Een lekker en gezond tussendoortje? Ja graag! Dit bananenbrood met blauwe bessen is precies wat je nodig hebt voor een voedzame snack waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. En het mooie? Dit bananenbrood is glutenvrij, boordevol gezonde ingrediënten en gezoet met natuurlijke suikers.
De perfecte combinatie van smeuïg en zoet, met een frisse twist door de sappige blauwe bessen. Ik kan je alvast verklappen: deze gaat bij jou thuis niet lang op het aanrecht blijven staan! Je kunt dit bananenbrood in plakken invriezen, zo grijp je nooit mis als je trek hebt in een verantwoord tussendoortje!
Bananenbrood met blauwe bessen
Dit heerlijke bananenbrood is gemaakt van havermout, amandelmeel, en boekweitmeel, wat het een perfect glutenvrij alternatief maakt voor traditionele baksels. Dus ook als je gluten vermijdt, hoef je niets van de smaak in te leveren.
De basis van het bananenbrood is, zoals je al vermoedt, lekker rijpe bananen, die zorgen voor die heerlijke natuurlijke zoetheid. En dan die blauwe bessen… die voegen net dat beetje frisheid toe, waardoor dit brood zowel lekker als voedzaam is!
Bananenbrood recept
Naast de heerlijke smaak van banaan en blauwe bessen, zorgt de mix van havermout en boekweitmeel voor een stevige structuur en een licht nootachtige smaak. Havermout is rijk aan vezels, waardoor je langer verzadigd blijft, terwijl boekweitmeel boordevol mineralen zit zoals magnesium en fosfor. Dit maakt dit bananenbrood een voedzaam en vullend tussendoortje, perfect voor bij de koffie, na het sporten, of als snack voor onderweg.
Dit bananenbrood met blauwe bessen is wel gezoet met suikers, ik heb zoveel mogelijk gekozen voor natuurlijke suikers. De rijpe bananen brengen natuurlijk hun eigen zoetheid mee, dus bekijk vooral even voor jou hoeveel suikers je nog wilt toevoegen. De dadels zorgen ook voor zoetheid, maar ook voor een heerlijke structuur. Gezond genieten, zonder in te leveren op smaak!
Gezonde tussendoortjes
Of je nu een lekker ontbijt zoekt, een snack voor onderweg, of gewoon zin hebt in een stukje cake bij je thee, dit bananenbrood met blauwe bessen is altijd een goed idee. Het bananenbrood is smeuïg van binnen, knapperig van buiten, en dankzij de blauwe bessen is elke hap een klein feestje! Dit glutenvrije bananenbrood is niet alleen heerlijk gezond tussendoortje voor jezelf, maar ook een perfecte traktatie om met anderen te delen.
Dus, waar wacht je nog op? Zet de oven aan en binnen no-time heb je dit gezonde bananenbrood op tafel staan!
Meer bananenbrood recepten:
Ingrediënten
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 25 gram havermout
- 3 bananen (rijp)
- 100 gram blauwe bessen
- 3 eieren
- 50 gram palmsuiker
- 50 gram dadels
- 50 gram appelmoes (ongezoet)
- 1 theelepel kaneel
- 1 mespunt vanillepoeder
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- amandelschaafsel
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het amandelmeel, het boekweitmeel (hou 1 el achter), de havermout en suiker samen met het bakpoeder, kaneel en vanille en een snuf zout in de mengkom. Schep even goed door.
- De bananen, eieren, dadels, appelmoes gaan in de keukenmachine. Blend tot een gladde massa. Voeg nu beetje bij beetje het meel uit de mengkom toe en meng tot een glad beslag.
- Schep de blauwe bessen in de mengkom om met de overgebleven eetlepel boekweitmeel. Schenk het beslag voor het bananenbrood hier nu bij en schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
- Bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd even nat onder de kraan, zo kun je het makkelijker in de vorm vouwen.
- Schenk het beslag voor het bananenbrood met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi het brood met wat amandelschaafsel. Schuif nu de voorverwarmde oven in en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Controleer even met een satéprikker of het brood gaar is en laat afkoelen op een rooster.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
12 reacties
Oh, wat ziet dit er goed uit zeg!
Heb je een suggestie waarmee ik amandelmeel het beste kan vervangen ivm allergie in het gezin?
Dank je!
Speltmeel werkt heel goed, maar dan is ie niet meer glutenvrij…
Net gemaakt en super goed gelukt en oh wat is ie lekker.
Ik denk zo maar dat de rest van het gezin deze ook lekker vind.
Bedankt weer.
Ik hou van zoet! Zeker als het dan ook nog een keer lekker gezond is door de ingrediënten. Ik heb je recept gedeeld op mijn blog 😉
Ben m nu aan het maken (kon de dadels nergens vinden dus rozijnen dan maar) zie nergens hoe heet de oven moet, 180 gok ik maar… Op goed geluk
Sorry zie het al 180 graden…
Hallo!
Ziet er heerlijk uit. vraagje, ik zou de palmsuiker graag willen vervangen door meer dadels. Hoeveel dadels zou ik er dan extra in moeten doen? 4 stuks extra? Groetjes
Het ziet er zeer lekker uit en zeker een keer te proberen, alleen zit ik met de toevoeging van suiker. Gezien diabetes in de familie zit kan ik dit niet toevoegen. Is er iets waarmee ik het kan vervangen zodat het nog steeds heerlijk smaakt?
groetjes
Wat een geweldig recept die ga ik binnenkort zeker maken voor mijn meiden en mijzelf. Mijn dochters hebben coeliakie. Je hoort nog hoe hij was groetjes melanie
Ik heb dit brood al verschillende keren gemaakt , echt lekker ! Dank je wel voor dit prachtig recept !
Ik krijg maar niet genoeg van dit recept , ik heb er altijd in de diepvries zitten maar lang zit het er niet in, dank je wel !