Als we het over favoriete broodjes hebben…. dan is het toch echt voor mij wel de tuna melt sandwich! Of op een tosti, of in een quesadilla. Maar de combinatie van tonijn en kaas… sorry, maar ik vind die dus goddelijk! Dat wist ik zelf ook niet altijd hoor. Toen ik jaren terug eens ging lunchen met mijn collega’s – ik werkte nog voor een baas – stond ik vreemd te kijken van deze combi. En toen een collega de tuna melt bestelde, aarzelde ik nog of ik met haar mee zou doen. Maar oh my… dit is hemels, en dat zeg ik niet snel. Voor dit heerlijke broodje maakte ik een pittige tonijnsalade klaar. Smeerde ik die op een broodje. En daarna ging er kaas overheen en deed de oven zijn werk. Als je nog zoekt naar een lekker lunchrecept, stop maar. Dit is het. Ik weet het zeker!
Nou ben ik sowieso dol op kaas. Alles in het leven is lekkerder met kaas, zeg ik wel eens. En dat zou natuurlijk wel raar zijn, maar ergens zit er een waarheid in. Een broodje gebakken ei? Kaas erbij. Een goede pastamaaltijd? Niet compleet zonder kaas. Weet je wat ook een te gekke combinatie is? Ok, nu ga je me voor gek verklaren… maar een plakje kaas met een beetje Nutella. Dat is dus echt een klein gebakje…
Je snapt mijn punt. Ik ben dol op kaas. En sinds ik die tuna melt in dat kleine lunchzaakje heb geproefd, is ie nooit meer uit mijn hoofd gegaan… Stond nog for ever op mijn to make lijstje, maar het kwam er steeds niet van. Tot dat ik echt zin had in een heerlijke luxe verwenlunch. En zoveel tijd kost het niet om deze tuna melt sandwich klaar te maken. Lekker voor in het weekend. Of voor doordeweeks naast een kommetje soep. Ik weet het wel hoor….!
Nodig
Ingrediënten
- 2 pistolets
- 1 blikje tonijn (MSC keurmerk, op water)
- 1 1/2 theelepel sambal badjak
- 1/2 avocado (eetrijp)
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- rucola
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de pittige tonijnsalade klaar door de tonijn uit te laten lekken en in een schaaltje te doen. Voeg hier de smabal, kurkuma en komijn aan toe.
- Prak de rijpe avocado tot puree en doe deze samen met de yoghurt bij de tonijn. Roer goed door tot een zachte tonijnsalade. Voeg ook de kappertjes toe.
- Snij de pistolets in de lengte doormidden en besmeer deze rijkelijk met de tonijnsalade. Strooi hier de oude kaas overheen. Schuif de tuna melt sandwich voor 7 – 10 minuten in de warme oven. Voor wat extra greens on top voeg je wat rucola toe!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor tuna melt sandwich met pittige tonijn? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube