Goedemorgen deze morgen! Het is weekend, het is zondag en het is feest in huize MYF. Mijn jongste dochter Lise wordt vandaag 8 jaar dus we vieren groot feest! Zondag is meestal de dag waarop ik heerlijk uitslaap, maar dat zit er natuurlijk vandaag niet in met een ongeduldige jarige die niet kan wachten op haar cadeautjes. Ze is 8 jaar geleden om 10.47 geboren dus ik heb haar gezegd dat ik haar dan pas kom feliciteren…. maar dat werd niet geaccepteerd, haha! Dan maar vroeg opstaan en een heerlijk feest ontbijt klaar maken. Met verse croissantjes, sap en deze heerlijke abrikozen havermout crumble met blauwe bessen. De slingers hangen in de woonkamer, laat haar verjaardag maar beginnen!
Mijn hemel, waar blijft de tijd… Mijn jongste dochter gewoon al 8 jaar. De oudste wordt dit jaar ook alweer 10. Ik heb gewoon echt wel grote meiden in huis… Vandaag is het groot feest en Lise stuitert al dagen door het huis. Ze kon niet wachten tot haar verjaardag en vandaag is het dan eindelijk zo ver. Ik weet ook nog wel hoe dat voelde, dat toeleven naar je verjaardag en avonden niet kunnen slapen omdat je zo nieuwsgierig bent naar de cadeautjes die je gaat krijgen… heerlijk om dat zo weer te zien!
De zondagen hier in huis zijn altijd voor uitgebreide ontbijtsessies. En nu ik vandaag zeker weten niet mág uitslapen van Lise, heb ik wel alle tijd om een heerlijk ontbijtfeest in elkaar te zetten. Mijn fruitschaal is in deze maanden gevuld met heerlijk zomerfruit en zo kwam ik op het idee om een abrikozen havermout crumble klaar te maken. Het is niet alleen Lises verjaardagsfeestje natuurlijk, het is voor mij ook feest omdat ik alweer 8 jaar haar moeder ben! En verwenontbijtje hoort er dan wel bij!
Een crumble vind ik altijd zo genieten. Warm fruit, warme knapperige havermout on top, beetje kwark of yoghurt ernaast. Je zou deze abrikozen havermout crumble ook als nagerecht kunnen serveren trouwens. Of er ander zomerfruit voor kunnen gebruiken, je kunt er alle kanten mee op. Ik ga nu genieten van een heerlijk ontbijt en een hele fijne gezellige feestdag! Fijne zondag voor jou ook!
Abrikozen havermout crumble met blauwe bessen
Voor 2 ontbijtjes:
- 2 abrikozen
- 50 gr blauwe bessen
- 4 el havermout
- 2 el amandelmeel
- 2 el kokosolie
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
- Griekse yoghurt of kwark
Nodig: klein ovenschaaltje, mengkom
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontpit de abrikozen en snij deze in fijne blokjes. Doe de abrikozenstukjes in de mengkom en voeg de blauwe bessen toe. Schep even goed om en leg het fruit dan op de bodem van het ovenschaaltje.
Maak de kom even schoon – of pak een nieuwe – en doe hier nu de havermout, het amandelmeel, de kokosolie en de honing en kaneel in. Je zou de boter of olie even kunnen laten smelten, maar de temperatuur van je handen is waarschijnlijk warm genoeg om de boter te kunnen kneden. Gebruik die handen dan ook om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
Schep de havermout crumble op het fruit en schuif het schaaltje nu voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. Als er een mooi bruin korstje op de abrikozen havermout crumble is gekomen, is je ontbijtje klaar.
Maak af met wat poedersuiker – optioneel! – en Griekse yoghurt of kwark.
Ga jij aan de slag met dit recept voor abrikozen havermout crumble met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
6 reacties
Van harte gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag maak er een onvergetelijke dag van
Zou het ook met ander fruit kunnen ipv Abrikozen? Deze heb ik helaas niet in huis
Alvast bedankt voor je antwoord
Dank je wel! Dat gaat zeker wel lukken, vanmiddag groot feest!
Je kunt zeker ander (zomer) fruit gebruiken, kijk wat je hebt liggen! Crumble on top en smullen maar!
Van harte gefeliciteerd met je jongste dochter!!
Lijkt me een heerlijk ontbijtje, binnenkort komt deze hier op tafel!
Nog hartstikke bedankt! We hebben een heerlijke verjaardag gehad! Inmiddels al gesmuld van dit ontbijt?
Op zoek naar een lekker ontbijtje was dit de eerste die ik tegenkwam en laat ik nu net abrikozen en blauwe bessen hebben liggen…
Ik heb de kokosolie vervangen door floraplant roomboter.
Het was heerlijk! Bedankt voor de inspiratie!
Heel graag gedaan! Wat heerlijk dat je ervan hebt genoten, en fijn dat het ook gelukt is met de plantaardige boter. Je kunt volop variëren natuurlijk met het fruit!