Standaard in mijn keukenkast: een pot homemade granola! Nothing beats that! Echt, zelfgemaakte granola is perfect voor een zondags verwenontbijtje, of een goede start van elke doordeweekse dag. Vroeger stonden ook hier de pakken cruesli in huis hoor, maar sinds ik weet hoe makkelijk het is om deze ontbijtvlokken zelf te maken, draai ik eens in de zoveel tijd een nieuwe batch in elkaar. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos, en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Vandaag een boekweit granola met kokos, heerlijk met wat kwark en natuurlijk verse aardbeitjes.
Wat een week heb ik achter de rug zeg…. I love my job! Ik had afgelopen week maar liefst 2 werkdagen buiten de deur, waarbij ik op allebei de dagen werd achtervolgd door een cameraploeg. Wow, ik kan dat soort dingen ook nog niet helemaal bevatten hoor…. Ik op film, haha! Ik heb natuurlijk zelf wat video’s gemaakt, en dat ga ik binnenkort wel weer oppakken (volg je mij al op mijn YouTube kanaal?), maar een echte filmploeg achter je aan is toch wat anders. Dat er met zo’n klapbord wordt geklapt, je dan nog even op het teken Actie! moet wachten en dan dus binnenkort met je snufferd in een filmpje zit. Onwerkelijk, maar oh zo leuk!
Binnenkort ga ik je meer vertellen over deze dagen, want oh oh, ook ik moet nog wat dingen voor me houden. Ik vind dat altijd heel stom als andere bloggers dat zeggen, want ik ben ook zó nieuwsgierig, maar het is niet anders. Het zijn in elk geval video’s die gemaakt zijn voor campagnes die eraan gaan komen, en zodra het kan vertel ik je meer! Ik ben in elk geval weer een hele ervaring rijker, en ik had het voor geen goud willen missen.
Gisteren gaf ik ook nog een workshop, dus vandaag lig ik er een beetje af. Even bijkomen weer, leuk al dat drukke gedoe maar ik hou dat ook allemaal niet vol hoor. Vandaag dus tijd voor een zondags verwenontbijtje, en hoe graag ik ook af en toe de meest bijzondere luxe ontbijtjes op tafel zet…. op deze zondag doen we lekker én eenvoudig. Een pot granola is echt zo gemaakt, en met verse aardbeien maak je mij altijd blij! Ik heb zelf de Westlandse aardbeitjes gekocht, bij ons gewoon te koop bij de supermarkt, en ook al komen ze uit de kas… dat proef je er echt niet aan af. Zo heerlijk zoet zijn ze, ik moet me echt inhouden om niet het hele bakje in een keer leeg te eten.
Boekweit granola met kokos
- 100 gr boekweitkorrels
- 100 gr boekweitvlokken
- 50 gr pistachenoten
- 50 gr amandelen
- 2 el kokosolie
- 4 el honing
- 1 tl kaneel
- 1 tl venkelzaad
- 2 el lijnzaad
- 2 el kokossnippers
Nodig: mengkom, klein steelpannetje, bakplaat of ovenschaal, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie in het steelpannetje.
Doe de boekweitkorrels en boekweitvlokken in de mengkom en voeg hier de kokosolie en honing aan toe. Schep met een lepel (want, heet!) goed door.
Meng nu ook de pistachenoten, amandelen, kaneel en het venkelzaad door de boekweit.
Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. Schep hier de boekweit granola op en spreid goed uit.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de granola in ongeveer 20 minuten goudbruin worden. Schep wel even halverwege om.
Laat daarna de boekweit granola helemaal afkoelen en meng dan het lijnzaad en de kokossnippers er doorheen.
Maak nu jouw (zondagse) verwenontbijtje door wat kwark in een kom te scheppen, een paar verse aardbeien te snijden en er wat van deze boekweit granola met kokos over te strooien. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor boekweit granola met kokos? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Waar koop ik boekweitkorrels en boekweitvlokken
Dit is echt een gouden recept! Het staat tegenwoordig standaard in onze kast. Mijn man is er ook gek op!