De makkelijkste maaltijd om klaar te maken en toch gezond te eten, is wat mij betreft een groentesoep. Ik maak ze geregeld, gevulde maaltijdsoepen met wat er maar in huis is op dat moment. De laatste dagen, weken eigenlijk, ben ik nogal van de makkelijke maaltijd. Ik heb met het mooie weer toch vaak minder zin om te koken en afgewisseld met een goede salade, staat er ook op warme dagen regelmatig een soepje op tafel. Heerlijk om wat vers gebakken speltbrood bij te eten, maar dat kan natuurlijk ook bij de salades! Vandaag een recept voor wortel courgette soep, makkelijk en voedzaam.
Vandaag las ik een artikel over superbananen. Wetenschappers hebben een banaan ontwikkeld waarmee het tekort aan vitamine A kan worden bestreden. Door middel van genetische manipulatie van een prachtige pure banaan, zou je naast de vitaminen en mineralen uit de banaan, ook vitamine A binnen krijgen (die dus van nature amper voorkomt in een banaan!). Is dat niet geweldig? – sarcastisch….- Wat je ook kunt doen om voldoende vitamine A binnen te krijgen, is wortels eten. Een veel natuurlijkere manier als je het mij vraagt…. Wist je dat je het betacaroteen (voorloper van vitamine A) uit wortels nog beter opneemt wanneer de wortel gekookt is?
De mooie dagen van afgelopen tijd zijn niet de enige reden dat hier regelmatig een makkelijke maaltijd op tafel staat. Zoals jullie misschien gemerkt hebben, is het de laatste tijd wat rustiger op mijn blog. Niet alleen was ik afgelopen week aan het genieten van een heerlijke vakantie op Terschelling, waardoor ik even wat minder online was, ook zijn er nogal wat dingen gaande in huize Mind Your Feed. Allemaal mooie, positieve dingen, die wel veel energie van mij vragen en waar ik ook graag mijn aandacht aan besteed, omdat ik weet dat het mij op langere termijn een heleboel gaat opleveren. Druk met (nieuwe) plannen dus, super leuk! Soepjes zijn altijd makkelijk te maken en snel klaar, dus vandaag een heerlijk recept voor wortel courgette soep.
Wortel courgette soep
- 500 gram bospeen/winterpeen
- 1 gele courgette
- 1 broccolistronk
- 50 gram linzen
- 50 gram quinoa
- 800 ml water
- 1 bouillonblokje (gistvrij)
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- kokosolie
- snuf (zee) zout
- peper
- komijn
Nodig: soeppan, staafmixer
Bereiden: Maak de wortels schoon en snij in stukjes. Was de courgette en snij in dikke plakken. Snij ook de broccolistronk in plakken. Snipper de ui en fruit deze in de kokosolie. Pers de knoflook en voeg deze bij de ui. Voeg nu de wortel, courgette en broccolistronk toe en schep goed om. Doe de linzen bij de groenten en vul de pan met het water en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de groenten rustig garen. Wanneer de groenten gaar zijn, zet het vuur uit en laat iets afkoelen voor je de staafmixer gebruikt om een gladde soep te maken. Wanneer de soep gepureerd is, voeg je de quinoa toe en zet je het vuur nog even aan. Gebruik naar smaak wat zout, peper en komijn en laat de soep nog ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de quinoa gaar is.
Eet smakelijk!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin
10 reacties
Vraagje. Brocolistronk? Met of zonder de roosjes?
Echt de stronk van de broccoli, dus dat wat overblijft als je de roosjes eraf gehaald hebt (en die gebruik je natuurlijk voor een heerlijke maaltijd). No waste op die manier 🙂
Een heerlijke voedzame soep waar de zon in schijnt! Ik heb er wel iets meer water in gedaan omdat mijn zoon niet zo van dikke(re) soepjes houdt. Deze ga ik zeker vaker maken. Dank voor delen. Succes met alle nieuwe ontwikkelingen.
Wij hebben het gisteren gegeten, heerlijk! Bedankt weer voor het recept. Ik maak regelmatig iets van je site. Als ik iets lekkers zoek, kom ik vaak bij jou uit. ☺
Wat een geweldige soep! super gezond en volgens mij hartstikke lekker. De linzen, bedoel je neem ik aan rode/oranje linzen of kan het ook met andere soort?
Bedankt voor het recept!
Groetjes, Naomi
Ik gebruik inderdaad de rode linzen, maar ook de bruine linzen werken prima!
Het lijkt mij een erg lekkere soep! Ik ga hem vanmiddag maken met een groene courgette. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit eerder een gele courgette heb gezien. Wat is het verschil met een groene courgette?
Welke bouillon blokjes gebruik jij?
Van de natuurvoedingswinkel, gistvrij en zonder smaakversterkers.
Pingback: Foods&Drinks|Budget koken voor 4 personen | Melissaschrijft