Breek de dag, tik een eitje! Ken je die slogan nog? Volgens mij is dat echt al meer dan 20 jaar geleden dat ik dit zinnetje regelmatig voorbij hoorde komen. En toch, nog steeds, als ik een eitje tik moet ik hieraan denken. En ik tik nogal eens een eitje, want ik ben er dol op! Die kreet uit de jaren – wat is het? – negentig denk ik, pas ik maar wat graag toe en mijn ontbijt bestaat dan ook heel vaak uit een ei, op welke manier dan ook. Oh, ik voel me nu wel echt heel oud hoor, als ik dit zo vertel… Maar ach, ik ben ook inderdaad de jongste niet meer, over ongeveer 2 weken word ik al 35… Het leven begint na je 35e toch? Nou kom maar op dan! Ik begin mijn dag in elk geval met deze heerlijke ei muffins met zalm. Vandaag, en wie weet ook wel op mijn verjaardag!
Ik ben deze week even knetterhard vooruit aan het werken, want volgende week vertrek ik voor een weekje naar de sneeuw. Heerlijk, ik heb er weer heel veel zin in! Al jaren ga ik met mijn familie op wintersport, het is voor ons echt een gezinsvakantie en echt iedereen gaat mee. Zo gezellig, en zo fijn om een week dicht bij elkaar te zijn. Ook zorgen we die week natuurlijk heel erg goed voor onszelf, van uitgebreide ontbijtjes – waarbij meestal Simon chef ei is, en ik altijd voor een smoothie zorg, tot lekker lunchen op de piste. En natuurlijk mag de après ski niet ontbreken, lekker wijntjes drinken in het laatste middagzonnetje. Het is tenslotte vakantie…. Ooooh, mag ik al?!
Dat vooruit werken betekent ook dat ik lekker veel de keuken in mag deze weken. Geen straf hoor, ik vind het heerlijk…. Mijn to make lijst met recepten is ongeveer eindeloos, dus ik heb me tot nu toe prima vermaakt. Ik merk dat ik het vooral erg leuk vind om ontbijtrecepten te bedenken, en ik wilde nog steeds eens een variatie maken op de ei muffins die al op de blog staan. Zalm en ei vind ik een heerlijke combinatie, weet je nog die gevulde avocado’s? Dat idee, maar dan in een muffin, en dan nog in een volkoren wrap. Prima manier om de dag mee te starten, als je het mij vraagt!
Wrap ei muffins met zalm
Voor 4 stuks:
- 2 volkoren wraps
- 4 eieren
- 100 gr gerookte zalm
- 2 lente ui
- 1 tl kerrie
- peper
- zout
- boter (om in te vetten)
Nodig: muffinvorm, kommetje
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm goed in met wat boter.
Snij de wraps door midden, je hebt nu 4 halve cirkels met 1 rechte kant en 1 ronde kant. Vouw voorzichtig de halve wraps in de muffinvormpjes, waarbij de ronde kant de bovenkant van de muffin wordt, en de rechte kant over elkaar heen gevouwen in de vorm zit, als bodem van de muffin.
Leg in elke wrap muffinvorm nu een plakje gerookte zalm. Snij de lente ui in ringen en verdeel ze over de wrap bakjes.
Kluts de eieren los en meng met wat kerrie, peper en een klein snufje zout.
Schenk voorzichtig in elke muffin nu wat van het ei mengsel en schuif de muffinvorm de oven in. De wrap ei muffins met zalm bak je in ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin aan de bovenkant. Enjoy!
Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Hmm zeker een heel fijn begin van de dag, ben dol op ei met zalm! Erg leuk gerechtje 🙂
Dit ziet er echt onwijs goed uit! Alvast heel veel plezier op wintersport!
Superleuk recept!! En lekker makkelijk ook! Dit lijkt me een perfecte lunch, ga ik zeker een keer maken!! xx