Cottage cheese pannenkoeken, heerlijk luchtige, eiwitrijke pannenkoeken die perfect zijn voor het ontbijt, als gezond tussendoortje of zelfs als lichte lunch. Deze fluffy cottage cheese pannenkoeken worden ongetwijfeld je nieuwe favoriet! Ze zijn gemaakt van cottage cheese, havermout en eieren, en afgetopt met heerlijk vers fruit. Klinkt toch als een heerlijk en gezond begin van de dag?
Wil je in de ochtend goed beginnen? Dan is een eiwitrijk ontbijt een slimme keuze. Eiwitten zorgen voor een langere verzadiging en zijn essentieel voor het herstellen en opbouwen van je spieren. Door te kiezen voor een ontbijt met veel eiwitten, zoals deze gezonde cottage cheese pannenkoeken, houd je je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je halverwege de ochtend niet alweer trek hebt. Ideaal voor wie lang verzadigd wil blijven. Duik dus snel de keuken in voor deze proteïne pannenkoeken!
Cottage cheese pannenkoeken
Cottage cheese is een heerlijke frisse jonge kaas met een korrelige structuur. Je kunt deze kaas gebruiken als beleg op een boterham of een cracker, om zo extra eiwitten toe te voegen. Maar je kunt cottage cheese nog op zoveel meer manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als smeuïge dip voor snackgroenten of als vulling voor quiches. Je kent deze kaassoort misschien ook wel onder de naam hüttenkase…..
Ook kun je er deze luchtige cottage cheese pannenkoeken van te bakken. Zelf ben ik niet weg van de korrelige structuur van cottage cheese en daar proef je in dit recept dan ook helemaal niets meer fan. Met de blender maak je een fijn en luchtig beslag van cottage cheese, eieren en een beetje melk en daar bak je deze heerlijke fluffy eiwitrijke pannenkoeken mee.
Cottage cheese pannenkoeken recept
Pannenkoeken bakken, daar heb je bijna geen recept meer voor nodig…. Bij het bakken van deze cottage cheese pancakes gebruik ik havermout in plaats van witte bloem. Havermout is niet alleen glutenvrij, maar helpt ook om schommelingen in je bloedsuikerspiegel te verminderen, waardoor je langer verzadigd blijft. Dat maakt deze gezonde pannenkoeken perfect voor wie op zoek is naar een voedzaam en vullend ontbijt.
Het beslag breng ik verder op smaak met een beetje citroensap en wat vanillepoeder. Daar heb je echt maar een mespuntje van nodig…. Een beetje honing voegt een zoetje toe, wil je suikervrije pannenkoeken bakken dan kun je de honing ook weglaten. Ik maak deze gezonde proteïne pannenkoeken immers nog af met vers fruit en dat is natuurlijk zoet genoeg!
Meer gezonde pannenkoeken recepten:
- Chocolade boekweit pannenkoeken
- Yoghurt havermout pannenkoeken
- Banaan ei pannenkoeken
- Ricotta pannenkoeken
- Zoete aardappel pannenkoeken
Nodig
- Keukenmachine (of blender)
- koffiemolentje (of blender)
- Soeplepel
Ingrediënten
- 200 gram cottage cheese
- 100 gram havermout
- 50 ml melk (plantaardig)
- 4 eieren
- ½ citroen
- 2 tl honing
- ½ tl vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- olie (om in te bakken)
Voor de topping:
- vers fruit naar keuze
Bereiden
- Gebruik een koffiemolentje of een blender om de havermout vlokken tot meel te malen.
- Doe de cottage cheese, havermeel, melk en eieren in de keukenmachine of blender en voeg hier het sap van ½ citroen, een beetje honing naar wens, een tl vanillepoeder, het bakpoeder en een snuf zout aan toe. Blend tot een luchtig beslag.
- Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg hier een beetje olie aan toe. Gebruik een soeplepel om beetjes beslag in de pan te scheppen zodat je kleine pannenkoeken krijgt. Je kunt eventueel een kookring gebruiken.
- Bak de cottage cheese pannenkoeken in 2 a 3 minuten per kant goudbruin.
- Serveer de cottage cheese pannenkoeken met vers fruit naar keuze, ik ging voor blauwe bessen en aardbeien.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor cottage cheese pannenkoeken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
1 reactie
Beste Remy,
Wat een lekkere recept! Ik heb deze een beetje aangepast:))(zoeten ingrediënten achtergelaten) en er hartige pannenkoeken van gemaakt met zalm, rucola en groene pesto! Heerlijke lunch! Bedankt.