Vandaag deel ik 1 van mijn favoriete ontbijtjes met je. Meer nog dan op havermout, ben ik echt gek op deze boekweitpap. En het stomme is, ik eet dit dus heel regelmatig, maar het recept staat nog niet eens op mijn blog… Deze boekweitpap is heel eenvoudig klaar te maken, je zet het namelijk de avond van tevoren al klaar, en dan heb je in de ochtend een heel snel ontbijtje. Waar je vervolgens helemaal op los kunt gaan qua toppings. Klinkt goed toch?
Ik hou echt helemaal niet van warme pap. Niet in de winter, en al helemaal niet in de zomer. Nee, doe mij maar overnight ontbijtjes, dus dat je het de avond van tevoren in de koelkast klaar zet en dat je dan de volgende ochtend zo je ontbijt kunt pakken. En dan maak ik ’s morgens deze boekweitpap af met waar ik op dat moment trek in heb. Meestal is dat nog wat fruit, variërend van banaan tot blauwe bessen. Maar ook gedroogde vruchten smaken hier prima bij, zoals rozijnen of cranberries. Voor een extra bite voeg ik nog wat noten toe en klaar is mijn snelle ontbijt. Vandaag deel ik het basic recept voor boekweitpap met je. Ben je op zoek naar meer ideetjes met deze pap? Die vind je in mijn boekje Natuurlijk ontbijten!.
Nou ben ik helemaal niet van de superfoods, maar lijnzaad en chiazaadjes heb ik wel standaard in huis. En eigenlijk gaat het me dan nog niet eens zo erg om de voedingswaarde van deze zaadjes, al is dat mooi meegenomen, maar meer om hun eigenschappen. Want zowel lijnzaad als chiazaad zorgen voor binding, en dus wordt de plantaardige melk die ik in dit recept gebruik door toevoeging van deze twee lekker stevig. Zo is het bijna alsof je yoghurt zit te eten.
Boekweitpap
Voor 1 persoon:
- 40 gr boekweitvlokken
- 150 ml plantaardige melk
- 1 el chiazaad
- 2 el lijnzaad
- 1 drupje citroensap
- 1 el olie (kokos, olijf, lijnzaad)
Nodig: 1 schaaltje of kommetje
Bereiden: Doe de boekweitvlokken in een schaaltje en schenk de melk hierbij. Voeg ook het lijnzaad en chiazaad toe en roer goed door. Voeg een druppel citroensap toe en meng nog een keer.
Laat de boekweitpap de hele nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend schep je de pap nog even goed door en voeg je hier een el olie aan toe. En nu lekker afmaken met vers of gedroogd fruit en wat noten of chocola. Eet smakelijk!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
10 reacties
Lijkt me lekker. Ga ik zeker eens proberen. Waar koop jij je boekweit
vlokken en korrels als ik vragen mag?
Bij de natuurwinkel, al heeft AH ook de vlokken in het assortiment!
Ik heb boekweit korrels in huis, kan het daar ook mee? Bedankt! 🙂
Dan zou ik toch voor het crunchy boekweit ontbijt gaan: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/ontbijt/crunchy-boekweit-ontbijt-met-banaan/
En dan de volgende keer de boekweitvlokken kopen voor de boekweitpap! 😉
Op mijn pak boekweitvlokken staat dat je ze eerst 5min moet bakken/roosteren, hoeft dat niet? En waarom voeg je ’s morgens nog een eetlepel olie toe, is dat voor de smaak of om gezonde vetten binnen te krijgen?
Is het niet beter om gebroken lijnzaad te gebruiken, ik heb wel eens begrepen dat heel lijnzaad niet zoveel toevoegt , alleen als het gebroken is.
I told my grmhtaodner how you helped. She said, “bake them a cake!”
2009å¹´10月12æ—¥ 星期一 上åˆ9:34 kks:ä½ æ到:[ä½ ç¾æ™‚æ—¢å·¥è³‡æ—¢å·¥ä½œæ ¹æœ¬å°±ç¶“æ¿Ÿä¸Šå””åƒ¹å¾—åš]…>>> ç¶“æ¿Ÿå› ç´ ç•¶ç„¶ä¿‚æœ‰é—œç³»,但ç¾åœ¨çš„情æ³æ˜¯å¾ˆå¤šä¼æ¥å°¤å…¶å¤–判商,就算 2007 年下åŠå¹´è‡³ 2008 香港經濟明顯轉好時,也是瘋狂å‰å‰ŠåŸºå±¤å‹žå·¥,å’ä¸å¦‚我åˆå•ç•ªä½ :å’既然賺幾多錢、經濟點好都一樣å‰å‰Š,是å¦å·²è¶³å¤ åæ˜ ,最低工資是唯一ä¿éšœåŸºå±¤å‹žå·¥å¯è¡Œè€Œä¸”å¿…é ˆçš„æœ‰æ•ˆæ–¹æ¡ˆ?ä¼æ¥æœƒå¦è€ƒæ…®è‡ªå‹•åŒ–å•é¡Œ,有些工種是會的,例如入油站、一些簡單的零售( eg :åœè»Šå ´å…¥é£›å“¡ç‰ç‰ ),但這類工種涉åŠçš„人力資æºå…¶å¯¦ä¸å¤š,ä¼æ¥å’Œè‡ªç”±é»¨åªæ˜¯é 嚇,說會炒幾多幾多è¬äºº,例如最被å‰å‰Šçš„ä¿å®‰å“¡å’Œæ¸…潔工、åŠå¸¸è½è¦‹çš„引例「麥當奴例å」,我就真係唔信å¯ä»¥:1. æµ N å’多部價值幾åè¬ç¾Žå…ƒçš„「人工智能」的機械人去代替一個幾仟蚊月薪的清潔工??2. åˆæˆ–者買 N å’多個「人工智能 + 超級電腦」機械人去代替å°å°çš„ä¿å®‰å“¡??ä½ ä¿‚å’ªè¦ºå¾—æˆ‘è¬›å‡ºä¾†å¥½ä¼¼å¥½å¥½ç¬‘,無錯係真係得啖笑,好簡單已經å¯ä»¥ç¯¤çˆ†è²¡åœ˜çš„è©è¾¯。
Kan het ook met boekweitmeel?
Nee, dan krijg je geen bite in je ontbijt.