel, dus eet je echt suikervrij dan moet je een andere meelsoort gebruiken. En dan kun je eigenlijk ook het fruit niet toevoegen aan je pannenkoekjes….
Frisse yoghurt pannenkoekjes met rood fruit
Voor circa 6 pannekoekjes:
- 100 gr glutenvrij meel van Schär
- 150 ml (plantaardige) melk
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- (kokos)olie om in te bakken
- blauwe bessen
- frambozen
- extra yoghurt om de pannenkoekjes mee te besmeren
Nodig: beslagkom, garde, klein koekenpannetje
Bereiden: Doe het meel met de melk in de beslagkom. Schep door. Voeg nu ook de yoghurt en de eieren toe en meng tot een glad beslag. Doe als laatste de bakpoeder en een snuf zout bij het beslag en klop nog een laatste keer door. Het beslag is behoorlijk dik nu.
Zet het pannetje op het vuur en doe er een drupje olie in. Laat de pan goed warm worden en zorg dat de olie goed verdeeld is. Schenk nu voorzichtig wat van het beslag in de pan en verdeel het beslag goed over het pannetje. Zet het vuur zacht en laat de pannenkoek langzaam garen en bruin worden. Is de onderkant mooi bruin en de bovenkant gestold, draai dan de pannenkoek om en laat de onderkant nog even bruin worden.
Herhaal tot het beslag op is. Serveer met nog wat overgebleven yoghurt en natuurlijk het verse zomerfruit. Geniet van een heerlijk lui weekend!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer
8 reacties
Wat voor andere meel zou je ook kunnen gebruiken? Het recept lijkt me heerlijk om uit te proberen maar dit glutenvrij meel ken ik niet.
Groeten Karla
Je kunt eigenlijk alle meelsoorten hiervoor gebruiken! Bijvoorbeeld ook spelt, of volkoren tarwe, maar je zou ook amandelmeel of boekweitmeel kunnen gebruiken. Probeer maar eens! 🙂
Heerlijk dit recept, is nu al favo bij ons in de ochtend!!
Ziet er lekker uit!
Is dit ook een beetje Koolhydraatarm?
Kan je deze pannekoeken invriezen? Soms komt er zo’n vieze bakpoedersmaak aan als je bepaalde pannekoeken opwarmt.
Bedankt alvast!
Kan ik deze pannenkoeken ook de avond van te voren maken. De volgende ochtend evt opwarmen en dan eten. Ik wil ze nl maken voor het voorleesontbijt op mijn werk.
Groetjes Mirjam.
Hoeveel calorieen zitten er in het beslag?
Ik heb werkelijk geen idee… Wellicht dat je daar een online tool voor kunt raadplegen? Ik hou me daar niet zo mee bezig namelijk…