Goedemorgen deze morgen! Het is vakantie en het is zondag! Eigenlijk een soort dubbele vakantiedag dus en dat vier ik deze ochtend met een ontbijtje met taart. Ontbijten met taart?! Wat een feestje is dat! Wat mij betreft kan dat gewoon hoor… Zeker met dit recept voor een heerlijke aardbeien kwarktaart met havermout bodem en vers fruit. Kijk dan toch wat een heerlijk zomers plaatje, ik word hier spontaan heel vrolijk van en de zon gaat direct schijnen. Zo doe ik dat, zelf de slingers op hangen. Ook als het buiten even minder mooi zomerweer is, is dit een heerlijke start van de dag!

We hebben er gewoon al een hele week vakantie opzitten en die is echt voorbij gevlogen. Met nog wat BSO dagen voor de meiden en chill-dagen thuis hebben zij zich in elk geval prima vermaakt. Tussendoor werkte ik nog een beetje verder maar genoot ik ook van de rust. Heerlijk hoor, dit vakantietempo, ik kan daar wel aan wennen.


Nu de rust er een beetje in zit…. wat is dat toch altijd met die hectiek voor zo’n zomervakantie?! … komt de ontspanning en dat betekent bij mij meestal ook de creativiteit. In de drukke dagen voor de vakantie had ik echt geen zin meer om de keuken in te duiken maar afgelopen week had ik daar ineens wel weer energie voor. Zin om iets lekkers klaar te maken en dat werd deze aardbeien kwarktaart met havermout bodem.

Meestal eet je een aardbeien kwarktaart natuurlijk niet als ontbijt…. maar ik zou dat bij dit taartje juist wel aanraden! De bodem en zijkant van de taart maakte ik namelijk met havermout en daarmee is deze beauty echt ook een perfect zondagochtend verwenontbijtje hoor! Het enige nadeel aan dit feestje op je ontbijtbord, is dat het taartje wel even moet opstijven in de koelkast. Dus avond van tevoren maken en dan lekker een paar dagen achter elkaar ontbijten met taart. Als dat geen vakantie is, dan weet ik het ook niet meer hoor!

Aardbeien kwarktaart met havermout bodem
Voor 1 ontbijttaartje:
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 50 ml kokosolie
- 3 el honing
- 2 el water
- 250 ml aardbeienkwark
- 2 blaadjes gelatine
- vers zomerfruit (aardbeien, blauwe bessen)
Nodig; springvorm 12 cm, 2 mengkommen, klein steelpannetje
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter of bakspray.
Meng in een kom 100 gr havermout met 50 gr amandelmeel. Voeg 50 ml gesmolten kokosolie, 3 el honing en 2 el water toe. Schep met een lepel door tot een korrelig beslag.
Stort de bodem van de taart in de springvorm. Spreid met de bolle kant van een lepel uit over de bodem en zorg voor een opstaand randje. Bak de bodem in 15 min. in de oven op 180 graden.⠀
Laat 2 velletjes gelatine weken in wat water. Knijp uit en doe in een steelpan met 2 el water. Laat de gelatine oplossen.
Doe de aardbeienkwark in een mengkom en schenk hier de gelatine bij. Roer even goed door. Als de bodem is afgekoeld schenk je de vulling erin en laat je deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht kan dus ook!
Maak de aardbeien kwarktaart de volgende dag af met vers zomerfruit en genieten maar!!⠀


Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met dit recept voor aardbeien kwarktaart met havermoutbodem? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
2 reacties
Weet je ook hoeveel calorieën er in zitten?
Nee, sorry, dat weet ik niet. Er zijn online hele handige reken-tools voor waar je ingrediënten ingeeft en dan komt er zo een berekening uit!