Nee, nee, dit is niet zomaar een ontbijtje! Deze stapel pannenkoeken zet je op tafel wanneer je uit wilt pakken… Misschien wel vandaag, op Valentijnsdag, voor je lief?! Maar op elk ander feestelijk moment zou ik deze chocolade boekweit pannenkoekjes ook graag op tafel zetten hoor! Want wie wil er nou geen pancakes for breakfast?! Van mijn ontbijt maak ik altijd een feestje, zeker in het weekend. Hoe leuk is het om in de avond ervoor al te bedenken waar je ’s ochtends van gaat smullen? Ik doe dat dus, ik bedenk ’s avonds al wat ik wil gaan ontbijten, en voor deze pannenkoekjes kom ik zeker mijn bed uit!
Ik heb zelf echt helemaal niets met Valentijn. So there, dat is maar gezegd. Dat verklaart ook gelijk waarom er nog geen roze hartjes voorbij zijn gekomen, nog geen ontbijtjes waarmee ik mijn lief ga verrassen, en nog geen diners waarmee ik mijn lief ga verwennen. Ik heb er gewoon echt niets mee, met Valentijnsdag. Ook nooit gehad ook, en dat hou ik vooral maar zo. Natuurlijk is het leuk om wat extra aandacht te geven aan je partner, of aan je geliefde, maar waarom dan speciaal op deze ene dag? Ik wil elke dag de liefde voelen, ervaren, delen en ervan genieten!
Deze chocolade boekweit pannenkoekjes mogen daarom van mij wel elk weekend op het menu, of eigenlijk ook wel doordeweeks maar dat kost misschien iets te veel tijd. Ze zijn natuurlijk warm, en vers gebakken, het lekkerst, maar ook na een nachtje in de koelkast smaken ze nog prima. Ik kreeg deze stapel pannenkoeken namelijk niet in 1 keer in mijn eentje op, maar het was geen straf om ze de volgende ochtend weer als ontbijt te hebben…
Chocolade boekweit pannenkoekjes
Voor ongeveer 12 kleine pannenkoekjes:
- 100 gr boekweitmeel
- 200 ml amandelmelk
- 2 eieren (gesplitst)
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl bakpoeder
- 100 gr volle kwark
- 100 gr mascarpone
- 2 handjes blauwe bessen
- honing (optioneel)
- boter om in te bakken
Nodig; mengkom, zeef, keukenmachine met mixer / handmixer, koekenpan
Bereiden: Zeef het boekweitmeel boven de mengkom en voeg hier het cacaopoeder, de kaneel en het bakpoeder aan toe.
Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom en voeg de eigelen bij het boekweitmeel.
Klop de eigelen samen met de amandelmelk door het boekweitmeel heen. Sla de eiwitten met behulp van de keukenmachine of handmixer stijf, wanneer de pieken niet meer omvallen ben je klaar met mixen.
Spatel nu voorzichtig de luchtige eiwitten door het beslag.
Verwarm wat boter in de koekenpan en zet het vuur half hoog. Gebruik een soeplepel om beetjes van het beslag in de pan te scheppen. Ik bakte 3 pannenkoekjes tegelijk in een pan, maar dat ligt natuurlijk aan de grootte van je pan. Laat de chocolade boekweit pannenkoekjes langzaam garen en lichtbruin worden en schep ze dan voorzichtig op de andere kant. Laat ook deze kant mooi bruin worden en haal de pannenkoekjes dan uit de pan. Ga door tot het beslag op is.
Voor zo’n indrukwekkende stapel met chocolade boekweit pannenkoekjes ga je als volgt te werk:
Meng de kwark met de mascarpone. Leg op een plat bord een pannenkoekje en smeer deze in met een dikke laag van het mascarpone-kwark mengsel. Leg hier nu weer een pannenkoek op en blijf deze stappen herhalen totdat alle pannenkoeken op zijn. Maak af met de blauwe bessen en eventueel nog een beetje honing. Enjoy!
Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Hmmm pannenkoeken komen hier heel vaak op tafel als zondags ontbijtje. Ik meng eigenlijk nooit cacao door het beslag, ga ik zeker eens doen!
Wat een goed idee! chocolade pannekoek! Ga ik deze week proberen 🙂
Hallo, dit ziet er zo lekker uit ! Ik wou graag dit receptje afprinten, moet ik de 3 pagina’s afprinten of is er ergens een printvriendelijke versie?