Goeeeedemorgen deze morgen! Als je net wakker wordt, zal ik nog even rustig aan doen en niet te enthousiast tegen je beginnen. Even rustig wakker worden op deze zondagochtend. Maar eigenlijk moet ik me dan wel inhouden hoor. Ik ben zelf helemaal geen ochtendmens, maar voor deze broodpudding met zomerfruit spring ik met 2 benen tegelijkertijd mijn bed uit. Dit is namelijk echt een feestje in de ochtend! En nu het vakantie is en weekend, maak ik de tijd voor een uitgebreid verwenontbijt. Verse koffie erbij en genieten maar!
Ik ben echt dol op al het zomerfruit dat nu volop verkrijgbaar is. Aardbeien, frambozen, perziken, nectarines, abrikozen, blauwe bessen… Als ik langs de fruitkraam loop dan wil ik het liefst alles hebben. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik iets te enthousiast in koop! En dan gaat het met zomerfruit vaak heel hard. Het ene moment ligt het er nog prachtig bij, 2 keer met je ogen knipperen en er zitten rotte plekjes in….
Zo uit het vuistje, als stukje fruit tussendoor. Maar ook in de yoghurt ’s morgens. Ik weet er altijd wel raad mee, met die heerlijke zomervruchten. Maar toen ik laatst ook weer iets te veel had ingekocht en de aardbeien en blauwe bessen minder mooi begonnen te worden, besloot ik deze broodpudding met zomerfruit klaar te maken. De rotte plekjes sneed ik uit het fruit en ik toverde een heerlijk ontbijt op tafel. Ook de meiden zaten te smullen! Missie geslaagd dus!
Broodpudding met zomerfruit
Voor 1 kleine ovenschaal, 4 personen
- 4 sneetjes (oud) brood naar keuze
- 75 gr blauwe bessen
- 5 aardbeien
- 1 rijpe banaan
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- beetje boter om in te vetten
Nodig; 1 kleine ovenschaal, mengkom, maatbeker, garde
Bereiden: Vet de ovenschaal in met een klontje boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de sneetjes oud brood in dobbelsteentjes van 1 x 1 cm. Doe deze in de mengkom.
Verwijder de eventuele rotte plekjes bij de blauwe bessen en aardbeien. Snij de aardbeien in kleine stukjes. De blauwe bessen laat ik heel. Doe het zomerfruit bij het brood en hussel voorzichtig door.
Schenk de melk in de hoge maatbeker en tik de eieren hierboven. Kluts de melk en eieren door elkaar. Prak de banaan tot moes en voeg deze toe aan de maatbeker. Voeg wat kaneel en een snuf zout toe. Roer nog even goed door!
Verdeel nu het brood-zomerfruit mengsel over de ingevette ovenschaal. Spreid goed uit zodat ook de hoekjes zijn gevuld.
Schenk nu het melk-ei mengsel over het brood met het fruit.
Schuif de broodpudding met zomerfruit zo’n 20 – 25 minuten de warme oven in. Serveer warm, maar pas op want het fruit kan heet zijn. En geniet van de rest van deze mooie dag!
Ga jij aan de slag met dit recept voor broodpudding met zomerfruit? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
4 reacties
Dankjewel voor het recept. Dat wordt eentje voor de maandagochtend. Prettige zondag.
Heerlijk!
Hoi,
Hoe lang kan ik de broodpudding bewaren? En in de koelkast neem ik aan? Ik wil het graag voor mezelf maken, maar dan gaat het niet in één keer op haha.
Groetjes Kirsten
Een dag of 2 is de broodpudding wel te bewaren hoor! En anders de hoeveelheden iets aanpassen en een kleiner ontbijttaartje voor jezelf maken?