Okee, even serieus… ontbijten met een koekje, wie wil dat nou niet? Ik kan het me niet voorstellen dat je daar nee tegen zegt, dus daarom ben ik de keuken in gedoken. Ik vond het zelf namelijk ook wel een heel goed plan, cookies for breakfast!. Deze blauwe bessen havermout koekjes deel ik vandaag met je als verwenontbijtje, maar eigenlijk kunnen ze op elke doordeweekse dag ook prima. Waarom zou je jezelf alleen verwennen in het weekend? Nee toch? Goed, zijn we het daar over eens!
Goh, het valt je misschien wel op, maar ik heb echt een zwak voor blauwe bessen! Ze zijn zo mooi, en ook zó lekker! En nog eens hartstikke gezond, dus ik beperk mijn gebruik er echt niet van. Vorig jaar waren we in het voorjaar op Terschelling en plukte ik ze vers van de struik, dat blijft toch het leukste om te doen. Maar toen afgelopen week mijn blauwe supermarkt de bessen weer in de aanbieding had, kon ik niet anders dan groot inslaan. Ik vries ze dan gerust in hoor, ze blijven niet zo heel stevig wanneer je ze er dan uithaalt, maar minstens net zo lekker. Ideaal voor bij het ontbijt, en zo heb je altijd vers fruit in huis.
Havermout en ik gaan al een tijdje terug. Ik ontdekte het haver-graan aan het begin van mijn ontdekkingsreis naar een bewuster eetpatroon, en stortte mij in het begin vol op de havermoutontbijtjes. Ik vond er echt geen bal aan, maar bleef stug doorgaan, want tsja voor gezond eten moet je wat over hebben. What was I thinking, eten moet gewoon leuk en lekker zijn, en dat je daarbij een beetje bewust bent van wat je binnenkrijgt is alleen maar mooi meegenomen. De havermoutpap zei ik gedag, maar de havermout mocht wel in mijn keukenkastje blijven. Sterker nog, haver is nog steeds een van mijn favoriete granen!
Ontelbare ontbijtjes heb ik er inmiddels mee gemaakt, en het verveelt nog niet! Vandaag wel een iets ander verwenontbijtje, want het komt mij ook wel een beetje mijn neus uit als ik elk weekend pannenkoekjes of clafoutis zit te eten. Ja sorry hoor…. Ik had zin in koekjes! Bij een verse kop koffie, en een weekendkrantje. Even niets doen, en op zo’n zacht maar heerlijk gevuld blauwe bessen havermout koekje knabbelen, dat leek mij wel een goed idee! Jou vast ook….!
Blauwe bessen havermout koekjes
Voor 6 koekjes:
- 75 gr havermout
- 25 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 2 el kwark
- 50 gr blauwe bessen
- 50 gr pistachenoten
Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout met het amandelmeel in de mengkom en voeg hier de eieren aan toe. Klop ze los in de kom en schep 2 el kwark bij het beslag. Meng goed door.
Voeg de pistachenoten en blauwe bessen toe en schep voorzichtig nog even door.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vorm met 2 lepels kleine bolletjes en leg deze op het bakpapier. Druk met de lepel de blauwe bessen havermout koekjes nog wat verder uit, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Zorg dat alle koekjes even groot zijn.
Schuif de bakplaat met de koekjes de oven in en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voordat je er de tanden in zet.
Afgesloten kun je de koekjes zeker nog wel een dag of 2 bewaren! Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor blauwe bessen havermout koekjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
11 reacties
Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen. (Niet nu. Want nu hoor ik eigenlijk nog te slapen en straks wakker gemaakt te worden. Dus eigenlijk ben ik heel illegaal aan het rondbrowsen op je site. Shhh. Vertel je niet verder he? ;-))
Fijne dag!
Meteen maar aan de slag gedaan want ik hoef niet veel te verwachten vandaag dus dan verwen ik mezelf maar. Had alleen geen pistache noten dus heb er walnoten bij gedaan. Geen idee of dat een lekkere combi is maar ik probeer maar wat. Ben benieuwd of het smaakt als ze straks klaar zijn………oh, de piep, ze zijn klaar.
Hhhhmmmm……ik vind ze een beetje flauw van smaak. Zou dat komen omdat er geen pistachenoten in zitten? Ik mis het snufje zout….denk ik. Nou ja, ik ga deze zeker nog eens proberen maar dan echt met de juiste noten erin.
Hoi Reny,
Als je de blauwe bessen toch invriest waarom koop je dan niet gewoon de bevroren bessen van Appie, trouwens ook goedkoper! Leuk receptje, dankjewel!
Goed plan, cookies for breakfast 🙂 Ze zien er overigens overheerlijk uit!!
Ik heb hierbij een vraag, zou ik de kwark kunnen vervangen door bijvoorbeeld kokosolie?
Kwark verteer ik nl. niet goed.
Zoja, hoeveel kokosolie zou ik dan best gebruiken?
Bij gebrek aan pistache. Ootjes heb ik gemengde noren gebruikt… en in plaats van kwark, Griekse yoghurt. Ik vind ze lekker!
Moet altijd lachen om die typfouten. ☺️ Gebeurd mij ook vaak.
🙂
Klopt, jij maakt er ook een. Gebeurd is met een ’t’ . Tegenwoordige tijd. Als het verleden tijd is dan wordt het: is gebeurd.
🙂
Lijkt me zo lekker. Eet heel vaak havermoutpap met blauwe besjes, dus maar koekjes ervan maken, zal zeker lekker worden.
Havermout met blauwe bessen is sowieso goed, deze koekjes ook!!