Croissant rolletjes met gerookte zalm, crème fraiche en paprika. Zien ze er niet heel feestelijk uit, deze croissantjes? Wat mij betreft wel! Vanaf vandaag ga ik je ook alvast inspireren voor lekkere gerechten voor het Paasontbijt of de Paasbrunch en deze hapjes passen daar helemaal bij!
En er komen nog meer fijne recepten aan hoor. Want hoe we Pasen ook gaan vieren dit jaar, het is wel weer een fijn moment om flink uit te pakken met lekker eten. En daar hou ik wel van.
Voor deze croissant rolletjes gebruik ik croissantdeeg, je wel wel uit zo’n blikje dat je open moet draaien. Door de croissants op een andere manier op te rollen, krijg je deze leuke hartige taartjes.
Toch meer zin in zoet? Dan zou je de appel kaneel croissant rolletjes eens klaar moeten maken!
Hartige croissant rolletjes met zalm
Voor mijn gevoel zijn we Kerst nog maar net voorbij en staan de Paasdagen nú al bijna voor de deur. In de supermarkten zijn de chocolade eitjes al (lang!) weer volop verkrijgbaar en vanaf vandaag ga ik ook hier nog wat lekkere recepten voor Pasen met je delen.
Ik vind het altijd heel feestelijk om te brunchen en wat mij betreft horen daar meerdere kleine gerechtjes bij. Zo kun je van alle gerechten proeven! Deze hartige croissant rolletjes vul ik met crème fraiche, gerookte zalm en zoete punt paprika. Even afbakken en je zet zo dit gezellige lekkere hapje op tafel!
Croissant met gerookte zalm
Voor mij een ultiem luxe ontbijtje is een croissant met gerookte zalm. Je bakt dan eerst de croissantjes af en snijdt ze pas open als ze gebakken zijn. Lekker ook met roerei en avocado trouwens…
In dit recept doe ik het net even anders. Ik bak de croissantjes nog niet af, maar vul ze eerst met de creme fraiche en gerookte zalm. Dan snij ik er kleine rolletjes van, zoals op de foto hierboven te zien is. Het resultaat? Kleine feestelijke ontbijt taartjes! Zien ze er niet super leuk uit?!
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 100 gram gerookte zalm
- 1/4 rode puntpaprika
- 50 gram crème fraiche
- 3 takjes dille (vers)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in. Heb je geen muffinvorm? Geen probleem. Bekleed dan de bakplaat met een vel bakpapier.
- Maak het blik croissantdeeg open en rol voorzichtig het deeg uit op een schoon oppervlak. Snij het deeg alléén op de verticale lijnen door. Je hebt zo 3 gelijke stukken croissantdeeg.
- Druk de schuine naden van het croissantdeeg iets naar elkaar toe zodat je een rechthoekig vel deeg hebt.
- Snij de rode puntpaprika in kleine blokjes.
- Knip de dille van de takjes en meng deze met de crème fraiche. Smeer de velletjes croissantdeeg met de crème fraiche.
- Leg hierop een plak gerookte zalm en verdeel wat stukjes paprika over de zalm.
- Rol de vellen croissantdeeg strak op en snij met een scherp mes uit elk vel 3 rolletjes. Zet de rolletjes rechtop in de muffinvorm of op het bakpapier.
- Bak de croissant rolletjes met gerookte zalm in zo'n 15 minuten gaar en goudbruin. Gaat de bovenkant iets te hard? Dek dan de muffinvorm af met een stuk aluminiumfolie.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor croissant rolletjes met gerookte zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren