Ja hoor, goedemorgen, het is weer zondagochtend en dat is mijn favoriete moment van de week. Rustig opstarten vandaag, geen school of zwemles, gewoon lekker een beetje koffie drinken en verzinnen wat ik als ontbijt ga maken. Misschien klap ik de laptop nog wel even open vandaag, maar ik denk dat ik vooral lui ga zijn. Vanochtend dan, want vanmiddag geef ik nog weer een workshop, dus tot die tijd moet ik me maar niet te druk maken. Met nog wat leftovers glutenvrij brood maakte ik afgelopen week al dit heerlijke verwenontbijtje klaar, en het kan zomaar gebeuren dat ik deze broodpudding met banaan en chocola straks weer de oven in schuif.
Banaan met chocola is echt een van mijn favoriete combinaties. Sowieso chocola, altijd goed! En daarom begin ik er altijd al graag in de ochtend mee, dan is de sfeer alvast maar gezet. Goed begin, halve werk, dat verhaal… Eerlijk gezegd ben ik doordeweeks best een slechte ontbijter… Er moet zoveel gebeuren aan de ontbijttafel, voor 2 meiden brood en rijstwafels smeren, lunchtrommels klaar maken, social media checken, koffie drinken. Soms ga ik op alleen een glas groene sap de deur uit om de dames weg te brengen. Aangezien ik daarna eigenlijk altijd wel direct de keuken in duik, komt het heus wel goed met mij hoor, qua eten. Maar op drukke weekdagen maak ik geen tijd voor een uitgebreid ontbijt.
Het weekend daarentegen, dat is mijn moment om los te gaan. ’s Morgens in bed, net nadat ik wakker ben geworden bedenk ik al wat ik ga maken. In mijn hoofd scan ik mijn kastjes, wat is er nog in huis om mee aan de slag te gaan….? Maar soms gebeurt het me ineens doordeweeks, zoals afgelopen woensdag. Ineens schiet het me te binnen; een heerlijk verwenontbijtje, met banaan én chocola! Dan móet ik gelijk de keuken in, heb ik geen zin meer om te wachten, en dreutelt Lise ondertussen gezellig maar ongeduldig om me heen…. Want ondanks dat ze nog steeds geen goed eter is, vind ze het maar wat interessant om te zien wat ik aan het doen ben.
Met nog wat oud geworden brood, of in mijn geval nog 2 sneetjes glutenvrij brood die op het aanrecht lagen, zette ik dit makkelijke ontbijtje in elkaar. Kies wel voor een volkoren brood, het liefst met wat pitten en zaden erin, dan krijgt het ontbijt wat extra bite. Je moet wel weer even geduld hebben als de oven zijn werk doet, maar dat is juist het moment om nog een kop koffie in te schenken, de krant te lezen, en te ruiken hoe het huis zich vult met de lekkerste geuren. Fijne dag vandaag!
Broodpudding met banaan en chocola
Voor 1 verwenontbijtje
- 2 sneetjes (oud) (glutenvrij) brood
- 1 banaan
- 1 ei
- 50 ml amandelmelk
- snuf kaneel
- pure chocola
- klein beetje boter om in te vetten
Nodig; klein ovenschaaltje, schaaltje om te mengen
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het ovenschaaltje in met wat boter.
Schil de banaan en prak deze tot moes. Snij de boterhammen doormidden en besmeer met de bananenpuree. Hou nog een beetje apart.
Leg de besmeerde broodjes in het ovenschaaltje, druk het onderste sneetje brood wat aan in de vorm en stapel dan de broodjes over elkaar heen in de vorm. Zorg dat in het midden een kuiltje ontstaat, waar je de overgebleven bananenmoes in schept.
Klop het ei los en meng met de melk en een snuf kaneel. Schenk dit mengsel over het brood.
Schuif het schaaltje nu de oven in en bak in 20 minuten goudbruin en zodat het ei gestold is.
Hak de chocola ondertussen grof en strooi deze direct nadat de broodpudding met banaan en chocola uit de oven is gekomen over het verwenontbijtje. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor broodpudding met banaan en chocolade? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
4 reacties
OMG! Echt. <3 Ik maak eigenlijk nooit broodpudding, maar dit ziet er echt geweldig uit. Yummm.
Ohh klinkt echt goddelijk! Zo ziet het er ook uit trouwens…
Hoi, het ziet er heerlijk uit! Ik heb nooit amandelmelk in huis omdat ik het nogal duur vind, en het voornamelijk uit water bestaat (tenminste, die uit de winkel. Zelf maken heb ik nog nooit geprobeerd). Kun je de amandelmelk ook vervangen door bijvoorbeeld karnemelk, yoghurt of gewone koemelk?
Ja hoor, dat kan zeker! Je kunt ook gewone melk gebruiken!