Croissant wafels, oftewel croffles. Een samenvoeging van croissant en waffle en dat is me toch een heerlijk ontbijt feestje. Of super de luxe hartige lunch. Echt, dat luchtige croissantdeeg en dan in wafel-vorm. Dat is toch best of both world’s….!
We gaan nu echt al snel naar het lange Paas-weekend en ik hoop dat je heerlijke plannen hebt gemaakt om aan lange tafels te schuiven met de liefste mensen om je heen. Of dat bij een uitgebreid Paasontbijt of een luxe Paasbrunch is, deze croissantwafels zijn wel echt een feestje op tafel. Heerlijk met scrambled eggs, knapperige bacon en avocado. Smullen maar!
Croissant wafels
Denk je aan luxe ontbijten dan denk je natuurlijk aan croissantjes…. en what about verse wafels…. En hoe ultiem genieten zou het zijn als je die twee met elkaar kunt combineren…. Croissant wafels, oftewel croffles. Wafels gemaakt van croissantdeeg, heerlijk luchtig en fluffy!
Croissantdeeg heb ik regelmatig in huis in het weekend om zelf croissantjes af te bakken. Zo op de zondagochtend, voor het ultieme weekendgevoel. De meiden vinden het ook maar wat leuk om zelf croissantjes te rollen, zonder zo’n blikje is ons weekend eigenlijk niet compleet!
Croissantdeeg recepten
Maar wist je dat je dus nog zoveel meer kunt doen met een eenvoudig blikje croissantdeeg? Of je nou het eigen merk van de supermarkt koopt of gaat voor de variant van Danerolles, je kunt er zoveel lekkers mee maken. Bijvoorbeeld dus deze croissant wafels, waar je dan wel een wafelijzer voor nodig hebt.
Ik ging al eerder los met een blikje croissantdeeg en maakte er bijvoorbeeld deze lekkere croissant rolletjes met gerookte zalm mee klaar. Een heerlijk hartig hapje voor bij het ontbijt of de lunch. Heb je meer zin om zoet aan de slag te gaan? Dan zijn bijvoorbeeld deze appel kaneel croissant rolletjes erg lekker bij het ontbijt.
Wafels bij het ontbijt zijn ook altijd een goed idee. Ik heb voor mijn verjaardag een wafel-ijzer cadeau gekregen en dat apparaat is toch al zo veel keren gebruikt! Mijn dochter is bijvoorbeeld helemaal gek op de banaan havermout wafels en die staat ze tegenwoordig zelf in het weekend klaar te maken.
Een wafelijzer is dus sowieso een leuke toevoeging aan jouw keukenapparatuur. Ik heb een wafelijzer met meerdere mogelijkheden en dat is ideaal. Wil je geen wafelijzer aanschaffen, dan kun je dit recept voor croissant wafels ook in de oven klaar maken. Het worden dan alleen geen wafeltjes, maar gevulde croissantjes.
Hartige wafels
Van deze hartige wafels ga je echt heel gelukkig worden…. Een ultiem verwen ontbijt of een heerlijke lunch. De croissant wafels vul ik namelijk nog met kruiden roomkaas en daarna gaan ze in het wafelijzer en worden ze heerlijk fluffy en krokant.
Erbij serveer ik de klassieke scrambled eggs. Oftewel, een roer ei, lekker op smaak gebracht met wat peper en zout, verse peterselie en dille. De knapperige bacon en romige avocado maken deze croissant variatie helemaal af. Laat de Pasen nu maar komen, ik ben helemaal klaar voor deze heerlijke dagen!
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 50 gram kruiden roomkaas
- 2 takjes verse dille
- 2 takjes verse peterselie
- 4 eieren
- scheutje melk
- snuf peper
- snuf zout
- 6 plakken bacon
- 1 avocado
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Verwarm het wafelijzer even voor. Open het blik croissantdeeg en snij de stukjes deeg over de kartelrandjes in driehoekige punten.
- Hak de peterselie en dille fijn. Meng de kruiden roomkaas met de verse kruiden.
- Besmeer het croissantdeeg in het midden van de lengte (dus van de brede bovenkant naar de smalle punt) met wat kruiden roomkaas.
- Rol de croissants nu op zoals je zou doen als je ze in de oven zou afbakken. Vouw wel de uiteinden goed dicht!
- Leg de croissants in het wafelijzer en bak ze zo'n 4 tot 5 minuten. De roomkaas kan er wat uitlopen, dit stolt dan vanzelf. Bak alle gevulde croissants tot wafels.
- Kluts de eieren en meng met een scheut melk. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snij in fijne plakken.
- Verwarm de koekenpan en bak hier eerst - zonder olie - de bacon in uit tot deze knapperig is. Leg de bacon even apart op een vel keukenpapier.
- Schenk daarna de eieren in dezelfde koekenpan. Begin direct met het roeren van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft. Wanneer het ei bijna droog is, zet je het vuur uit.
- Serveer de croissant wafels met het roer ei en de krokante bacon. Serveer de avocado erbij, nog een kloddertje roomkaas on top en verse peterselie.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor croissant wafels met roerei, bacon en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.