Een hele goedemorgen…. Het is weekend, yes! Het weekend betekent voor mij uitgebreid ontbijten, omdat ik daar eindelijk de tijd voor heb. Doordeweeks moet het vaak snel, de laatste tijd staan we steeds nét te laat op waardoor er vlug wat boterhammen naar binnen worden geschoven en ik nog snel een glas groene sap leeg drink. Niks geen tijd voor uitgebreide smoothiebowls, pannenkoekjes of ander lekkers. Maar in het weekend, dan is alles anders… Opstaan met deze frambozen havermout crumble geeft de dag net even wat extra’s, gá dat ervaren!
Verwen ontbijtje!
Ik doe het maar zelf hoor, mezelf verwennen met een uitgebreid ontbijt op zondag. Als het aan Simon ligt, dan krijg ik eieren met spek…. Ook lekker, zeker! En ik zal ook noooooit klagen als er voor mij met veel liefde een ontbijtje klaar gemaakt wordt… (hij leest mijn blog ook, dus ik dek mezelf even in….)
Maar ik hou van variatie en zou het liefst élke dag met een ander ontbijtrecept mijn dag beginnen. En ik zou ook prima de hele dag door van verschillende ontbijtgerechten kunnen eten, zowel hartig als zoet, dat maakt mij niet uit. All day breakfast, mij lijkt het wel wat!
Frambozen crumble
Standaard in mijn vriezer; verschillende soorten fruit. In van die handige doosjes van de blauwe supermarkt, maar ook als er bananen overrijp dreigen te worden dan stop ik ze – gepeld! – in de vriezer. Zo heb ik altijd vers fruit in huis om een lekker ontbijt mee in elkaar te draaien. Met nog een half doosje bevroren frambozen over besloot ik om een lekkere frisse crumble te maken.
Frambozen ontbijt recept
Ik hou van de frisse, zure, maar toch ook zoete smaak van de framboos. Het enige waar ik altijd ruzie mee heb zijn die pitjes. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar bij mij zitten ze áltijd tussen mijn tanden…
Toch vind ik ze echt te lekker om te laten staan, zeker als ze in de zomer superzoet zijn. Dan eet ik ze echt als snoepjes, en gaat een bakje bij mij achter elkaar leeg.
Bij dit ontbijtje moest ik al stiekem een beetje aan de zomer denken, met al die mooie voorjaarsdagen die we net hebben gehad. Dit ontbijt eet ik nu het liefst nog wel warm, maar als straks echt de zon gaat schijnen dan zou ik het gerust de avond ervoor klaar maken en ’s morgens koud oppeuzelen.
Binnen 20 minuten staat deze frambozen havermout crumble op de ontbijttafel, dus spring je bed uit en aan de slag!
Nodig
- kleine ovenschaaltjes
Ingrediënten
- 100 gram frambozen (diepvries)
- 1 appel (zoet)
- 2 eetlepels havermout
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel honing
- Griekse yoghurt
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen in de kom en schep goed door. Verdeel het fruit over de 2 kleine ovenschaaltjes.
- Maak de kom even schoon - of pak een nieuwe - en doe hier nu de havermout, het amandelmeel, de boter of kokosolie en de honing in. Je zou de boter of olie even kunnen laten smelten, maar de temperatuur van je handen is waarschijnlijk warm genoeg om de boter te kunnen kneden. Gebruik die handen dan ook om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Schep de havermout crumble op het fruit en schuif de schaaltjes nu voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is je ontbijtje klaar. Ik at er trouwens wat Griekse yoghurt bij, maar kwark of plantaardige zuivel kan natuurlijk ook. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met deze frambozen havermout crumble? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
16 reacties
Ik heb toevallig nog een half doosje frambozen liggen… Lijkt me een heel goed idee om daar deze crumble mee te maken 🙂
Zou je dit ook savonds klaar kunnen zetten, zodat je het s ochtends zo in de oven kan schuiven?
Ik heb begrepen dat als je honing verwarmt, de goede stoffen dood gaan. En er slechts suiker overblijft 🙁
Ik ga deze morgen wel maken!
Geen Amandelmeel in huis. Wel kokosmeel. Ipv honing doe ik denk ik beetje palmsuiker
I let you know!
Dit ga ik denk ik zondag maken als dessert!
Zou je ook gewoon meel/bloem kunnen gebruiken ipv amandelmeel?
Ja hoor zeker, daar kun je ook crumble mee maken!
Wat een verwen-ontbijtje! Gisteren gemaakt en van genoten!
Heerlijk als ontbijt! Ik heb hem gemaakt met appel, blauwbessen en bramen…..superlekker!
Dat is een heerlijk recept. Ik heb altijd een beetje moeite met lepel maten, maar het ging prima.
Heerlijk warm ontbijtje, met die herfstige weer. Superlekker
Goede morgen (zondagochtend)
De havermout genoemd in dit recept, eerst havermout meel van maken ?
Heb dit nu als meel in de keukenmachine gemaakt, ovenschaaltjes staan in de oven, ben benieuwd !
Dank je wel voor dit leuke recept !
Wat ontzettend lekker. Ik heb het net gegeten. Alleen gebruikte ik aardbeien ipv frambozen. Ik zit goed vol!
Bedankt!
Ik heb een stengeltje rabarber gebruikt. Ook lekker fris. (Wèl wat zoetstof erop)
Had alleen appel in huis, beetje kaneel erbij gedaan, heerlijk!!! En t ruikt ook fantastisch in huis als t in de oven staat 🙂 Nieuwe favoriet!
Kan ik de boter/kokosolie ook vervangen door olijfolie of zonnebloem olie?
Kan het ook zonder appel?
Ja hoor, of je voegt nog wat ander fruit toe…