Oh, heerlijk, het is weekend! Even rustig aan en een tandje terug schakelen… De afgelopen zondagen stond mijn wekker heel vroeg. Te vroeg. Sinds een paar maanden doen de meiden allebei aan sport en je weet het vast nog wel, de wedstrijden bij die kleintjes zijn altijd als eerste op de ochtend. En dan sta je in het weekend dus ineens voor dag en dauw in de sportzaal…. Dat valt nog niet altijd mee! We eten dan snel een broodje en hup, op pad. Wat wel fijn is, is dat we bij thuiskomst alle tijd hebben om gewoon nog een keer te ontbijten. Lekker uitgebreid. Dat voelt dan wel echt als een feestje. En helemaal met deze blauwe bessen crumble op tafel. Verse koffie erbij en dan nog een hele lange zondag om van te genieten!
Nou hou ik ervan om lichtelijk te overdrijven, maar mijn wekker om 7.15 uur op een zondag vind ik nog even wennen. Doordeweeks staat ie op precies dezelfde tijd, maar het is toch anders…. Het is niet dat ik zo’n ontzettende uitslaper ben, maar een wekker in het weekend was een lange tijd echt no go… Toch moest ik er al een paar keer aan geloven en dat viel me niet mee. Wat ik dan wel erg lekker vind, is dat je nog zo’n ontzettend lange dag voor je hebt!
De laatste keer dat we dus halverwege de ochtend weer thuis kwamen en er nog een lazy sunday op me lag te wachten, ben ik aan de slag gegaan met deze blauwe bessen crumble. Ik had nog flink wat blauwe bessen in huis en ik had wel zin in een verwenontbijtje. Terwijl de verse koffie pruttelde, rommelde ik wat in de keuken en schoof ik deze schaal vol met lekkers de oven in. Echt, zo was ik al heel snel weer vergeten dat mijn wekker zo vroeg was afgegaan. Deze blauwe bessen crumble is volgens mij trouwens ook heel lekker als nagerecht… just saying…
Blauwe bessen crumble met yoghurt
Voor 2 personen:
- 150 gr blauwe bessen
- 1 appel
- 50 gr havermout
- 25 gr amandelmeel
- 2 el kokosolie
- 1 el honing
- Griekse yoghurt
Nodig: ovenschaal 15×20 cm, schaal
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij daarna in blokjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met de blauwe bessen en appel, hussel even door elkaar zodat het fruit goed is verdeeld.
Doe de havermout samen met het amandelmeel in de schaal en schep hier de kokosolie en honing bij. Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen en er een crumble ontstaat.
Bedek de laag blauwe bessen en appel met het kruimeldeeg.
Schuif de blauwe bessen crumble voor ongeveer 20 minuten in de warme oven. Hou de bovenkant van de crumble goed in de gaten, deze wil je niet laten verbranden!
Serveer de blauwe bessen crumble met wat Griekse yoghurt en geniet van je zondag!
Ga jij aan de slag met dit recept voor blauwe bessen crumble? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
5 reacties
Het lijkt me een heerlijke recept. Ik had ook net zin in een crumble 🙂 Een vraag: Ik zie op de foto’s pistachenoten en ik dacht in/op de crumble ook iets pistache-groens te ontdekken. Daar pistache geliefd zijn bij mijn dochter, was ik extra benieuwd naar dit recept. In het recept vindt ik de pistachenoten echter niet terug.
Deze crumble was echt super lekker!! bedankt voor het recept 🙂
Yeeej, heel graag gedaan! Fijn dat je hebt zitten smullen!
Ziet er heerlijk uit! Kan de crumble ook de avond van te voren worden gemaakt en de ochtend erna (koud) worden opgegeten?
Natuurlijk kan dat!! En met deze temperaturen lijkt me dat heerlijk ook 🙂