Hoe ziet jouw ontbijt eruit? Pak je graag een boterham, een cracker voor onderweg of ben je net als ik gek op havermout? Met zowel brood als havermout kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar als je eens echt wat ander wilt, kun je deze eenvoudige bananen pannenkoeken maken.
Misschien heb je ze online al eens voorbij zien komen, maar ik deel graag het (eenvoudige!) recept hier ook nog eens. Ik ben in elk geval fan en kan je vertellen dat ze net zo snel klaar zijn als een boterham of cracker.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 3 eetlepels havermout (gemalen)
- 3 eetlepels (plantaardige) melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel olie om in te bakken
Bereiden
- Prak in een kom de banaan met een vork tot puree en roer de eieren en de melk er doorheen. Schep de havermout, kaneel en wat bakpoeder erbij en roer nog goed door.
- Verwarm in een koekenpan wat olie en giet met een soeplepel beetjes van het mengsel in de pan. Zet het vuur halfhoog en laat de banaan ei pannenkoek in ongeveer 5 minuten stollen. Gebruik een spatel om de pannenkoek voorzichtig om te draaien.
- Herhaal tot het beslag op is, ik doe meestal 3 kleine pannenkoeken per keer in de pan.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerTip: maak van de banaan ei pannenkoek een luxe ontbijt door er wat kaneel of stroop overheen te doen en er vers fruit bij te serveren.
Maak je overigens niet druk over de banaan; dat zou een dikmaker zijn door zijn rijkdom aan koolhydraten. Een banaan is namelijk nog steeds een stuk fruit en dat betekent dat het andere – langzamere – koolhydraten zijn dan in bijv. pasta of brood. Verder is de banaan rijk aan vitamine A en betacaroteen (goed voor je weerstand en goed voor de groei en ontwikkeling bij kinderen). Verder bevat een banaan belangrijke mineralen als ijzer, kalium en magnesium. Kortom; bananen zijn hartstikke gezond!
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met een recept voor bananen pannenkoeken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
9 reacties
hmm, dat klinkt goed!
Rozijntjes door het beslag maakt het extra lekker!
Oeh rozijnen, nog helemaal niet aan gedacht. Een ideetje om volgend weekend uit te proberen!
Ik heb de bananenpannenkoekjes vanmorgen gemaakt, superlekker,
maar ze plakten aan de pan en vielen helemaal uit mekaar toen ik
ze wilde omdraaien…
Oeh, dat klinkt niet goed. Te weinig olie in de pan of te snel al willen omkeren?
De pannekoekjes nét gemaakt. Ik had alleen banaan en ei in huis, dus 1 banaan, 1 ei, beetje gemberpoeder en wat kaneel erdoor. Op een laag vuurtje in een beetje arachideolie gebakken. Wat honing er over heen gedruppeld, het was heerlijk, en dat op een doordeweekse dinsdag 😉 !
Dit is een van mijn favoriete recepten voor pannenkoekjes, vooral met de avocado erbij.TOP
Ziet er heerlijk uit. Ga het binnenkort uitproberen! Dit recept is voor 6 kleine pannenkoekjes. Is dat gelijk aan 1 of 2 porties (ontbijt)? Verder vroeg ik me af of de pannenkoekjes in te vriezen zijn. Mvg, Lynn
Ik varieer ook met blauwe bessen en/of kleine stukjes appel en een walnootje erdoor. Jammie. Een schep kwark i.p.v. melk.