Goedemorgen deze morgen! En, heb je de Paasdagen een beetje overleefd? Ook zo ontzettend genoten van het mooie weer?! Ik wel hoor, het leek gewoon wel vakantie… Vanaf donderdagavond voor Goede Vrijdag tot gisteravond laat ben ik buiten geweest en heb ik vooral de boel de boel maar gelaten. Lekker de zon in, niet al te veel moeten en vooral heel weinig hoeven. Op Eerste Paasdag schoof ik aan voor een uitgebreide Paasbrunch bij mijn ouders en dat was weer zo ontzettend gezellig. We begonnen al gelijk goed met een glas bubbels en daarna heb ik heerlijk zitten smullen van zowel hartig als zoet lekkers. Iedereen had wat meegebracht dus de tafel stond goed vol! Zelf had ik deze broodpudding van paasstol met blauwe bessen meegenomen, echt een verwennerij!
Nu de Paasdagen voorbij zijn, is de vakantie echt helemaal begonnen! Vanaf de eerste middag dat de meiden vorige week vrij waren had ik dat gevoel al en dat ga ik de komende 2 weken niet loslaten. Hopelijk werkt het weer nog wel een beetje mee. Voor mij gaan deze weken een combi van een beetje werken en rustig aan doen zijn. Heb je trouwens na de Paasdagen net als ik nog een stukje paasbrood over, dan is het nog een goed idee om als verwenontbijt deze broodpudding van paasstol en blauwe bessen te maken. Een heerlijk begin van een lazy vakantiedag.
Broodpudding van paasstol met blauwe bessen
Voor 1 kleine ovenschaal:
- 4 sneetjes (oude) Paasstol
- 3 eieren
- 100 ml plantaardige melk
- 1 rijpe banaan
- 100 gr blauwe bessen
- klein beetje boter om in te vetten
Nodig; 1 kleine ovenschaal, mengkom, hoge maatbeker, garde
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met een klein beetje boter.
Haal met een mes het amandelspijs uit de sneetjes paasstol en besmeer het brood hiermee. Snij daarna de sneetjes paasbrood in kleine blokjes. Doe deze in de mengkom en voeg hier de blauwe bessen aan toe.
Schenk de melk in de hoge maatbeker en tik de eieren hierboven. Kluts de melk en eieren door elkaar. Prak de banaan tot moes en voeg deze toe aan de maatbeker. Roer nog even goed door!
Schep de paasstol blokjes met de blauwe bessen in de ovenschaal en spreid goed uit. Schenk hier nu het melk-ei mengsel overheen.
Schuif de broodpudding van paasstol met blauwe bessen voor 20 – 25 minuten in de warme oven. Serveer warm. Maar, afgekoeld ook erg lekker!
Ga jij aan de slag met dit recept voor broodpudding van paasstol en blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
2 reacties
En de banaan?
Oeps, yes, staat er nu bij! Dank je wel!!