Soms kan ik het mezelf best lastig maken…. Wil ik elke dag creatief zijn in mijn lunch, en vind ik dat ik pas echt een recept heb als ik er ten minste flink voor heb staan koken. Maar zo werkt het bij mij nou eenmaal niet, ik ben nu eenmaal van simpele gerechten, dat past gewoon het beste bij mij. Ik ben geen echte chef, maar uiteindelijk ook gewoon een huis-tuin-en-keuken kok, met een beetje uit de hand gelopen hobby. Een beetje maar….haha! Voor een snelle lunch grijp ik al snel naar een wrap, die ik – ja ja – ook gewoon kant-en-klaar in huis heb staan. Deze wrap met roerei en spinazie is zo’n heel eenvoudig receptje, maar zo lekker!
Natuurlijk kun je ook zelf tortilla’s of wraps maken, en dat is uiteindelijk zo gepiept en uiteraard veel lekkerder, maar voor die echt snelle momenten grijp ik nog steeds naar een pak wraps uit de supermarkt. Die heb ik standaard in mijn voorraadkast staan, want het is gewoon zó lekker makkelijk… Ook voor de momenten dat ik uit het niets een avondmaaltijd op tafel moet toveren, zijn die wraps altijd perfect om met wat leftovers te vullen. En waar ik ze ook graag voor gebruik is om een smakelijk borrelhapje op tafel te zetten, of om wat lekkers voor in de picknickmand klaar te maken. Ik vind ze ideaal!
Deze keer maakte ik voor mijn lunch dus een snelle wrap met roerei en spinazie klaar. Dit was typisch zo’n gevalletje van wat staat er nog in de koelkast? en dat was deze keer niet zo heel erg veel. Je zou misschien denken dat mijn koelkast altijd goed is gevuld, maar ook bij mij is het inkoopbeleid niet altijd even goed geregeld. Heb ik bijvoorbeeld 2 dagen vol gas staan koken voor de blog, en er niet over nagedacht dat er de dagen daarna ook nog gewoon gegeten moet worden. #oeps…. Met nog wat restjes groenten maakte ik ook nog een goedgevulde soep klaar, een combinatie van de paprikasoep en tomatensoep die al op mijn blog staan, en met de wraps ernaast was dat een meer dan prima maaltje.
Wrap met roerei en spinazie
Voor 2 personen:
- 4 kleine tortilla wraps
- 4 eieren
- 50 ml plantaardige melk
- 100 gr spinazie
- 50 gr pittige geraspte kaas
- 1/2 tl komijn
- peper
- zout
- verse peterselie
- beetje olie om in te bakken
Nodig: schaaltje, koekenpan, spatel
Bereiden: Tik de eitjes boven het schaaltje en schenk hier de melk bij. Kluts de eieren met de melk en voeg de komijn en naar smaak wat peper en zout toe.
Verwarm een druppeltje olie in de koekenpan en giet het ei-mengsel in de pan. Begin direct met het omscheppen van het ei, zodat het langzaam stolt maar wel in stukjes blijft. Als het ei nog een beetje vochtig is, schep je de spinazie in de pan en bak je deze nog ongeveer 1 minuut mee. De spinazie mag iets slinken, maar niet al te veel.
Leg de wraps klaar om te gaan vullen. Schep in elke wrap wat van het roerei met spinazie en bestrooi met een flinke hand geraspte kaas en wat verse peterselie. Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor wrap met roerei en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Ben het helemaal met je eens vrees ik, wat is dat toch met bloggers en hoge verwachtingen… Maar dit klinkt wel als een lunch die ik zo klaar zou kunnen maken, lekker! Fijne week 🙂
Oeh, dit ziet er zó lekker uit! Dankjewel voor het recept 🙂
Ziet er heerlijk uit! Is dit recept ook lekker om koud te eten zodat ik het mee kan nemen naar mijn werk?