Nog 2 dagen en dan start officieel het aspergeseizoen weer. Hartstikke leuk, en lekker natuurlijk, maar ik had eigenlijk helemaal geen zin om te wachten…. want er liggen nú al asperges in de winkel, dus ik wilde nú aan de slag!! Vooral de groene asperges gebruik ik erg graag, maar dat komt omdat die bij mij makkelijk in de pan passen. Voor de witte asperges heb ik geen pan die groot genoeg is…. En stiekem vind ik de groene asperge ook net even lekkerder… Vandaag een recept voor een makkelijke lunch wrap met groene asperges en zalm, een gerechtje dat je trouwens ook perfect mee kunt nemen naar werk of school.
Naar mijn idee ben je echt een serieuze kok als je een grote mensen aspergepan in huis hebt. Maar die heb ik niet, want ik ben helemaal niet zo professioneel. En ik heb helemaal geen plek voor grote pannen, mijn keuken is niet zo ruim. Als ik witte asperges kook, dan gebruik ik daar de soeppan voor. Kan ook prima, behalve dat de asperges dan omvallen en je ze niet zo makkelijk weer uit de pan haalt. Mijn moeder heeft wel zo’n pan én weet ze ook nog eens heerlijk klaar te maken, dus dan schuif ik het liefste nog aan bij mijn moeder.
Daar waar ik de witte asperges altijd meer als groenten bij een maaltijd eet, verwerk ik de groene asperges juist vaak door een gerecht. Zo gooi ik ze vaak door een salade heen, of vul ik mijn wraps ermee. De geweldige combi van asperges met zalm schoot mij ook ineens weer te binnen en toen was deze makkelijke lunchwrap snel gemaakt. Dit kun je volgens mij prima mee nemen naar kantoor, of opeten wanneer je onderweg bent, of… nóg beter: in de picknickmand doen! En dan een flesje koude witte wijn mee, dat wordt smullen!
Komende week trouwens nóg een aspergerecept hoor, want dat excuus dat ik geen pan heb die groot genoeg is, slaat natuurlijk nergens op… Ik maak een lauwwarme salade klaar waarin je die aspergepan niet eens nodig hebt!
Wrap met groene asperges en zalm
Voor 1 lunchwrap:
- 1 tortilla wrap (kant en klaar kan ook)
- 8 groene asperges
- 1/2 avocado
- 50 gr gerookte zalm
- 2 handjes knapperige ijsbergsla
- peper
- zout
- paar druppels limoensap
Nodig; klein steelpannetje
Bereiden: Verwijder de houtige uiteinden (ik zeg altijd gewoon de kontjes) van de asperges en leg ze in een klein pannetje met een bodempje water. Kook de asperges in ongeveer 2 a 3 minuten beetgaar. Laat ze even goed uitlekken.
Prak 1/4 avocado fijn en meng met wat limoensap, peper en eventueel een snuf zout. Besmeer hier de tortilla wrap mee.
Beleg de ingesmeerde wrap met de plakken gerookte zalm, doe wat frisse ijsbergsla hierop en leg als laatste de groene asperges op de wrap. De overgebleven avocado snij je in stukjes en stop je tussen de asperges.
En nu…. Wrap it up! Klaar is je wrap met groene asperges en zalm, eet smakelijk!
Ga je aan de slag met dit recept voor wrap met groene asperges en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Oh, dit klinkt echt als een heerlijk receptje! Ik heb toevallig gisteren ook al groene asperges gegeten, oh wat smaakten ze verrukkelijk zeg!