I’m dreaming of a white X-mas…. Wat een cadeautje alvast, afgelopen weekend. Dat pak sneeuw heeft me al helemaal in de kerststemming gebracht. Ik was nog bezig met de laatste recepten voor de feestdagen en met de kerstmuziek hard aan en de witte vlokken die maar bleven vallen, was het gewoon al bijna zover! Het fijnste moment van de Kerstdagen vind ik eigenlijk het ontbijt. Als we nog lekker met z’n vieren rustig aan kunnen doen, uitgebreid ontbijten met deze abrikozenbroodjes met amandel en verse koffie….
Ik vind de feestdagen heerlijk en ik kan er zo van genieten om met mijn liefsten samen te zijn met het Kerstdiner. Maar het ontbijt is ook heilig voor mij. Want het gebeurt hier de afgelopen maanden echt te weinig dat we met z’n allen aan de ontbijttafel zitten…. dus starten we met Kerst rustig op, gaan de lampjes van de boom aan, de kerstmuziek op en schuif ik deze abrikozenbroodjes de oven in.
Omdat het thema van mijn Kerst dit jaar is om vooral geen stress te hebben, maak ik het mezelf in de ochtend al niet te lastig. Een kerstontbijt zou juist een ontspannen begin van de dag moeten zijn. En daar gaan we voor! Wil je trouwens wel uitpakken met het ontbijt, dan zou je zeker aan de slag moeten gaan met mijn recept voor Italiaanse panettone, een heerlijk luchtig ontbijtbrood dat als vaste traditie met kerst in Italië op tafel komt!
Abrikozenbroodjes met amandel
Voor 18 mini abrikozenbroodjes
- 1 rol croissantdeeg (250 gr)
- 6 el abrikozenjam
- 3 el amandelschaafsel
- poedersuiker
Nodig; bakplaat, bakpapier, snijplank, scherp mes
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier.
Eigenlijk is dit echt een cheat recept, want het is te makkelijk voor woorden om deze abrikozenbroodjes klaar te maken. Maar… geen stress dit jaar en daar past dit recept prima bij!
Rol het croissantdeeg uit de verpakking en snij het door op de verticale lijnen. De diagonale lijnen laat je aan elkaar.
Besmeer elk vel croissantdeeg nu met 2 el abrikozenjam. Smeer goed uit en hou vanaf de rand ongeveer 1 cm vrij.
Bestrooi het deeg voor de abrikozenbroodjes met amandelschaafsel.
Rol nu de vellen croissantdeeg strak op en snij met een scherp mes 6 abrikozenbroodjes uit elke rol.
Zet de broodjes rechtop op het bakpapier en schuif ze voor 10-12 minuten de warme oven in. Serveer warm en strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over heen. Laat de kerst maar komen!
Meer kerstrecepten vind je hier!
Ga je aan de slag met dit recept voor abrikozenbroodjes met amandel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube