Zoete aardappelsoep met geroosterde kikkererwten. Een makkelijk en simpel recept om zelf soep te maken van zoete aardappel, heerlijk romig en goed gekruid! Van recepten voor makkelijke soepjes heb je volgens mij nooit genoeg. Altijd fijn om een lichte avondmaaltijd op tafel te zetten of een beetje aan op te warmen tijdens de lunch. In dit recept voor zoete aardappelsoep maak ik zelf krokante croutons klaar van kikkererwten, zo lekker!
De zoete aardappel is zo veelzijdig, ik gebruik dit oranje knolletje dan ook regelmatig in mijn recepten. En je kunt er dus ook een geweldige soep van maken, een tikkeltje zoet door de aardappel en lekker kruidig door de smaakmakers die ik nog aan het recept toevoeg. Een wolkje room zorgt voor nog meer genieten.
Zoete aardappelsoep
Van makkelijke recepten voor snelle en simpele soepen heb je wat mij betreft nooit genoeg. Er staan inmiddels al zoveel heerlijke soep recepten op de blog, maar deze zoete aardappelsoep mag zeker niet ontbreken! Ik hou van lichte soepjes die je als lunch kunt eten, wanneer je even niet zo’n zin hebt in een boterhammetje….
Of als lichte avondmaaltijd, juist met nog een stukje brood erbij. Het hoeft niet alle dagen heel uitgebreid namelijk en met deze zoete aardappel soep zit je helemaal goed wanneer je in de avond geen uitgebreide maaltijd op tafel wilt zetten. De soep is ook nog eens binnen no time op tafel, waarbij de oven het meeste werk doet. Ideaal als je het mij vraagt!
Zoete aardappelsoep recept
Voor dit zoete aardappelsoep recept roosterde ik de zoete aardappel eerst in de oven. Door de zoete aardappel te roosteren – in plaats van te koken – worden de smaken nog intenser. Simpel met wat olijfolie en peper en zout schuif je de zoete aardappel de oven in. Je hebt er dan verder geen omkijken meer naar!
Natuurlijk hou ik er wel van als mijn soep recepten lekker op smaak zijn…. Geen slappe bouillonnetjes dus…. In dit recept voor zoete aardappelsoep duik ik een beetje richting de Indiase keuken. Ik maakte al eerder eens een zoete aardappel curry recept en de smaakmakers uit dat gerecht gebruik ik hier nu voor de soep!
Meer zoete aardappel recepten:
Heb je nou zoiets van soep maken kan altijd nog…. kom maar door met nog meer zoete aardappel recepten? Dan zit je bij mij helemaal goed hoor, ik ben gek op zoete aardappels en gebruik ze heel regelmatig in mijn recepten. Ik zet een aantal van mijn favorieten voor je op een rijtje:
- Sla wraps met zoete aardappel en kikkererwten
- Zoete aardappel frietjes (uit de Airfryer)
- Salade met zoete aardappel, linzen en feta
- Zoete aardappel pizza met groene pesto en mozzarella
- Kip shoarma met zoete aardappel
- Zoete aardappel curry met spinazie
- Zoete aardappel pannenkoeken
Ingrediënten
- 750 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 ml groentebouillon
- 400 gram kikkererwten
- 100 ml plantaardige room
- ½ limoen
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kerrie
- peper
- zout
- olie (om te bakken)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Leg de zoete aardappel op het bakpapier, sprenkel er wat olijfolie over heen en bestrooi met een snuf peper en zout. Schuif voor 20 minuten in de warme oven.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Verwarm daarna in de soeppan een scheut olijfolie. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg ook de komijn, gerookte paprikapoeder, koriander, kurkuma, cayennepeper, kerrie en kaneel toe en bak mee.
- Haal de geroosterde zoete aardappel uit de oven en voeg deze toe aan de pan en schenk de bouillon erbij. Laat nog zo'n 5 minuten koken en draai dan het vuur uit.
- Spreid de kikkererwten uit over het bakpapier op het ovenrooster en schuif deze in de warme oven. Rooster ze in een minuut of 10 krokant.
- Gebruik een staafmixer om van de ingrediënten een gladde zoete aardappelsoep te maken. Roer de room door de soep en pers het sap van ½ limoen erbij uit. Breng de soep nog verder op smaak met peper en zout.
- Serveer de zoete aardappelsoep met de geroosterde kikkererwten.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappelsoep met geroosterde kikkererwten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.