Nu de temperatuur weer wat omhoog gaat, en de zon zich binnenkort ook vast weer wat vaker laat zien, draai ik eigenlijk elke dag een salade in elkaar. Meestal als makkelijke lunch, maar zeker ook als lichte avondmaaltijd. De mussen vallen nog niet dood van het dak, anders was het elke avond vaste prik hoor, een luchtige salade is dan meer dan voldoende voor mij. Maar vaak sta ik er niet bij stil dat de salades die ik even tussen de middag in elkaar flans, ook echt het delen waard zijn. Lekker eten hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn, dus ik beloof je bij deze dat ik wat vaker mijn snelle lunch salade op de foto zet! Deze zoete aardappel salade met geitenkaas was bijvoorbeeld echt een verrassende topper!
Ik moest trouwens wel weer even inkomen hoor, in het maken van fijne combi’s. De laatste tijd was ik vaak voor makkelijk gegaan, en trok ik snel een boterham uit de vriezer en at ik achter mijn laptop of onderweg in de auto. Ik kan dan op een bepaald moment ook echt mijn groenten missen en heb dan behoefte aan een salade of extra groenvoer bij de avondmaaltijd. Deze week is gelukkig wat rustiger dan de afgelopen weken, en mijn koelkast is goed gevuld, dus ik kan weer helemaal los. Nu al zin in! Laat de warmere dagen maar komen…
Bij salades doe ik altijd maar wat…. Ik kijk wat er nog in de koelkast ligt, of wat ik nog op voorraad heb, en dat hussel ik door elkaar. Wel heb ik altijd in mijn achterhoofd hoe je een goed vullende salade opbouwt, want het is natuurlijk niets als je na een uur weer honger hebt. Maar tegelijkertijd moet het wel een beetje een lichte maaltijd blijven… Daarom kies ik liever voor een paar ingrediënten die lekker met elkaar combineren, en dan vaak aangevuld met wat groene salade, dan dat ik een lunch maak met tig verschillende dingen erin en dat je dan toch niet echt verzadigd bent.
Met geitenkaas heb ik lang een haat-liefde verhouding gehad. Ik vond de smaak net even te scherp om er echt van te kunnen genieten, wat eigenlijk raar is want ik ben dol op alle soorten kaas! Ook een pittige blauwschimmelkaas kan ik waarderen, maar geitenkaas had het lang niet voor mij. Sinds ik de match met zoete aardappel heb gemaakt, komt dit kaasje ook steeds vaker bij mij in de salade terug, en aangevuld met een goede dressing is dit dus super lekker!
Zoete aardappel salade met geitenkaas
Voor 2 goedvullende salades:
- 1 middelgrote zoete aardappel
- 100 gr kikkererwten
- 75 gr pittige rucola
- 50 gr veldsla
- 50 gr geitenkaas
- circa 10 pecannoten
- olie
- 2 tl cayennepeper
Voor de dressing:
- 4 el (basilicum) olijfolie
- 1 el honing
- 1/2 limoen
- 3 el witte wijn azijn
- peper
Nodig; bakplaat, bakpapier, grote schaal, kommetje
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Spreid de zoete aardappelblokjes met de kikkererwten uit op de bakplaat, besprenkel met wat olie en met de cayennepeper naar smaak, hussel even goed door. Schuif de bakplaat nu de warme oven in en rooster de aardappel gaar in 15-20 minuten. De kikkererwten worden in deze tijd lekker krokant.
Meng alvast de rucola en veldsla in de grote schaal en maak de dressing klaar door de olijfolie, honing, het sap van 1/2 limoen, en de witte wijn azijn te mengen en wat peper toe te voegen.
Brokkel de geitenkaas en meng deze door de groene salade.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de zoete aardappel en kikkererwten iets afkoelen. Schep ze door de salade heen en maak de zoete aardappel salade met geitenkaas af met de dressing. Enoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel salade met geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
8 reacties
Lijkt me weer een heerlijke salade! 50 handjes veldsla is mij wat teveel, maar verder… Je blog is sowieso erg goed, ben bij elk bezoek weer benieuwd!
Hahaha, nee hoor dat hoort! Lekker veel groenten in de salade 🙂 Thanx, ik ga het even aanpassen!
Mmm.. ik ben gek op geitenkaas én zoete aardappel. Zo’n goeie combi. Leuk om je gedachtegang te lezen als het gaat om het opbouwen van een salade. Die pecannoten zou je op het eind ook nog even kunnen mee roosteren, dan zijn ze extra lekker. Die dressing lijkt me ook heerlijk, gaan we een keer proberen! 🙂
Yes! Alle ingrediënten zijn in huis! Ik weet wat mijn lunch gaat worden; dank voor dit heerlijke recept!
Super Salade! Verdubbeld (ongeveer dan…;) helemaal goed als avond-maaltijdsalade!
Heerlijk gelukt! Om te smullen….
Het was heerlijk! Alleen de kikkererwten had ik verpest. Ik had droge kikkererwten in de oven gedaan. Die waren zo hard
Oh nee, je moet inderdaad wel kikkererwten gebruiken die al gekookt zijn… voor de volgende keer dan maar! Fijn dat je er wel van hebt genoten!