Goedemorgen! Het is weekend, en het is tijd voor ontbijt… En ik had wel weer eens zin in een verwenontbijtje. Want ligt het aan mij of is dat veel te lang geleden? … Precies, het ligt dus niet aan mij! Stiekem vind ik dat het allerleukste van mijn baan. Het verzinnen van nieuwe ontbijtjes zit volgens mij in mijn genen, want zonder heel hard na te denken tover ik elke keer weer wat lekkers op tafel. Deze keer een chocolade yoghurtcake met pindakaas. Je zou bijna denken dat je een snickers eet, zo goed is deze combi!
Een verwenontbijtje is een net even luxer ontbijt. Meer dan een standaard boterham, zeg maar. Maar ook weer geen hotel-ontbijt-achtige-taferelen. Nee gewoon iets lekkers op de zondagochtend. Omdat ik daar in het weekend pas tijd voor heb. En omdat ik het op zondag leuk vind om tijd aan het ontbijt te besteden. Doordeweeks is dat moment bij mij niet altijd favoriet namelijk… Tussen alle tussendoorbakjes en lunchtrommels probeer ik dan 2 dames te laten eten. En drink ik zelf een snelle kop koffie en een glas sap. Niet heel ontspannen.
Deze chocolade yoghurtcake met pindakaas bevat al mijn favoriete ingrediënten voor een verwenontbijtje. En daar ga ik dus vandaag even rustig voor zitten. Krantje erbij, of een fijn woontijdschrift erbij voor inspiratie voor ons nieuwe huis. Natuurlijk ook wel die kop koffie, want die heb ik in de ochtend gewoon echt nodig. En dan dit schaaltje vol met lekkers! Het kan niet anders dan dat dit een fijne zondag gaat worden!
Chocolade yoghurtcake met pindakaas
Voor 1 verwenontbijtje:
- 25 gr havermout
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 1 (flinke!) el pindakaas
- 1 tl cacaopoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanillepoeder
- 15 gr pure chocola ( > 70%)
- klontje boter
Nodig; mengkom, ovenschaaltje
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een klein ovenschaaltje in met wat boter.
Prak de banaan en doe deze in de mengkom. Voeg hier de Griekse yoghurt en een ei aan toe en klop tot een luchtig mengsel.
Voeg de havermout, bakpoeder en vanille en de pindakaas toe aan de mengkom en roer nog even goed door. Schenk het beslag voor de chocolade yoghurtcake met pindakaas nu in het ovenschaaltje.
Hak een stukje pure chocola in grove snippers en strooi deze over het beslag. Schuif het ontbijttaartje nu voor 15 – 20 minuten in de warme oven en genieten maar!
Ga je aan de slag met dit recept voor chocolade yoghurtcake met pindakaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
Heerlijk ontbeten dankzij dit recept! Dank voor het delen 🙂
Yes, wat heerlijk om dat te horen! Goede start van de dag zo 🙂